Broccoli stamppot met geitenkaas & pijnboompitten



Een verrassend lekkere broccoli stamppot met geitenkaas & geroosterde pijnboompitten. Een absolute favoriet bij groot en klein en ook nog eens zó op tafel.

Want in minder dan 20 minuten aan tafel, met een stamppotje waar een kilo groente in zit? Geen probleem, regelen we voor je! Dit stamppotje combineert een flinke hoeveelheid broccoli subtiel met geitenkaas en heeft een lekkere bite door de geroosterde pijnboompitjes. Smullen maar!

Stamppot voor 4 personen

1kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
1kg broccoli, in gelijke roosjes (stronkjes even dun schillen)
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
15g verse bieslook, fijngesneden
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie
zout & peper

stamppot broccoli

Broccoli stamppot met geitenkaas & pijnboompitten

Kook  voor de stamppot eerst de aardappels in ruim, gezouten water in 10-15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Kook de broccoli in 5 minuten gaar en giet ook af. Stamp met een stamppotstamper als eerste de aardappels fijn, doe er een klein scheutje melk bij om het iets losser te maken. Dan de gekookte broccoli erbij en stamp die kort er door heen, maar niet helemaal fijn. Je wilt wel wat bite over houden.

Vegetarische stamppot

Breng op smaak met zout, peper en wat olie en roer er dan de geitenkaas en bieslook door heen. Nog een laatste keer proeven of er nog wat zout en/of peper bij moet en dan lekker snel aan tafel!

Gepubliceerd op 12 april 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.