Spaghetti met romige citroenkip



Super snelle en heerlijke spaghetti met romige citroenkip. Want waarom zou je niet ook van een doordeweekse maaltijd een feestje maken!

Dit is namelijk echt een schandalig lekkere pasta, die wil je gewoon écht een keer gemaakt hebben.

Doordeweeks lekker snel klaar, maar je kunt ‘m ook meer dan prima met een feestelijke gelegenheid op tafel zetten. Multifunctioneel dus!

Zorg dat je alles klaar hebt staan, want je wilt de spaghetti serveren zodra ‘ie klaar is. En pasta wacht op niemand!

Voor vier personen

  • 2 dubbele (scharrel) kipfilets
  • zout & peper
  • 250g champignons, in plakjes
  • 1el neutrale olie
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 200ml slagroom
  • 1tl vadouvankruiden (ik gebruik die van Green Gipsy)
  • rasp van 1 citroen
  • sap van ½ citroen
  • knoflookpoeder, naar smaak
  • platte peterselie, fijngesneden
  • 300g spaghetti

Kip in romige citroensaus

Begin met de kip, voordat je de citroensaus maakt. Daarvoor zet je een grillpan op het vuur en verhit die goed voor. Kruid je kipfilets met zout en peper en gril die, 10-15 minuten, in de grillpan tot ze goudbruin gestreept en nét gaar zijn. Laat dan even rusten onder wat aluminiumfolie. In de tussentijd zet je een pan kokend water op. Kook hierin de spaghetti in 8-9 minuten beetgaar.

Snelle pasta met kip

Bak de champignons in de hete olie op hoog vuur goudbruin en gaar. Voeg in de laatste minuut de rode ui toe en bak mee. Kruid met vadouvan, citroenrasp en knoflookpoeder. Schep om en voeg dan de slagroom toe. Vuur lager, maar laat wel pruttelen. Tot slot het citroensap erbij. Breng verder op smaak met zout en peper. Als dat geen snelle pasta met kip is? We zijn bijna klaar!

Spaghetti met romige citroenkip

Snijd tot slot de kipfilet in reepjes. Doe spaghetti in een diep bord en daarover heen gaat de romige citroensaus met de champignons. Daarop gaat tenslotte de kip. Bestrooi met peterselie. Smullen maar!

Gepubliceerd op 9 april 2021


1 reactie

  1. Jan schreef:

    Meerdere recepten op de website zijn erg geslaagd maar deze kan ik iedereen afraden. VaDou is een gewaagde kruidenmix voor pasta, maar tevens een die erg slecht uitpakt. Lijkt wel een Indiase curry met pasta.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.