Weekmenu 2021 – week 2
Als er iets is dat mij door de maand januari sleept, dan is het wel het vooruitzicht van lekker eten. Dus heb ik weer een heerlijk weekmenu voor je in petto!
Ieder seizoen kent zo z’n lievelingen en in deze januari maand zijn dat wat mij betreft de gerechten die even tijd nodig hebben. Dat kan betekenen dat je ze in het weekend alvast deels voorbereid. Of nu de meesten van ons thuiswerken, ’s ochtends alvast lekker opzet zodat je huis meteen al lekker ruikt en je niet kunt wachten tot je aan tafel mag.
Maar natuurlijk zijn er ook altijd een paar snelle recepten in het weekmenu. Voor als de tijd en / of zin ontbreekt, maar je wel lekker wilt eten!
Meer weten over weekmenu’s plannen? Lees dan vooral ook dit Weekmenu Planner artikel .
Dit staat er in de tweede week van het nieuwe jaar op het menu!
Weekmenu 2020 – week 2
Dit staat er op het (week)menu:
- Lasagne bolognese
- Stamppot broccoli
- Gnocchi met spruitjes
- Kimchi fried rice
- Quiche met spinazie
- Citroenpancakes
maandag – Lasagne bolognese
Alleen al van de geur van de Bolognesesaus in huis word je ongekend blij. Lasagne is bij uitstek een ideaal gerecht om vooruit te maken!
dinsdag – Broccoli stamppot
Een snelle stamppot met broccoli, die maak je als je lekker veel groente wilt serveren maar niet zoveel tijd in de keuken wilt doorbrengen.
woensdag – Gnocchi met geroosterde spruitjes
Zet de oven aan het werk voor de spruitjes en je hebt met minimale inspanning een maximaal lekker gnocchi gerecht op tafel staan.
donderdag – Gebakken rijst met kimchi en paksoi
Een perfecte manier om restjes rijst op te maken, maar zó lekker dat je het gerust speciaal ervoor kookt. Deze kimchi fried rice moet je echt een keer maken!
vrijdag – Quiche met spinazie
Maak het deeg voor deze quiche alvast in de ochtend, of de dag ervoor klaar. Dan zet je daarna redelijk eenvoudig deze spinazie quiche op tafel.
weekendtip – Pancakes met citroen en kiwi
Een verwenontbijtje, maar tóch ook een beetje gezond. Deze pancakes zijn onweerstaanbaar!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 wortel
1 stengel bleekselderij
2 tenen knoflook
1 takje verse rozemarijn
2 blaadjes laurier
1 ui, fijngesnipperd
500g gehakt
200ml witte wijn
2el tomatenpuree (tube van Mutti gebruik ik altijd)
300ml passata (Mutti)
100ml melk
100g Parmezaanse kaas, geraspt
olijfolie
100g boter
80g bloem
1liter melk
snuf nootmuskaat
zout en peper
1 doosje (verse) pastavellen
dinsdag
1kg kruimige aardappels
1kg broccoli, in gelijke roosjes (stronkjes even dun schillen)
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten
15g verse bieslook
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie
woensdag
1 kilo spruitjes
3 el olijfolie
1 el balsamico azijn (hoe ouder, hoe lekkerder)
1 el oregano
2 tenen knoflook
150g pancetta, in blokjes (koop 2 plakjes van een halve centimeter dikte)
1 pak gnocchi (di Cecco à 500g)
Parmezaanse kaas
donderdag
1 ui
2 el zonnebloemolie
2 wortels
300 g mini paksoi
3 lenteuitjes
2 tenen knoflook
duimgroot stuk verse gember
2 – 3 el kimchi(toko)
250g rijst, lange korrel
½ – 1 el Gochujang pasta (toko)
2el sojasaus (Tomasu)
1 tl sesamolie
vrijdag
80g bloem
5g suiker
5g zout
200g boter
50g melk
10g eidooier (afwegen!)
2 eieren
100g halfvolle yoghurt
70g slagroom
zout, peper, nootmuskaat
100g verse babyspinazie (ik gebruikte 150g gewone bladspinazie)
2 bosuitjes
1 kleine prei
100g feta
80g ricotta
15g verse dille
45g olijfolie
2 handjes geroosterde pijnboompitten (ipv sesamzaad, zoals in het boek)
1 citroen
handje zwarte Kalamata olijven
Weekendtip
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el fijne suiker
225ml karnemelk
75ml citroensap (ongeveer 2 citroenen)
3 kiwi’s naar keuze
zonnebloemolie
poedersuiker
Gepubliceerd op 9 januari 2021