Weekmenu 2021 – week 16



Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!

Je hoeft dus voor geen enkel moment van komende week je meer af te vragen wat je nú weer moet koken. Alles waar lekker is zit in dit weekmenu.

Vegetarisch, vlees, vis en voor het weekend een heerlijk ontbijtje met de eerste rabarber van dit seizoen. Ik zou zeggen, niet kiezen maar gewoon alle boodschappen in huis halen.

Weekmenu 2021 – week 16

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Aspergetaart
  2. Pasta met courgette
  3. Noodles met broccoli & kip
  4. Sushi bowl met zalm
  5. Bloemkoolshoarma
  6. Rabarber dutch baby

maandag – Hartige taart met asperges

hartige taart met asperge

Een aspergerecept waarbij je de klassieke asperge omtovert tot een hartige taart.

dinsdag – Pasta met courgette en ricotta

pasta

Een makkelijk pastarecept met lekker veel groente en een romige, frisse saus van ricotta.

woensdag – Noodles met broccoli en kip

snelle oosterse maaltijd

Een snel noodlerecept met kipgehakt en broccoli. Zó op tafel en zó lekker!

donderdag – Sushi bowl met zalm

sushi bowl zalm en avocado

Bijna sneller zelf gemaakt dan dat je sushi kunt bestellen. In deze sushi bowl zit álles wat sushi lekker maakt. Maar dan zelfgemaakt.

vrijdag – Bloemkoolshoarma met geroosterde kikkererwten

Een vegan shoarma waarbij je bloemkool gebruikt in plaats van vlees maar het resultaat net zo lekker is. Echt een keer proberen!

weekendtip – Dutch baby met rabarber

Een van mijn favoriete dutch baby recepten is deze dutch baby met rabarber. Smullen geblazen!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 rol bladerdeeg (koelvers)
600g witte asperges
4 eieren (maat L), losgeklopt met scheutje melk
verse tijm, naar smaak (ik gebruikte van ongeveer 5 takjes alleen de blaadjes)
2 plakjes lekkere ham, in reepjes gesneden
3el rode uienchutney (gekocht of zelfgemaakt)

dinsdag
2 courgettes
1 gele paprika
1 bosje lente ui
2 tenen knoflook
2 handjes verse kruiden (ik gebruikte half peterselie, half kervel)
1 bakje ricotta (Galbani, 250g)
1 citroen
350g pasta, naar keuze

woensdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember, geraspt
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes, ik gebruikte ongezouten pinda’s
200g noodles (ik gebruikte Udon noodles)

donderdag
100g sushi rijst
200g verse zalm, sashimi kwaliteit (dus liefst bij de visboer gekocht)
½ avocado
3 el edemame boontjes, gedopt
3 el wakame (zeewiersalade)
roze viseitjes (optioneel)
witte en zwarte sesamzaadjes
1 el sushi azijn
1 el olijfolie, extra vierge
½ el sesamolie
1 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
chiliflakes, naar smaak
1 tl yuzu ponsu

vrijdag
1 bloemkool, in kleine roosjes
1 blik kikkererwten (á 400g)
5 snackkomkommers
200g kleine tomaatjes
verse peterselie, naar smaak
verse munt, naar smaak
1tl gemalen zwarte peper
2tl gemalen komijn
2tl paprikapoeder
1tl zout
½ tl kurkuma
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
¼ tl cayenne
2el tahin
citroensap, naar smaak

Weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1 tl vanille extract
1 schoongeboende citroen
1 el fijne suiker
45g roomboter
zelfgemaakte rabarbercompote (zie recept)
verse aardbeien, zoveel je wilt
poedersuiker

Gepubliceerd op 16 april 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 mei 2021
 
Aspergesoep met zelfgemaakte aspergebouillon

Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
7 mei 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 19

Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)
5 mei 2021
 
Ovenschotel met gehakt en banaan

Van studentenhap naar familiemaaltijd. Dat gebeurde er met het recept voor deze verrassende ovenschotel met gehakt en banaan!
2 mei 2021
maaltijdsalade met vis
 
Salade met makreel en rode biet

Een goedgevulde salade met makreel en rode biet. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept!
2 mei 2021
pasta pollo tonato smulpaapje
 
De 5 lekkerste recepten met tonijn

Tonijn kun je ook op verantwoorde manier in je gerechten gebruiken. Hoe je dat doet, plus de lekkerste recepten met tonijn lees je hier.
30 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 18

Het weekmenu biedt weer volop makkelijke doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Met een lekkere cake voor het weekend. Smullen maar!