Spaghetti met romige citroenkip



Super snelle en heerlijke spaghetti met romige citroenkip. Want waarom zou je niet ook van een doordeweekse maaltijd een feestje maken!

Dit is namelijk echt een schandalig lekkere pasta, die wil je gewoon écht een keer gemaakt hebben.

Doordeweeks lekker snel klaar, maar je kunt ‘m ook meer dan prima met een feestelijke gelegenheid op tafel zetten. Multifunctioneel dus!

Zorg dat je alles klaar hebt staan, want je wilt de spaghetti serveren zodra ‘ie klaar is. En pasta wacht op niemand!

Voor vier personen

  • 2 dubbele (scharrel) kipfilets
  • zout & peper
  • 250g champignons, in plakjes
  • 1el neutrale olie
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 200ml slagroom
  • 1tl vadouvankruiden (ik gebruik die van Green Gipsy)
  • rasp van 1 citroen
  • sap van ½ citroen
  • knoflookpoeder, naar smaak
  • platte peterselie, fijngesneden
  • 300g spaghetti

Kip in romige citroensaus

Begin met de kip, voordat je de citroensaus maakt. Daarvoor zet je een grillpan op het vuur en verhit die goed voor. Kruid je kipfilets met zout en peper en gril die, 10-15 minuten, in de grillpan tot ze goudbruin gestreept en nét gaar zijn. Laat dan even rusten onder wat aluminiumfolie. In de tussentijd zet je een pan kokend water op. Kook hierin de spaghetti in 8-9 minuten beetgaar.

Snelle pasta met kip

Bak de champignons in de hete olie op hoog vuur goudbruin en gaar. Voeg in de laatste minuut de rode ui toe en bak mee. Kruid met vadouvan, citroenrasp en knoflookpoeder. Schep om en voeg dan de slagroom toe. Vuur lager, maar laat wel pruttelen. Tot slot het citroensap erbij. Breng verder op smaak met zout en peper. Als dat geen snelle pasta met kip is? We zijn bijna klaar!

Spaghetti met romige citroenkip

Snijd tot slot de kipfilet in reepjes. Doe spaghetti in een diep bord en daarover heen gaat de romige citroensaus met de champignons. Daarop gaat tenslotte de kip. Bestrooi met peterselie. Smullen maar!

Gepubliceerd op 9 april 2021


1 reactie

  1. Jan schreef:

    Meerdere recepten op de website zijn erg geslaagd maar deze kan ik iedereen afraden. VaDou is een gewaagde kruidenmix voor pasta, maar tevens een die erg slecht uitpakt. Lijkt wel een Indiase curry met pasta.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!