Geroosterde bloemkoolsalade met mograbieh



Geroosterde bloemkoolsalade met mograbieh

Voor de interviewreeks In de keuken met… dook ik onlangs de keuken in met Mathijs Vrieze, die me vertelde dat hij eigenlijk nooit meer groente kookt. Dat bracht me op het idee om de bloemkool die thuis lag ook weer eens te roosteren. Dit keer in de pan, in plaats van in de oven.

Het resultaat werd deze heerlijke lauwwarme maaltijdsalade met heel veel groente en mograbieh (grote couscousachtige graansoort), maar je zou ook couscous of rijst kunnen gebruiken. Smullen was het! Het interview met Mathijs volgt heel gauw.

Voor 4 personen
200g mograbieh (ik gebruikte die van Souq)
½ tl ras el hanout (ook van Souq)
½ grote bloemkool, in gelijke roosjes
3 puntpaprika’s, in reepjes
handje cherrytomaatjes
2 lenteuitjes, in ringetjes
½ el zoete ras el hanout (Souq)
50g feta
1el geroosterd sesamzaad
1el Dukkah (Souq)
extra lenteui, in ringetjes ter garnering
1el platte peterselie, fijngesneden

Snelle maaltijdsalade met bloemkool en paprika

Verhit een grote koekenpan en zet een pan op met water, dat je aan de kook brengt. In het kokend water gaat de mograbieh en ras el hanout, die smaakt afgeeft aan het water en dus aan de granen. Kook dit in 12-15 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.

Geroosterde bloemkool

In de inmiddels hete koekenpan gaat, terwijl je de mograbieh kookt, een goeie drup neutrale olie. Bak daarin, op hoog vuur, de bloemkool. Schep geregeld om, zodat alle kanten van de bloemkool kunnen roosteren. Na 5 minuten bak je de paprika ook mee, tot alles beetgaar is. Hoe lang dat precies duurt hangt af van hoe groot je de bloemkool hebt gelaten. Maar proef even, dan kom je er snel genoeg achter. Beetgaar? Dan gaan de tomaatjes en lenteui erbij, die je nog even een minuutje op hoog vuur mee bakt.

bloemkoolsalade mograbieh Smulpaapje

Midden Oosten bloemkoolsalade

Breng de groente op smaak met de ras el hanout, zout en peper. Schep er dan de gekookte mograbie doorheen. Vlak voor je alles serveert bestrooi je de maaltijdsalade met verkruimelde feta, sesamzaad, dukkah, peterselie en lenteui. Serveer met flatbread en hummus. Yum!

Gepubliceerd op 7 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.