Pancakes met rabarber en limoenaardbeien
Frisse pancakes voor het ontbijt met rabarber en gemarineerde aardbeien. Als dat geen lekker begin van je dag is!
Deze ontbijtpannenkoekje hebben minimaal suiker in het beslag. Maak je zonder eieren maar ze hebben wel heel veel smaak. Klinkt heerlijk, vind je ook niet?
Het rabarberdeel van deze pancakes maak je de avond van tevoren klaar. Op de ochtend van bakken heb je dan in 5 minuten je beslag klaar. Mooi begin van de dag!
Voor ongeveer 10-12 pancakes
Voor de rabarbercompote
175g rabarber, in stukken
80ml appel/vlierbessensap
rasp van ½ sinaasappel
optioneel: 1tl honing
Voor het pancakebeslag
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el poedersuiker
200-300ml karnemelk
Voor de topping
400g aardbeien, gehalveerd en gemengd met rasp en sap van 1 limoen
Verder nodig: staafmixer, koekenpan
Rabarbercompote
Voor de rabarbercompote zet je een pannetje op met het sap en de rabarber en sinaasappel. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de rabarber helemaal uit elkaar is gevallen. Proef, vind je het nog te zuur dan kan er nog wat honing bij. Laat daarna helemaal afkoelen
Pancake beslag
Meng voor het pancake beslag het bakmeel met bakpoeder en poedersuiker. Dan de afgekoelde rabarber erbij, als ook 200ml karnemelk. Goed mengen en dan met een staafmixer helemaal glad pureren. Vind je het beslag nog aan de dikke kant, doe er dan nog 100ml karnemelk bij.
Rabarber pancakes
Verhit om je rabarber pancakes te bakken een pan, goed heet, met een klein drupje zonnebloemolie. Met een juslepel 3 hoopjes beslag erin. Als de bovenkant droog bubbelt omdraaien en de andere kant bakken tot goudbruin.
Serveer de pancakes met de gemarineerde aardbeien en eventueel nog een scheutje maple syrup
Gepubliceerd op 26 mei 2016