Broccoli stamppot met geitenkaas & pijnboompitten



Een verrassend lekkere broccoli stamppot met geitenkaas & geroosterde pijnboompitten. Een absolute favoriet bij groot en klein en ook nog eens zó op tafel.

Want in minder dan 20 minuten aan tafel, met een stamppotje waar een kilo groente in zit? Geen probleem, regelen we voor je! Dit stamppotje combineert een flinke hoeveelheid broccoli subtiel met geitenkaas en heeft een lekkere bite door de geroosterde pijnboompitjes. Smullen maar!

Stamppot voor 4 personen

1kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
1kg broccoli, in gelijke roosjes (stronkjes even dun schillen)
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
15g verse bieslook, fijngesneden
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie
zout & peper

stamppot broccoli

Broccoli stamppot met geitenkaas & pijnboompitten

Kook  voor de stamppot eerst de aardappels in ruim, gezouten water in 10-15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Kook de broccoli in 5 minuten gaar en giet ook af. Stamp met een stamppotstamper als eerste de aardappels fijn, doe er een klein scheutje melk bij om het iets losser te maken. Dan de gekookte broccoli erbij en stamp die kort er door heen, maar niet helemaal fijn. Je wilt wel wat bite over houden.

Vegetarische stamppot

Breng op smaak met zout, peper en wat olie en roer er dan de geitenkaas en bieslook door heen. Nog een laatste keer proeven of er nog wat zout en/of peper bij moet en dan lekker snel aan tafel!

Gepubliceerd op 12 april 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!