Geroosterde spruitjes met gnocchi



Een simpel recept voor heerlijk gekruide en geroosterde spruitjes uit de oven, die je serveert met gnocchi. Soms kan lekker zó simpel zijn!

Want eigenlijk heeft dit spruitjesrecept maar een paar ingrediënten en meer heb je soms ook niet nodig. Door de spruitjes te roosteren krijgen ze een beetje nootachtige smaak. Gecombineerd met beetgaar gekookte gnocchi die nog even mee in de oven roostert heb je bite en zachte gnocchi. Met het zoute van de uitgebakken pancetta en de geraspte Parmezaanse kaas krijg je een Italiaanse maaltijd op tafel die z’n weerga niet kent.

Terwijl de oven het werk doet met het roosteren van de spruitjes bak jij de spekjes uit en de gnocchi kook je in 2 minuten beetgaar. Betekent gewoon dat je in ongeveer een half uurtje heerlijk aan tafel kunt!

Voor 4 personen

  • 1 kilo spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn (hoe ouder, hoe lekkerder)
  • 1 el oregano
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • zout en peper
  • 150g pancetta, in blokjes (koop 2 plakjes van een halve centimeter dikte)
  • 1 pak gnocchi (di Cecco à 500g)
  • Parmezaanse kaas, naar smaak

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C hetelucht
Bereidingstijd: 30 – 35 minuten

bakplaat vol spruitjes

Geroosterde spruitjes met gnocchi

Hussel de gehalveerde spruitjes met de olie, balsamico, oregano, knoflook, zout en peper goed door elkaar. Spreid uit over de bakplaat en rooster een kwartier in de voorverwarmde oven. In de tussentijd bak je in een hete koekenpan (zonder olie) de spekjes in 10 minuten goudbruin. Kook tot slot, in gezouten kokend water, de gnocchi in 2 minuten beetgaar. Giet de gnocchi af.

geroosterde spruitjes

Voeg de gnocchi toe aan de spruitjes, hussel even goed door elkaar en rooster nog 5-8 minuten tot de spruitjes ook beetgaar zijn. Vlak voor serveren gaan de spekjes erbij. Hussel alles nog één keer goed door. Serveer met geraspte kaas en nog een klein drupje extra vierge olijfolie.

spruitjes recept

Meer recepten met spruitjes

Dat wij dol zijn op spruitjes kun je wel zien als je alle recepten met spruitjes op de site bekijkt.

Gepubliceerd op 7 december 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2021
bloemkoolsalade
 
Bloemkool tabouleh

Wie let op koolhydraatarm, wordt van deze tabouleh met bloemkool blij. Maar ook als je op zoek bent naar een lekkere maaltijdsalade is deze voor jou.
25 januari 2021
bananenbrood nigella
 
Bananenbrood met tahin en chocola

Oké, dit bananenbrood uit Koken, Eten, Leven van Nigella Lawson is echt belachelijk lekker. Geloof me, die ga je meer dan één keer maken!
25 januari 2021
tonijnburger uit blik
 
Tonijnburgers met zoete aardappelfrietjes

Budgetrecept voor de lekkerste, zelfgemaakte tonijnburgers. Dit is een visburger die je vanaf nu met regelmaat op je weekmenu zet.
21 januari 2021
aan tafel uit Wat eten we vandaag
 
Weekmenu 2021 – week 4

Comfortfood, gezonde en snelle maaltijden. In het weekmenu vind je het allemaal terug. Boodschappen doen en koken maar!
18 januari 2021
groente spaghetti bolognese
 
Snelle bolognese met groentespaghetti

Uit Everyday Fresh van Donna Hay komt deze gezondere Bolognese. Met een aantal verrassende ingrediënten, en ook verrassend lekker.
17 januari 2021
maaltijdsoep met groente
 
Winterse maaltijdsoep

Een echt winterse maaltijdsoep is een soep die goed vult, bomvol groente zit en die eigenlijk een maaltijd op zich is. Deze soep voldoet aan al die criteria.