Oosterse noodles met kipgehakt en broccoli



Een supersnelle Oosterse maaltijd met noodles, kipgehakt en broccoli. Dat is lekker snel aan tafel én samen lekker smullen van een makkelijke maaltijd.

Ik hou zó van de Aziatische keuken. Licht, snel, makkelijk te maken en zó vol van smaak. Ja, ook voor kinderen. Of misschien wel juist voor kinderen. Want je kunt het zo mild en pittig maken als je zelf wilt.

Deze noodles met kipgehakt zijn een milde versie. Maar wel rijk aan verschillende smaken. Geen zin in noodles, dan kook je rijst? Te mild? Dan gooi je er een pepertje door. Zo leuk én makkelijk kan koken zijn!

Oosters noodles voor vier personen

  • 300g kipgehakt
  • 1el neutrale olie
  • 1el verse gember, geraspt
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 500g broccoliroosjes
  • 1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
  • 1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
  • 1tl vissaus
  • sap van een ½ limoen
  • 125g lenteuitjes, fijngesneden
  • 1 handje gehakte nootjes, ik gebruikte ongezouten pinda’s
  • 200g noodles, gekookt volgens gebruiksaanwijzing (ik gebruikte Udon noodles)

snelle oosterse maaltijd

Snelle Oosterse noodles met kipgehakt en broccoli

Zorg dat alle ingrediënten klaarliggen, zodat je lekker snel kunt schakelen en je je maaltijd in no time klaar hebt. In een grote pan kook je 1-2 minuten de broccoliroosjes (ook wel, blancheren). Giet af en bewaar voor zodadelijk. Verhit een grote koekenpan (of wok) en fruit op medium vuur de gember en knoflook zonder dat ze verkleuren. Daar gaat het kipgehakt bij, het vuur mag iets omhoog, dat je rul aanbakt.

Makkelijke maaltijd met broccoli

Voeg dan sojasaus, srirachi, vissaus en limoensap toe als ook de broccoliroosjes. Warm goed door en proef of je het zo lekker vindt. Kook in de tussentijd de noodles beetgaar, gief af en verdeel over vier kommen. Daarop gaat het gehakt/broccolimengsel (vergeet de saus niet!) en daarover de lenteuitjes en gehakte nootjes. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 30 januari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!