Weekmenu 2021 – week 16
Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
Je hoeft dus voor geen enkel moment van komende week je meer af te vragen wat je nú weer moet koken. Alles waar lekker is zit in dit weekmenu.
Vegetarisch, vlees, vis en voor het weekend een heerlijk ontbijtje met de eerste rabarber van dit seizoen. Ik zou zeggen, niet kiezen maar gewoon alle boodschappen in huis halen.
Weekmenu 2021 – week 16
Dit staat er op het (week)menu:
- Aspergetaart
- Pasta met courgette
- Noodles met broccoli & kip
- Sushi bowl met zalm
- Bloemkoolshoarma
- Rabarber dutch baby
maandag – Hartige taart met asperges
Een aspergerecept waarbij je de klassieke asperge omtovert tot een hartige taart.
dinsdag – Pasta met courgette en ricotta
Een makkelijk pastarecept met lekker veel groente en een romige, frisse saus van ricotta.
woensdag – Noodles met broccoli en kip
Een snel noodlerecept met kipgehakt en broccoli. Zó op tafel en zó lekker!
donderdag – Sushi bowl met zalm
Bijna sneller zelf gemaakt dan dat je sushi kunt bestellen. In deze sushi bowl zit álles wat sushi lekker maakt. Maar dan zelfgemaakt.
vrijdag – Bloemkoolshoarma met geroosterde kikkererwten
Een vegan shoarma waarbij je bloemkool gebruikt in plaats van vlees maar het resultaat net zo lekker is. Echt een keer proberen!
weekendtip – Dutch baby met rabarber
Een van mijn favoriete dutch baby recepten is deze dutch baby met rabarber. Smullen geblazen!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 rol bladerdeeg (koelvers)
600g witte asperges
4 eieren (maat L), losgeklopt met scheutje melk
verse tijm, naar smaak (ik gebruikte van ongeveer 5 takjes alleen de blaadjes)
2 plakjes lekkere ham, in reepjes gesneden
3el rode uienchutney (gekocht of zelfgemaakt)
dinsdag
2 courgettes
1 gele paprika
1 bosje lente ui
2 tenen knoflook
2 handjes verse kruiden (ik gebruikte half peterselie, half kervel)
1 bakje ricotta (Galbani, 250g)
1 citroen
350g pasta, naar keuze
woensdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember, geraspt
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes, ik gebruikte ongezouten pinda’s
200g noodles (ik gebruikte Udon noodles)
donderdag
100g sushi rijst
200g verse zalm, sashimi kwaliteit (dus liefst bij de visboer gekocht)
½ avocado
3 el edemame boontjes, gedopt
3 el wakame (zeewiersalade)
roze viseitjes (optioneel)
witte en zwarte sesamzaadjes
1 el sushi azijn
1 el olijfolie, extra vierge
½ el sesamolie
1 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
chiliflakes, naar smaak
1 tl yuzu ponsu
vrijdag
1 bloemkool, in kleine roosjes
1 blik kikkererwten (á 400g)
5 snackkomkommers
200g kleine tomaatjes
verse peterselie, naar smaak
verse munt, naar smaak
1tl gemalen zwarte peper
2tl gemalen komijn
2tl paprikapoeder
1tl zout
½ tl kurkuma
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
¼ tl cayenne
2el tahin
citroensap, naar smaak
Weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1 tl vanille extract
1 schoongeboende citroen
1 el fijne suiker
45g roomboter
zelfgemaakte rabarbercompote (zie recept)
verse aardbeien, zoveel je wilt
poedersuiker
Gepubliceerd op 16 april 2021