Pancakes met rabarber en limoenaardbeien



Frisse pancakes voor het ontbijt met rabarber en gemarineerde aardbeien. Als dat geen lekker begin van je dag is!

Deze ontbijtpannenkoekje hebben minimaal suiker in het beslag. Maak je zonder eieren maar ze hebben wel heel veel smaak. Klinkt heerlijk, vind je ook niet?

Het rabarberdeel van deze pancakes maak je de avond van tevoren klaar. Op de ochtend van bakken heb je dan in 5 minuten je beslag klaar. Mooi begin van de dag!

Voor ongeveer 10-12 pancakes

Voor de rabarbercompote
175g rabarber, in stukken
80ml appel/vlierbessensap
rasp van ½ sinaasappel
optioneel: 1tl honing

Voor het pancakebeslag
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el poedersuiker
200-300ml karnemelk

Voor de topping
400g aardbeien, gehalveerd en gemengd met rasp en sap van 1 limoen

Verder nodig: staafmixer, koekenpan

Rabarbercompote

Voor de rabarbercompote zet je een pannetje op met het sap en de rabarber en sinaasappel. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de rabarber helemaal uit elkaar is gevallen. Proef, vind je het nog te zuur dan kan er nog wat honing bij. Laat daarna helemaal afkoelen

Pancake beslag

Meng voor het pancake beslag het bakmeel met bakpoeder en poedersuiker. Dan de afgekoelde rabarber erbij, als ook 200ml karnemelk. Goed mengen en dan met een staafmixer helemaal glad pureren. Vind je het beslag nog aan de dikke kant, doe er dan nog 100ml karnemelk bij.

Rabarber pancakes

Verhit om je rabarber pancakes te bakken een pan, goed heet, met een klein drupje zonnebloemolie. Met een juslepel 3 hoopjes beslag erin. Als de bovenkant droog bubbelt omdraaien en de andere kant bakken tot goudbruin.

Serveer de pancakes met de gemarineerde aardbeien en eventueel nog een scheutje maple syrup

Gepubliceerd op 26 mei 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.