Spaghetti met romige citroenkip



Dit is zo’n schandalig lekkere pasta, die wil je gewoon écht een keer gemaakt hebben. Doordeweeks lekker snel klaar, maar je kunt ‘ook meer dan prima met een feestelijke gelegenheid op tafel zetten. Multifunctioneel dus!

Zorg dat je alles klaar hebt staan, want je wilt de spaghetti serveren zodra ‘ie klaar is. En pasta wacht op niemand 😉

spaghetti met citroenkip Smulpaapje

Voor vier personen

2 dubbele (scharrel) kipfilets
zout & peper
250g champignons, in plakjes
1el neutrale olie
1 rode ui, in dunne ringen
200ml slagroom
1tl vadouvankruiden (ik gebruik die van Green Gipsy)
rasp van 1 citroen
sap van ½ citroen
knoflookpoeder, naar smaak
platte peterselie, fijngesneden
300g spaghetti

Kip in romige citroensaus

Zet een grillpan op het vuur en verhit die goed voor. Kruid je kipfilets met zout en peper en gril die, 10-15 minuten, in de grilpan tot ze goudbruin gestreept en nét gaar zijn. Laat dan even rusten onder wat aluminiumfolie. In de tussentijd zet je een pan kokend water op. Kook hierin de spaghetti in 8-9 minuten beetgaar.

Spaghetti met romige kip

Bak de champignons in de hete olie op hoog vuur goudbruin en gaar. Voeg in de laatste minuut de rode ui toe en bak mee. Kruid met vadouvan, citroenrasp en knoflookpoeder. Schep om en voeg dan de slagroom toe. Vuur lager, maar laat wel pruttelen. Tot slot het citroensap erbij. Breng verder op smaak met zout en peper.

Snelle pasta met kip

Snijd de kipfilet in reepjes. Doe spaghetti in een diep bord en daarover heen gaat de roomsaus met champignons. Daarop gaat de kip. Bestrooi met peterselie. Smullen maar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.