Vegetarische pasta met courgette



Een eenvoudig recept voor een vegetarische pasta. Met courgette, paprika en romige ricotta. Staat ook nog eens in een mum van tijd op tafel! Een ideaal doordeweeks pastarecept dus, met lekker veel groente en een frisse touch van citroen.

Wil je toch heel graag meer dan vegetarisch, dan kun je aan het eind wat uitgebakken bacon over je pasta verkruimelen. Maar het is niet nodig, want deze vegetarische pasta is eigenlijk gewoon van zichzelf al super lekker.

Je kunt iedere soort courgette gebruiken. De gewone groene, die we allemaal wel kennen. Of gebruik eens een gele courgette. In dat geval is het voor het contrast wel gaaf om dan een andere kleur paprika te gebruiken. Lekker veel kleur, groente én smaak op je bord. Dit is hoe je ‘m maakt!

Voor vier personen heb je nodig
2 courgettes, in kleine blokjes
1 gele paprika, in kleine blokjes
1 bosje lente ui, in ringetjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst of geraspt
2 handjes verse kruiden (ik gebruikte half peterselie, half kervel)
kopje pastawater
1 bakje ricotta (Galbani, 250g)
rasp van 1 citroen + sap van een helft
zout & peper
350g pasta, naar keuze

Bereidingstijd: 15 minuten

pasta

Vegetarische pasta met courgette

Kook in gezouten water in 8-10 minuten de pasta beetgaar. Voor je het afgiet haal je een kopje van het pastavocht eruit. In de tussentijd verhit je een beetje neutrale olie in een grote hapjespan. Hierin bak je op hoog vuur de blokjes courgette en paprika 5 minuten aan. Dan de lente ui en knoflook erbij en op iets zachter vuur laat je die 5 minuten meebakken.

Voeg de ricotta, citroenrasp en sap (naar smaak) toe, tot de ricotta een romige saus wordt. Hierbij gaat het kopje pastavocht, die ervoor zorgt dat de saus mooi bindt. Breng op smaak met zout en peper. Op het allerlaatste moment voeg je de verse kruiden toe. Schep alles even goed om en serveer met de pasta. Garneer met nog wat verse kruiden als je wilt.

Gepubliceerd op 29 augustus 2020


1 reactie

  1. Marije van Acht schreef:

    Van het weekend gemaakt, heerlijk, dit wordt een blijver.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.