Oosterse noodles met kipgehakt en broccoli
Een supersnelle Oosterse maaltijd met noodles, kipgehakt en broccoli. Dat is lekker snel aan tafel én samen lekker smullen van een makkelijke maaltijd.
Ik hou zó van de Aziatische keuken. Licht, snel, makkelijk te maken en zó vol van smaak. Ja, ook voor kinderen. Of misschien wel juist voor kinderen. Want je kunt het zo mild en pittig maken als je zelf wilt.
Deze noodles met kipgehakt zijn een milde versie. Maar wel rijk aan verschillende smaken. Geen zin in noodles, dan kook je rijst? Te mild? Dan gooi je er een pepertje door. Zo leuk én makkelijk kan koken zijn!
Oosters noodles voor vier personen
- 300g kipgehakt
- 1el neutrale olie
- 1el verse gember, geraspt
- 1 teen knoflook, geraspt
- 500g broccoliroosjes
- 1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
- 1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
- 1tl vissaus
- sap van een ½ limoen
- 125g lenteuitjes, fijngesneden
- 1 handje gehakte nootjes, ik gebruikte ongezouten pinda’s
- 200g noodles, gekookt volgens gebruiksaanwijzing (ik gebruikte Udon noodles)
Snelle Oosterse noodles met kipgehakt en broccoli
Zorg dat alle ingrediënten klaarliggen, zodat je lekker snel kunt schakelen en je je maaltijd in no time klaar hebt. In een grote pan kook je 1-2 minuten de broccoliroosjes (ook wel, blancheren). Giet af en bewaar voor zodadelijk. Verhit een grote koekenpan (of wok) en fruit op medium vuur de gember en knoflook zonder dat ze verkleuren. Daar gaat het kipgehakt bij, het vuur mag iets omhoog, dat je rul aanbakt.
Makkelijke maaltijd met broccoli
Voeg dan sojasaus, srirachi, vissaus en limoensap toe als ook de broccoliroosjes. Warm goed door en proef of je het zo lekker vindt. Kook in de tussentijd de noodles beetgaar, gief af en verdeel over vier kommen. Daarop gaat het gehakt/broccolimengsel (vergeet de saus niet!) en daarover de lenteuitjes en gehakte nootjes. Eet smakelijk!
Gepubliceerd op 30 januari 2019