sushi bowl met zalm en avocado



Sushi bowl met zalm en avocado

Romige sushirijst met gemarineerde zalm en avocado zitten in deze hele makkelijke sushibowl, die je in minder dan een half uur gewoon zelf maakt! Omdat de zalm rauw gemarineerd wordt is dit gerecht niet geschikt voor zwangere vrouwen en hele kleine kinderen.

Voor twee personen heb je nodig
100g sushi rijst, gekookt volgens de gebruiksaanwijzing
200g verse zalm, sashimi kwaliteit (dus liefst bij de visboer gekocht)
½ avocado, in blokjes
3 el edemame boontjes, gedopt (kan ook uit de vriezer, dan even kort koken)
3 el wakame (zeewiersalade)
roze viseitjes (optioneel)
witte en zwarte sesamzaadjes

voor de marinade/dressing
1 el sushi azijn
1 el olijfolie, extra vierge
½ el sesamolie
1 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
chiliflakes, naar smaak
1 tl yuzu ponsu (optioneel) of evt. kneepje limoensap

sushi bowl met zalm en avocado

Kook de sushirijst en laat die afkoelen, dit kun je dus ook prima al op een eerder moment doen. Snijd de zalm in kleinere blokjes, net als de avocado. De zalm leg je in de marinade en zet je tot gebruik weg.

In een grote kom gaat eerst de sushirijst en daarop verdeel je de zalm (zonder marinade), de edemame boontjes, de wakame en avocado (en als je gebruikt de viseitjes) Ik heb daarna de marinade als dressing over het geheel geschonken, zodat ook de sushirijst nog lekker smaak krijgt. Garneer met de sesamzaadjes.

 

Gepubliceerd op 22 mei 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 september 2020
 
Dit moet je in september kijken op Netflix

Een van mijn favorieten Britse comedians, Michael McIntyre, is vanaf september te zien op Netflix. Een absolute aanrader om te kijken!
15 september 2020
 
Limburgse wijnen

Nederland heeft vele wijngaarden, maar de Limburgse wijnen zijn toch wel een buitencategorie. Ik vertel je wat meer over mijn 3 favorieten Limburgse wijnen
14 september 2020
 
Vermouth cocktail

Uit Borreltijd komt deze Vermouth cocktail. Gemaakt met maar 3 ingrediënten maak je een heerlijk frisse cocktail
13 september 2020
Onglet
 
Onglet Maastricht

Waar ga je in Maastricht eten, met zó veel keuze in goede restaurants? Ga zéker een keer naar Onglet. Ik vertel je graag waarom
11 september 2020
 
Wijnrestaurant op het Land

Tot en met 4 oktober 2020 zet Wijnrestaurant op het Land al het moois uit Limburg in het zonnetje. En dat is, om meerdere redenen, op en top genieten.
7 september 2020
 
Ketel 1 Hard Lemonade

De hard lemonade van Ketel 1 is een verfrissend drankje met weinig alcohol. Dit is het ultieme recept.