Vegetarische pasta met courgette



Een eenvoudig recept voor een vegetarische pasta. Met courgette, paprika en romige ricotta. Staat ook nog eens in een mum van tijd op tafel! Een ideaal doordeweeks pastarecept dus, met lekker veel groente en een frisse touch van citroen.

Wil je toch heel graag meer dan vegetarisch, dan kun je aan het eind wat uitgebakken bacon over je pasta verkruimelen. Maar het is niet nodig, want deze vegetarische pasta is eigenlijk gewoon van zichzelf al super lekker.

Je kunt iedere soort courgette gebruiken. De gewone groene, die we allemaal wel kennen. Of gebruik eens een gele courgette. In dat geval is het voor het contrast wel gaaf om dan een andere kleur paprika te gebruiken. Lekker veel kleur, groente én smaak op je bord. Dit is hoe je ‘m maakt!

Voor vier personen heb je nodig
2 courgettes, in kleine blokjes
1 gele paprika, in kleine blokjes
1 bosje lente ui, in ringetjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst of geraspt
2 handjes verse kruiden (ik gebruikte half peterselie, half kervel)
kopje pastawater
1 bakje ricotta (Galbani, 250g)
rasp van 1 citroen + sap van een helft
zout & peper
350g pasta, naar keuze

Bereidingstijd: 15 minuten

pasta

Vegetarische pasta met courgette

Kook in gezouten water in 8-10 minuten de pasta beetgaar. Voor je het afgiet haal je een kopje van het pastavocht eruit. In de tussentijd verhit je een beetje neutrale olie in een grote hapjespan. Hierin bak je op hoog vuur de blokjes courgette en paprika 5 minuten aan. Dan de lente ui en knoflook erbij en op iets zachter vuur laat je die 5 minuten meebakken.

Voeg de ricotta, citroenrasp en sap (naar smaak) toe, tot de ricotta een romige saus wordt. Hierbij gaat het kopje pastavocht, die ervoor zorgt dat de saus mooi bindt. Breng op smaak met zout en peper. Op het allerlaatste moment voeg je de verse kruiden toe. Schep alles even goed om en serveer met de pasta. Garneer met nog wat verse kruiden als je wilt.

Gepubliceerd op 29 augustus 2020


1 reactie

  1. Marije van Acht schreef:

    Van het weekend gemaakt, heerlijk, dit wordt een blijver.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2022
maaltijdsalade met kip
 
Salade met gegrilde harissa & sinaasappelkip

Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
21 januari 2022
kip cashew met rijst
 
Weekmenu 2022 – week 3

Na een week zon is de januari maand weer koud en nat. Maar het biedt ook weer volop kans om onder te duiken in winterse maaltijden.
21 januari 2022
koffiecake met botercreme
 
Koffiecake met Amarula botercrème

Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
14 januari 2022
vega burger
 
Weekmenu 2022 – week 2

Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!
14 januari 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
7 januari 2022
taco lasagne
 
Weekmenu 2022 – week 1

Een jubileumjaar voor het weekmenu, want het is dit jaar 10 jaar geleden dat ik startte met een wekelijkse menu. Onverminderd makkelijk en lekker!