Geroosterde spruitjes met gnocchi



Een simpel recept voor heerlijk gekruide en geroosterde spruitjes uit de oven, die je serveert met gnocchi. Soms kan lekker zó simpel zijn!

Want eigenlijk heeft dit spruitjesrecept maar een paar ingrediënten en meer heb je soms ook niet nodig. Door de spruitjes te roosteren krijgen ze een beetje nootachtige smaak. Gecombineerd met beetgaar gekookte gnocchi die nog even mee in de oven roostert heb je bite en zachte gnocchi. Met het zoute van de uitgebakken pancetta en de geraspte Parmezaanse kaas krijg je een Italiaanse maaltijd op tafel die z’n weerga niet kent.

Terwijl de oven het werk doet met het roosteren van de spruitjes bak jij de spekjes uit en de gnocchi kook je in 2 minuten beetgaar. Betekent gewoon dat je in ongeveer een half uurtje heerlijk aan tafel kunt!

Voor 4 personen

  • 1 kilo spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn (hoe ouder, hoe lekkerder)
  • 1 el oregano
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • zout en peper
  • 150g pancetta, in blokjes (koop 2 plakjes van een halve centimeter dikte)
  • 1 pak gnocchi (di Cecco à 500g)
  • Parmezaanse kaas, naar smaak

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C hetelucht
Bereidingstijd: 30 – 35 minuten

bakplaat vol spruitjes

Geroosterde spruitjes met gnocchi

Hussel de gehalveerde spruitjes met de olie, balsamico, oregano, knoflook, zout en peper goed door elkaar. Spreid uit over de bakplaat en rooster een kwartier in de voorverwarmde oven. In de tussentijd bak je in een hete koekenpan (zonder olie) de spekjes in 10 minuten goudbruin. Kook tot slot, in gezouten kokend water, de gnocchi in 2 minuten beetgaar. Giet de gnocchi af.

geroosterde spruitjes

Voeg de gnocchi toe aan de spruitjes, hussel even goed door elkaar en rooster nog 5-8 minuten tot de spruitjes ook beetgaar zijn. Vlak voor serveren gaan de spekjes erbij. Hussel alles nog één keer goed door. Serveer met geraspte kaas en nog een klein drupje extra vierge olijfolie.

spruitjes recept

Meer recepten met spruitjes

Dat wij dol zijn op spruitjes kun je wel zien als je alle recepten met spruitjes op de site bekijkt.

Gepubliceerd op 7 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.