Oosterse noodles met kipgehakt en broccoli



Een supersnelle Oosterse maaltijd met noodles, kipgehakt en broccoli. Dat is lekker snel aan tafel én samen lekker smullen van een makkelijke maaltijd.

Ik hou zó van de Aziatische keuken. Licht, snel, makkelijk te maken en zó vol van smaak. Ja, ook voor kinderen. Of misschien wel juist voor kinderen. Want je kunt het zo mild en pittig maken als je zelf wilt.

Deze noodles met kipgehakt zijn een milde versie. Maar wel rijk aan verschillende smaken. Geen zin in noodles, dan kook je rijst? Te mild? Dan gooi je er een pepertje door. Zo leuk én makkelijk kan koken zijn!

Oosters noodles voor vier personen

  • 300g kipgehakt
  • 1el neutrale olie
  • 1el verse gember, geraspt
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 500g broccoliroosjes
  • 1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
  • 1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
  • 1tl vissaus
  • sap van een ½ limoen
  • 125g lenteuitjes, fijngesneden
  • 1 handje gehakte nootjes, ik gebruikte ongezouten pinda’s
  • 200g noodles, gekookt volgens gebruiksaanwijzing (ik gebruikte Udon noodles)

snelle oosterse maaltijd

Snelle Oosterse noodles met kipgehakt en broccoli

Zorg dat alle ingrediënten klaarliggen, zodat je lekker snel kunt schakelen en je je maaltijd in no time klaar hebt. In een grote pan kook je 1-2 minuten de broccoliroosjes (ook wel, blancheren). Giet af en bewaar voor zodadelijk. Verhit een grote koekenpan (of wok) en fruit op medium vuur de gember en knoflook zonder dat ze verkleuren. Daar gaat het kipgehakt bij, het vuur mag iets omhoog, dat je rul aanbakt.

Makkelijke maaltijd met broccoli

Voeg dan sojasaus, srirachi, vissaus en limoensap toe als ook de broccoliroosjes. Warm goed door en proef of je het zo lekker vindt. Kook in de tussentijd de noodles beetgaar, gief af en verdeel over vier kommen. Daarop gaat het gehakt/broccolimengsel (vergeet de saus niet!) en daarover de lenteuitjes en gehakte nootjes. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 30 januari 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.