Weekmenu 2021 – week 2



Als er iets is dat mij door de maand januari sleept, dan is het wel het vooruitzicht van lekker eten. Dus heb ik weer een heerlijk weekmenu voor je in petto!

Ieder seizoen kent zo z’n lievelingen en in deze januari maand zijn dat wat mij betreft de gerechten die even tijd nodig hebben. Dat kan betekenen dat je ze in het weekend alvast deels voorbereid. Of nu de meesten van ons thuiswerken, ‘s ochtends alvast lekker opzet zodat je huis meteen al lekker ruikt en je niet kunt wachten tot je aan tafel mag.

Maar natuurlijk zijn er ook altijd een paar snelle recepten in het weekmenu. Voor als de tijd en / of zin ontbreekt, maar je wel lekker wilt eten!

Meer weten over weekmenu’s plannen? Lees dan vooral ook dit Weekmenu Planner artikel .

Dit staat er in de tweede week van het nieuwe jaar op het menu!

Weekmenu 2020 – week 2

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Lasagne bolognese
  2. Stamppot broccoli
  3. Gnocchi met spruitjes
  4. Kimchi fried rice
  5. Quiche met spinazie
  6. Citroenpancakes

maandag – Lasagne bolognese

lekkerste lasagne

Alleen al van de geur van de Bolognesesaus in huis word je ongekend blij.  Lasagne is bij uitstek een ideaal gerecht om vooruit te maken!

dinsdag – Broccoli stamppot 

stamppot broccoli

Een snelle stamppot met broccoli, die maak je als je lekker veel groente wilt serveren maar niet zoveel tijd in de keuken wilt doorbrengen.

woensdag – Gnocchi met geroosterde spruitjes

spruitjes recept

Zet de oven aan het werk voor de spruitjes en je hebt met minimale inspanning een maximaal lekker gnocchi gerecht op tafel staan.

donderdag – Gebakken rijst met kimchi en paksoi

gebakken rijst met spiegelei

Een perfecte manier om restjes rijst op te maken, maar zó lekker dat je het gerust speciaal ervoor kookt. Deze kimchi fried rice moet je echt een keer maken!

vrijdag – Quiche met spinazie

quiche met spinazie

Maak het deeg voor deze quiche alvast in de ochtend, of de dag ervoor klaar. Dan zet je daarna redelijk eenvoudig deze spinazie quiche op tafel.

weekendtip – Pancakes met citroen en kiwi

Een verwenontbijtje, maar tóch ook een beetje gezond. Deze pancakes zijn onweerstaanbaar!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag

1 wortel
1 stengel bleekselderij
2 tenen knoflook
1 takje verse rozemarijn
2 blaadjes laurier
1 ui, fijngesnipperd
500g gehakt
200ml witte wijn
2el tomatenpuree (tube van Mutti gebruik ik altijd)
300ml passata (Mutti)
100ml melk
100g Parmezaanse kaas, geraspt
olijfolie
100g boter
80g bloem
1liter melk
snuf nootmuskaat
zout en peper
1 doosje (verse) pastavellen

dinsdag
1kg kruimige aardappels
1kg broccoli, in gelijke roosjes (stronkjes even dun schillen)
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten
15g verse bieslook
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie

woensdag
1 kilo spruitjes
3 el olijfolie
1 el balsamico azijn (hoe ouder, hoe lekkerder)
1 el oregano
2 tenen knoflook
150g pancetta, in blokjes (koop 2 plakjes van een halve centimeter dikte)
1 pak gnocchi (di Cecco à 500g)
Parmezaanse kaas

donderdag
1 ui
2 el zonnebloemolie
2 wortels
300 g mini paksoi
3 lenteuitjes
2 tenen knoflook
duimgroot stuk verse gember
2 – 3 el kimchi(toko)
250g rijst, lange korrel
½ – 1 el Gochujang pasta (toko)
2el sojasaus (Tomasu)
1 tl sesamolie

vrijdag
80g bloem
5g suiker
5g zout
200g boter
50g melk
10g eidooier (afwegen!)
2 eieren
100g halfvolle yoghurt
70g slagroom
zout, peper, nootmuskaat
100g verse babyspinazie (ik gebruikte 150g gewone bladspinazie)
2 bosuitjes
1 kleine prei
100g feta
80g ricotta
15g verse dille
45g olijfolie
2 handjes geroosterde pijnboompitten (ipv sesamzaad, zoals in het boek)
1 citroen
handje zwarte Kalamata olijven

Weekendtip
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el fijne suiker
225ml karnemelk
75ml citroensap (ongeveer 2 citroenen)
3 kiwi’s naar keuze
zonnebloemolie
poedersuiker

Gepubliceerd op 9 januari 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.