Vegetarische pasta met courgette



Een eenvoudig recept voor een vegetarische pasta. Met courgette, paprika en romige ricotta. Staat ook nog eens in een mum van tijd op tafel! Een ideaal doordeweeks pastarecept dus, met lekker veel groente en een frisse touch van citroen.

Wil je toch heel graag meer dan vegetarisch, dan kun je aan het eind wat uitgebakken bacon over je pasta verkruimelen. Maar het is niet nodig, want deze vegetarische pasta is eigenlijk gewoon van zichzelf al super lekker.

Je kunt iedere soort courgette gebruiken. De gewone groene, die we allemaal wel kennen. Of gebruik eens een gele courgette. In dat geval is het voor het contrast wel gaaf om dan een andere kleur paprika te gebruiken. Lekker veel kleur, groente én smaak op je bord. Dit is hoe je ‘m maakt!

Voor vier personen heb je nodig
2 courgettes, in kleine blokjes
1 gele paprika, in kleine blokjes
1 bosje lente ui, in ringetjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst of geraspt
2 handjes verse kruiden (ik gebruikte half peterselie, half kervel)
kopje pastawater
1 bakje ricotta (Galbani, 250g)
rasp van 1 citroen + sap van een helft
zout & peper
350g pasta, naar keuze

Bereidingstijd: 15 minuten

pasta

Vegetarische pasta met courgette

Kook in gezouten water in 8-10 minuten de pasta beetgaar. Voor je het afgiet haal je een kopje van het pastavocht eruit. In de tussentijd verhit je een beetje neutrale olie in een grote hapjespan. Hierin bak je op hoog vuur de blokjes courgette en paprika 5 minuten aan. Dan de lente ui en knoflook erbij en op iets zachter vuur laat je die 5 minuten meebakken.

Voeg de ricotta, citroenrasp en sap (naar smaak) toe, tot de ricotta een romige saus wordt. Hierbij gaat het kopje pastavocht, die ervoor zorgt dat de saus mooi bindt. Breng op smaak met zout en peper. Op het allerlaatste moment voeg je de verse kruiden toe. Schep alles even goed om en serveer met de pasta. Garneer met nog wat verse kruiden als je wilt.

Gepubliceerd op 29 augustus 2020


1 reactie

  1. Marije van Acht schreef:

    Van het weekend gemaakt, heerlijk, dit wordt een blijver.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.