Broccoli stamppot met geitenkaas & pijnboompitten



Een verrassend lekkere broccoli stamppot met geitenkaas & geroosterde pijnboompitten. Een absolute favoriet bij groot en klein en ook nog eens zó op tafel.

Want in minder dan 20 minuten aan tafel, met een stamppotje waar een kilo groente in zit? Geen probleem, regelen we voor je! Dit stamppotje combineert een flinke hoeveelheid broccoli subtiel met geitenkaas en heeft een lekkere bite door de geroosterde pijnboompitjes. Smullen maar!

Stamppot voor 4 personen

1kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
1kg broccoli, in gelijke roosjes (stronkjes even dun schillen)
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
15g verse bieslook, fijngesneden
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie
zout & peper

stamppot broccoli

Broccoli stamppot met geitenkaas & pijnboompitten

Kook  voor de stamppot eerst de aardappels in ruim, gezouten water in 10-15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Kook de broccoli in 5 minuten gaar en giet ook af. Stamp met een stamppotstamper als eerste de aardappels fijn, doe er een klein scheutje melk bij om het iets losser te maken. Dan de gekookte broccoli erbij en stamp die kort er door heen, maar niet helemaal fijn. Je wilt wel wat bite over houden.

Vegetarische stamppot

Breng op smaak met zout, peper en wat olie en roer er dan de geitenkaas en bieslook door heen. Nog een laatste keer proeven of er nog wat zout en/of peper bij moet en dan lekker snel aan tafel!

Gepubliceerd op 12 april 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.