sushi bowl met zalm en avocado



Romige sushirijst met gemarineerde zalm en avocado zitten in deze hele makkelijke sushibowl, die je in minder dan een half uur gewoon zelf maakt!

Omdat de zalm rauw gemarineerd wordt is dit gerecht niet geschikt voor zwangere vrouwen en hele kleine kinderen.

Voor twee personen heb je nodig

100g sushi rijst, gekookt volgens de gebruiksaanwijzing
200g verse zalm, sashimi kwaliteit (dus liefst bij de visboer gekocht)
½ avocado, in blokjes
3 el edemame boontjes, gedopt (kan ook uit de vriezer, dan even kort koken)
3 el wakame (zeewiersalade)
roze viseitjes (optioneel)
witte en zwarte sesamzaadjes

voor de marinade/dressing
1 el sushi azijn
1 el olijfolie, extra vierge
½ el sesamolie
1 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
chiliflakes, naar smaak
1 tl yuzu ponsu (optioneel) of evt. kneepje limoensap

sushi bowl zalm en avocado

sushi bowl met zalm en avocado

Kook voor je sushi bowl eerst de sushirijst en laat die afkoelen, dit kun je dus ook prima al op een eerder moment doen. Snijd de zalm in kleinere blokjes, net als de avocado. De zalm leg je in de marinade en zet je tot gebruik weg.

In een grote kom gaat eerst de sushirijst en daarop verdeel je de zalm (zonder marinade), de edemame boontjes, de wakame en avocado (en als je gebruikt de viseitjes) Ik heb daarna de marinade als dressing over het geheel geschonken, zodat ook de sushirijst nog lekker smaak krijgt. Garneer met de sesamzaadjes.

 

Gepubliceerd op 22 mei 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!