sushi bowl met zalm en avocado
Romige sushirijst met gemarineerde zalm en avocado zitten in deze hele makkelijke sushibowl, die je in minder dan een half uur gewoon zelf maakt!
Omdat de zalm rauw gemarineerd wordt is dit gerecht niet geschikt voor zwangere vrouwen en hele kleine kinderen.
Voor twee personen heb je nodig
100g sushi rijst, gekookt volgens de gebruiksaanwijzing
200g verse zalm, sashimi kwaliteit (dus liefst bij de visboer gekocht)
½ avocado, in blokjes
3 el edemame boontjes, gedopt (kan ook uit de vriezer, dan even kort koken)
3 el wakame (zeewiersalade)
roze viseitjes (optioneel)
witte en zwarte sesamzaadjes
voor de marinade/dressing
1 el sushi azijn
1 el olijfolie, extra vierge
½ el sesamolie
1 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
chiliflakes, naar smaak
1 tl yuzu ponsu (optioneel) of evt. kneepje limoensap
sushi bowl met zalm en avocado
Kook voor je sushi bowl eerst de sushirijst en laat die afkoelen, dit kun je dus ook prima al op een eerder moment doen. Snijd de zalm in kleinere blokjes, net als de avocado. De zalm leg je in de marinade en zet je tot gebruik weg.
In een grote kom gaat eerst de sushirijst en daarop verdeel je de zalm (zonder marinade), de edemame boontjes, de wakame en avocado (en als je gebruikt de viseitjes) Ik heb daarna de marinade als dressing over het geheel geschonken, zodat ook de sushirijst nog lekker smaak krijgt. Garneer met de sesamzaadjes.
Gepubliceerd op 22 mei 2020