Spaghetti met romige citroenkip



Super snelle en heerlijke spaghetti met romige citroenkip. Want waarom zou je niet ook van een doordeweekse maaltijd een feestje maken!

Dit is namelijk echt een schandalig lekkere pasta, die wil je gewoon écht een keer gemaakt hebben.

Doordeweeks lekker snel klaar, maar je kunt ‘m ook meer dan prima met een feestelijke gelegenheid op tafel zetten. Multifunctioneel dus!

Zorg dat je alles klaar hebt staan, want je wilt de spaghetti serveren zodra ‘ie klaar is. En pasta wacht op niemand!

Voor vier personen

  • 2 dubbele (scharrel) kipfilets
  • zout & peper
  • 250g champignons, in plakjes
  • 1el neutrale olie
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 200ml slagroom
  • 1tl vadouvankruiden (ik gebruik die van Green Gipsy)
  • rasp van 1 citroen
  • sap van ½ citroen
  • knoflookpoeder, naar smaak
  • platte peterselie, fijngesneden
  • 300g spaghetti

Kip in romige citroensaus

Begin met de kip, voordat je de citroensaus maakt. Daarvoor zet je een grillpan op het vuur en verhit die goed voor. Kruid je kipfilets met zout en peper en gril die, 10-15 minuten, in de grillpan tot ze goudbruin gestreept en nét gaar zijn. Laat dan even rusten onder wat aluminiumfolie. In de tussentijd zet je een pan kokend water op. Kook hierin de spaghetti in 8-9 minuten beetgaar.

Snelle pasta met kip

Bak de champignons in de hete olie op hoog vuur goudbruin en gaar. Voeg in de laatste minuut de rode ui toe en bak mee. Kruid met vadouvan, citroenrasp en knoflookpoeder. Schep om en voeg dan de slagroom toe. Vuur lager, maar laat wel pruttelen. Tot slot het citroensap erbij. Breng verder op smaak met zout en peper. Als dat geen snelle pasta met kip is? We zijn bijna klaar!

Spaghetti met romige citroenkip

Snijd tot slot de kipfilet in reepjes. Doe spaghetti in een diep bord en daarover heen gaat de romige citroensaus met de champignons. Daarop gaat tenslotte de kip. Bestrooi met peterselie. Smullen maar!

Gepubliceerd op 9 april 2021


1 reactie

  1. Jan schreef:

    Meerdere recepten op de website zijn erg geslaagd maar deze kan ik iedereen afraden. VaDou is een gewaagde kruidenmix voor pasta, maar tevens een die erg slecht uitpakt. Lijkt wel een Indiase curry met pasta.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.