Spaghetti met romige citroenkip



Super snelle en heerlijke spaghetti met romige citroenkip. Want waarom zou je niet ook van een doordeweekse maaltijd een feestje maken!

Dit is namelijk echt een schandalig lekkere pasta, die wil je gewoon écht een keer gemaakt hebben.

Doordeweeks lekker snel klaar, maar je kunt ‘m ook meer dan prima met een feestelijke gelegenheid op tafel zetten. Multifunctioneel dus!

Zorg dat je alles klaar hebt staan, want je wilt de spaghetti serveren zodra ‘ie klaar is. En pasta wacht op niemand!

Voor vier personen

  • 2 dubbele (scharrel) kipfilets
  • zout & peper
  • 250g champignons, in plakjes
  • 1el neutrale olie
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 200ml slagroom
  • 1tl vadouvankruiden (ik gebruik die van Green Gipsy)
  • rasp van 1 citroen
  • sap van ½ citroen
  • knoflookpoeder, naar smaak
  • platte peterselie, fijngesneden
  • 300g spaghetti

Kip in romige citroensaus

Begin met de kip, voordat je de citroensaus maakt. Daarvoor zet je een grillpan op het vuur en verhit die goed voor. Kruid je kipfilets met zout en peper en gril die, 10-15 minuten, in de grillpan tot ze goudbruin gestreept en nét gaar zijn. Laat dan even rusten onder wat aluminiumfolie. In de tussentijd zet je een pan kokend water op. Kook hierin de spaghetti in 8-9 minuten beetgaar.

Snelle pasta met kip

Bak de champignons in de hete olie op hoog vuur goudbruin en gaar. Voeg in de laatste minuut de rode ui toe en bak mee. Kruid met vadouvan, citroenrasp en knoflookpoeder. Schep om en voeg dan de slagroom toe. Vuur lager, maar laat wel pruttelen. Tot slot het citroensap erbij. Breng verder op smaak met zout en peper. Als dat geen snelle pasta met kip is? We zijn bijna klaar!

Spaghetti met romige citroenkip

Snijd tot slot de kipfilet in reepjes. Doe spaghetti in een diep bord en daarover heen gaat de romige citroensaus met de champignons. Daarop gaat tenslotte de kip. Bestrooi met peterselie. Smullen maar!

Gepubliceerd op 9 april 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 mei 2021
 
Aspergesoep met zelfgemaakte aspergebouillon

Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
7 mei 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 19

Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)
5 mei 2021
 
Ovenschotel met gehakt en banaan

Van studentenhap naar familiemaaltijd. Dat gebeurde er met het recept voor deze verrassende ovenschotel met gehakt en banaan!
2 mei 2021
maaltijdsalade met vis
 
Salade met makreel en rode biet

Een goedgevulde salade met makreel en rode biet. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept!
2 mei 2021
pasta pollo tonato smulpaapje
 
De 5 lekkerste recepten met tonijn

Tonijn kun je ook op verantwoorde manier in je gerechten gebruiken. Hoe je dat doet, plus de lekkerste recepten met tonijn lees je hier.
30 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 18

Het weekmenu biedt weer volop makkelijke doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Met een lekkere cake voor het weekend. Smullen maar!