Weekmenu 2021 – week 15
Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
Hebben jullie de eerste asperge al gegeten? Wij stellen het moment nog nét iets uit, maar voor alle liefhebbers is er wel gewoon een eerste aspergerecept.
In de Weekmenu Planner lees je meer over hoe ik mijn weekmenu’s samenstel. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon dit hele menu maken. Net zo makkelijk!
In dit weekmenu lekker wat seizoensgroente en alle gerechten staan in no time op tafel. Ik denk dat het nog lastig kiezen wordt deze week…
Weekmenu 2021 – week 15
Dit staat er op het (week)menu:
- Raapstelen lentestamppotje
- Maaltijdsalde met bloemkool
- Spaghetti met romige citroenkip
- Zomerse lasagne
- Asperge – aardappelsalade
- Rabarber pancakes
maandag – Stamppot met raapsteeltjes
Een fris stamppotje dat in een kwartier op tafel staat. Da’s even een lekker begin van de week!
dinsdag – Lauwwarme maaltijdsalade met bloemkool
Zo eet je je bloemkool eens op een andere manier en heb je restjes over, dan is dat een heerlijke lunch voor de dag erna
woensdag – Spaghetti met romige kip
Een klein feestje op je bord, deze spaghetti met romige citroensaus en kip.
donderdag – Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes
Geen zin in de klassieke asperges, dan is dit recept voor asperge aardappelsalade voor jou. Super simpel, maar ongelofelijk lekker!
vrijdag – Lasagne met ricotta en courgette
Een zomerse versie van gewone lasagne met courgette, ricotta en tomatensaus. Perfect ook om voor te bereiden.
weekendtip – Pancakes met rabarber en aardbeien
YES! het is weer rabarberseizoen, dus kunnen deze heerlijke rabarber pancakes weer gemaakt worden. Lekker begin van je weekend!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 kilo kruimige aardappels, geschild en in kwarten
225 gram raapstelen, steeltjes fijn gesneden en het blad iets grover
4 tomaten, in blokjes (zonder zaadlijst)
125 gram spekreepjes, krokant gebakken
rasp van 1 citroen
50 gram kruidenroomkaas
50 – 75 ml halfvolle melk
dinsdag
200g mograbieh (ik gebruikte die van Souq)
½ tl ras el hanout (ook van Souq)
½ grote bloemkool
3 puntpaprika’s
handje cherrytomaatjes
1 bosje lenteuitjes
½ el zoete ras el hanout (Souq)
50g feta
1el geroosterd sesamzaad
1el Dukkah (Souq)
1el platte peterselie
woensdag
2 dubbele (scharrel) kipfilets
250g champignons
1el neutrale olie
1 rode ui
200ml slagroom
1tl vadouvankruiden (ik gebruik die van Green Gipsy)
1 citroen
knoflookpoeder, naar smaak
platte peterselie
300g spaghetti
donderdag
1 kilo asperges
750g krieltjes in de schil
500g verse erwtjes
125g rivierkreeftjes
75g mayonaise
50g halfvolle yoghurt
20g verse dille
½ tl uienpoeder
1el citroensap
1 schoongeboende citroen
vrijdag
50g ricotta
100g zongedroogde tomaatjes op olie
½ pakje naturel roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
10g verse basilicum
1 courgette
200g hamreepjes
300g verse spinazie
75-100g geraspte kaas
6 lasagnevellen
Weekendtip
175g rabarber, in stukken
80ml appel/vlierbessensap
rasp van ½ sinaasappel
optioneel: 1tl honing
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el poedersuiker
200-300ml karnemelk
400g aardbeien
1 limoen
Gepubliceerd op 9 april 2021