Vegetarische pasta met courgette



Een eenvoudig recept voor een vegetarische pasta. Met courgette, paprika en romige ricotta. Staat ook nog eens in een mum van tijd op tafel! Een ideaal doordeweeks pastarecept dus, met lekker veel groente en een frisse touch van citroen.

Wil je toch heel graag meer dan vegetarisch, dan kun je aan het eind wat uitgebakken bacon over je pasta verkruimelen. Maar het is niet nodig, want deze vegetarische pasta is eigenlijk gewoon van zichzelf al super lekker.

Je kunt iedere soort courgette gebruiken. De gewone groene, die we allemaal wel kennen. Of gebruik eens een gele courgette. In dat geval is het voor het contrast wel gaaf om dan een andere kleur paprika te gebruiken. Lekker veel kleur, groente én smaak op je bord. Dit is hoe je ‘m maakt!

Voor vier personen heb je nodig
2 courgettes, in kleine blokjes
1 gele paprika, in kleine blokjes
1 bosje lente ui, in ringetjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst of geraspt
2 handjes verse kruiden (ik gebruikte half peterselie, half kervel)
kopje pastawater
1 bakje ricotta (Galbani, 250g)
rasp van 1 citroen + sap van een helft
zout & peper
350g pasta, naar keuze

Bereidingstijd: 15 minuten

pasta

Vegetarische pasta met courgette

Kook in gezouten water in 8-10 minuten de pasta beetgaar. Voor je het afgiet haal je een kopje van het pastavocht eruit. In de tussentijd verhit je een beetje neutrale olie in een grote hapjespan. Hierin bak je op hoog vuur de blokjes courgette en paprika 5 minuten aan. Dan de lente ui en knoflook erbij en op iets zachter vuur laat je die 5 minuten meebakken.

Voeg de ricotta, citroenrasp en sap (naar smaak) toe, tot de ricotta een romige saus wordt. Hierbij gaat het kopje pastavocht, die ervoor zorgt dat de saus mooi bindt. Breng op smaak met zout en peper. Op het allerlaatste moment voeg je de verse kruiden toe. Schep alles even goed om en serveer met de pasta. Garneer met nog wat verse kruiden als je wilt.

Gepubliceerd op 29 augustus 2020


1 reactie

  1. Marije van Acht schreef:

    Van het weekend gemaakt, heerlijk, dit wordt een blijver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 oktober 2020
muffins
 
Muffins met citroen & maanzaad

Samen muffins bakken is niet alleen super gezellig, het kan met de juiste apparatuur ook nog eens kinderlijk eenvoudig zijn. Dat ga ik je uitleggen!
29 september 2020
soep
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
29 september 2020
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 september 2020
soep
 
Spinaziesoep met broccoli & makreel

Een fluweelzachte spinaziesoep, die door de toevoeging van broccoli helemaal een stoot groente per lepel oplevert. Een super groentesoeprecept!
26 september 2020
vega burger
 
Zwarte bonenburgers

Maaike was creatief met een blik zwarte bonen en maakte er deze geweldige vegetarische zwarte bonenburgers mee. Kidsproof vega recept!
25 september 2020
 
De fijnste lunchtrommels

Wat zijn de fijnste lunchtrommels als je kind naar school gaat? Hier let je op bij aankoop én ik zet mijn favoriete lunchtrommels voor je op een rijtje.