Broccoli stamppot met geitenkaas & pijnboompitten



Een verrassend lekkere broccoli stamppot met geitenkaas & geroosterde pijnboompitten. Een absolute favoriet bij groot en klein en ook nog eens zó op tafel.

Want in minder dan 20 minuten aan tafel, met een stamppotje waar een kilo groente in zit? Geen probleem, regelen we voor je! Dit stamppotje combineert een flinke hoeveelheid broccoli subtiel met geitenkaas en heeft een lekkere bite door de geroosterde pijnboompitjes. Smullen maar!

Stamppot voor 4 personen

1kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
1kg broccoli, in gelijke roosjes (stronkjes even dun schillen)
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
15g verse bieslook, fijngesneden
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie
zout & peper

stamppot broccoli

Broccoli stamppot met geitenkaas & pijnboompitten

Kook  voor de stamppot eerst de aardappels in ruim, gezouten water in 10-15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Kook de broccoli in 5 minuten gaar en giet ook af. Stamp met een stamppotstamper als eerste de aardappels fijn, doe er een klein scheutje melk bij om het iets losser te maken. Dan de gekookte broccoli erbij en stamp die kort er door heen, maar niet helemaal fijn. Je wilt wel wat bite over houden.

Vegetarische stamppot

Breng op smaak met zout, peper en wat olie en roer er dan de geitenkaas en bieslook door heen. Nog een laatste keer proeven of er nog wat zout en/of peper bij moet en dan lekker snel aan tafel!

Gepubliceerd op 12 april 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.