Vegetarische pasta met courgette



Een eenvoudig recept voor een vegetarische pasta. Met courgette, paprika en romige ricotta. Staat ook nog eens in een mum van tijd op tafel! Een ideaal doordeweeks pastarecept dus, met lekker veel groente en een frisse touch van citroen.

Wil je toch heel graag meer dan vegetarisch, dan kun je aan het eind wat uitgebakken bacon over je pasta verkruimelen. Maar het is niet nodig, want deze vegetarische pasta is eigenlijk gewoon van zichzelf al super lekker.

Je kunt iedere soort courgette gebruiken. De gewone groene, die we allemaal wel kennen. Of gebruik eens een gele courgette. In dat geval is het voor het contrast wel gaaf om dan een andere kleur paprika te gebruiken. Lekker veel kleur, groente én smaak op je bord. Dit is hoe je ‘m maakt!

Voor vier personen heb je nodig
2 courgettes, in kleine blokjes
1 gele paprika, in kleine blokjes
1 bosje lente ui, in ringetjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst of geraspt
2 handjes verse kruiden (ik gebruikte half peterselie, half kervel)
kopje pastawater
1 bakje ricotta (Galbani, 250g)
rasp van 1 citroen + sap van een helft
zout & peper
350g pasta, naar keuze

Bereidingstijd: 15 minuten

pasta

Vegetarische pasta met courgette

Kook in gezouten water in 8-10 minuten de pasta beetgaar. Voor je het afgiet haal je een kopje van het pastavocht eruit. In de tussentijd verhit je een beetje neutrale olie in een grote hapjespan. Hierin bak je op hoog vuur de blokjes courgette en paprika 5 minuten aan. Dan de lente ui en knoflook erbij en op iets zachter vuur laat je die 5 minuten meebakken.

Voeg de ricotta, citroenrasp en sap (naar smaak) toe, tot de ricotta een romige saus wordt. Hierbij gaat het kopje pastavocht, die ervoor zorgt dat de saus mooi bindt. Breng op smaak met zout en peper. Op het allerlaatste moment voeg je de verse kruiden toe. Schep alles even goed om en serveer met de pasta. Garneer met nog wat verse kruiden als je wilt.

Gepubliceerd op 29 augustus 2020


1 reactie

  1. Marije van Acht schreef:

    Van het weekend gemaakt, heerlijk, dit wordt een blijver.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 mei 2021
 
Aspergesoep met zelfgemaakte aspergebouillon

Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
7 mei 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 19

Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)
5 mei 2021
 
Ovenschotel met gehakt en banaan

Van studentenhap naar familiemaaltijd. Dat gebeurde er met het recept voor deze verrassende ovenschotel met gehakt en banaan!
2 mei 2021
maaltijdsalade met vis
 
Salade met makreel en rode biet

Een goedgevulde salade met makreel en rode biet. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept!
2 mei 2021
pasta pollo tonato smulpaapje
 
De 5 lekkerste recepten met tonijn

Tonijn kun je ook op verantwoorde manier in je gerechten gebruiken. Hoe je dat doet, plus de lekkerste recepten met tonijn lees je hier.
30 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 18

Het weekmenu biedt weer volop makkelijke doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Met een lekkere cake voor het weekend. Smullen maar!