Geroosterde spruitjes met gnocchi
Een simpel recept voor heerlijk gekruide en geroosterde spruitjes uit de oven, die je serveert met gnocchi. Soms kan lekker zó simpel zijn!
Want eigenlijk heeft dit spruitjesrecept maar een paar ingrediënten en meer heb je soms ook niet nodig. Door de spruitjes te roosteren krijgen ze een beetje nootachtige smaak. Gecombineerd met beetgaar gekookte gnocchi die nog even mee in de oven roostert heb je bite en zachte gnocchi. Met het zoute van de uitgebakken pancetta en de geraspte Parmezaanse kaas krijg je een Italiaanse maaltijd op tafel die z’n weerga niet kent.
Terwijl de oven het werk doet met het roosteren van de spruitjes bak jij de spekjes uit en de gnocchi kook je in 2 minuten beetgaar. Betekent gewoon dat je in ongeveer een half uurtje heerlijk aan tafel kunt!
Voor 4 personen
- 1 kilo spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
- 3 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn (hoe ouder, hoe lekkerder)
- 1 el oregano
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- zout en peper
- 150g pancetta, in blokjes (koop 2 plakjes van een halve centimeter dikte)
- 1 pak gnocchi (di Cecco à 500g)
- Parmezaanse kaas, naar smaak
Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C hetelucht
Bereidingstijd: 30 – 35 minuten
Geroosterde spruitjes met gnocchi
Hussel de gehalveerde spruitjes met de olie, balsamico, oregano, knoflook, zout en peper goed door elkaar. Spreid uit over de bakplaat en rooster een kwartier in de voorverwarmde oven. In de tussentijd bak je in een hete koekenpan (zonder olie) de spekjes in 10 minuten goudbruin. Kook tot slot, in gezouten kokend water, de gnocchi in 2 minuten beetgaar. Giet de gnocchi af.
Voeg de gnocchi toe aan de spruitjes, hussel even goed door elkaar en rooster nog 5-8 minuten tot de spruitjes ook beetgaar zijn. Vlak voor serveren gaan de spekjes erbij. Hussel alles nog één keer goed door. Serveer met geraspte kaas en nog een klein drupje extra vierge olijfolie.
Meer recepten met spruitjes
Dat wij dol zijn op spruitjes kun je wel zien als je alle recepten met spruitjes op de site bekijkt.
Gepubliceerd op 7 december 2020