Geroosterde bloemkoolsalade met mograbieh



Geroosterde bloemkoolsalade met mograbieh

Voor de interviewreeks In de keuken met… dook ik onlangs de keuken in met Mathijs Vrieze, die me vertelde dat hij eigenlijk nooit meer groente kookt. Dat bracht me op het idee om de bloemkool die thuis lag ook weer eens te roosteren. Dit keer in de pan, in plaats van in de oven.

Het resultaat werd deze heerlijke lauwwarme maaltijdsalade met heel veel groente en mograbieh (grote couscousachtige graansoort), maar je zou ook couscous of rijst kunnen gebruiken. Smullen was het! Het interview met Mathijs volgt heel gauw.

Voor 4 personen
200g mograbieh (ik gebruikte die van Souq)
½ tl ras el hanout (ook van Souq)
½ grote bloemkool, in gelijke roosjes
3 puntpaprika’s, in reepjes
handje cherrytomaatjes
2 lenteuitjes, in ringetjes
½ el zoete ras el hanout (Souq)
50g feta
1el geroosterd sesamzaad
1el Dukkah (Souq)
extra lenteui, in ringetjes ter garnering
1el platte peterselie, fijngesneden

Snelle maaltijdsalade met bloemkool en paprika

Verhit een grote koekenpan en zet een pan op met water, dat je aan de kook brengt. In het kokend water gaat de mograbieh en ras el hanout, die smaakt afgeeft aan het water en dus aan de granen. Kook dit in 12-15 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.

Geroosterde bloemkool

In de inmiddels hete koekenpan gaat, terwijl je de mograbieh kookt, een goeie drup neutrale olie. Bak daarin, op hoog vuur, de bloemkool. Schep geregeld om, zodat alle kanten van de bloemkool kunnen roosteren. Na 5 minuten bak je de paprika ook mee, tot alles beetgaar is. Hoe lang dat precies duurt hangt af van hoe groot je de bloemkool hebt gelaten. Maar proef even, dan kom je er snel genoeg achter. Beetgaar? Dan gaan de tomaatjes en lenteui erbij, die je nog even een minuutje op hoog vuur mee bakt.

bloemkoolsalade mograbieh Smulpaapje

Midden Oosten bloemkoolsalade

Breng de groente op smaak met de ras el hanout, zout en peper. Schep er dan de gekookte mograbie doorheen. Vlak voor je alles serveert bestrooi je de maaltijdsalade met verkruimelde feta, sesamzaad, dukkah, peterselie en lenteui. Serveer met flatbread en hummus. Yum!

Gepubliceerd op 7 september 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 juli 2020
 
Goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies

Wat doe je met goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies? Maaike vertelt hoe zij de eetopvoeding van haar zoontje aanpakt.
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!