Geroosterde spruitjes met gnocchi



Een simpel recept voor heerlijk gekruide en geroosterde spruitjes uit de oven, die je serveert met gnocchi. Soms kan lekker zó simpel zijn!

Want eigenlijk heeft dit spruitjesrecept maar een paar ingrediënten en meer heb je soms ook niet nodig. Door de spruitjes te roosteren krijgen ze een beetje nootachtige smaak. Gecombineerd met beetgaar gekookte gnocchi die nog even mee in de oven roostert heb je bite en zachte gnocchi. Met het zoute van de uitgebakken pancetta en de geraspte Parmezaanse kaas krijg je een Italiaanse maaltijd op tafel die z’n weerga niet kent.

Terwijl de oven het werk doet met het roosteren van de spruitjes bak jij de spekjes uit en de gnocchi kook je in 2 minuten beetgaar. Betekent gewoon dat je in ongeveer een half uurtje heerlijk aan tafel kunt!

Voor 4 personen

  • 1 kilo spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn (hoe ouder, hoe lekkerder)
  • 1 el oregano
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • zout en peper
  • 150g pancetta, in blokjes (koop 2 plakjes van een halve centimeter dikte)
  • 1 pak gnocchi (di Cecco à 500g)
  • Parmezaanse kaas, naar smaak

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C hetelucht
Bereidingstijd: 30 – 35 minuten

bakplaat vol spruitjes

Geroosterde spruitjes met gnocchi

Hussel de gehalveerde spruitjes met de olie, balsamico, oregano, knoflook, zout en peper goed door elkaar. Spreid uit over de bakplaat en rooster een kwartier in de voorverwarmde oven. In de tussentijd bak je in een hete koekenpan (zonder olie) de spekjes in 10 minuten goudbruin. Kook tot slot, in gezouten kokend water, de gnocchi in 2 minuten beetgaar. Giet de gnocchi af.

geroosterde spruitjes

Voeg de gnocchi toe aan de spruitjes, hussel even goed door elkaar en rooster nog 5-8 minuten tot de spruitjes ook beetgaar zijn. Vlak voor serveren gaan de spekjes erbij. Hussel alles nog één keer goed door. Serveer met geraspte kaas en nog een klein drupje extra vierge olijfolie.

spruitjes recept

Meer recepten met spruitjes

Dat wij dol zijn op spruitjes kun je wel zien als je alle recepten met spruitjes op de site bekijkt.

Gepubliceerd op 7 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2022
maaltijdsalade met kip
 
Salade met gegrilde harissa & sinaasappelkip

Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
21 januari 2022
kip cashew met rijst
 
Weekmenu 2022 – week 3

Na een week zon is de januari maand weer koud en nat. Maar het biedt ook weer volop kans om onder te duiken in winterse maaltijden.
21 januari 2022
koffiecake met botercreme
 
Koffiecake met Amarula botercrème

Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
14 januari 2022
vega burger
 
Weekmenu 2022 – week 2

Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!
14 januari 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
7 januari 2022
taco lasagne
 
Weekmenu 2022 – week 1

Een jubileumjaar voor het weekmenu, want het is dit jaar 10 jaar geleden dat ik startte met een wekelijkse menu. Onverminderd makkelijk en lekker!