Pancakes met rabarber en limoenaardbeien



Frisse pancakes voor het ontbijt met rabarber en gemarineerde aardbeien. Als dat geen lekker begin van je dag is!

Deze ontbijtpannenkoekje hebben minimaal suiker in het beslag. Maak je zonder eieren maar ze hebben wel heel veel smaak. Klinkt heerlijk, vind je ook niet?

Het rabarberdeel van deze pancakes maak je de avond van tevoren klaar. Op de ochtend van bakken heb je dan in 5 minuten je beslag klaar. Mooi begin van de dag!

Voor ongeveer 10-12 pancakes

Voor de rabarbercompote
175g rabarber, in stukken
80ml appel/vlierbessensap
rasp van ½ sinaasappel
optioneel: 1tl honing

Voor het pancakebeslag
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el poedersuiker
200-300ml karnemelk

Voor de topping
400g aardbeien, gehalveerd en gemengd met rasp en sap van 1 limoen

Verder nodig: staafmixer, koekenpan

Rabarbercompote

Voor de rabarbercompote zet je een pannetje op met het sap en de rabarber en sinaasappel. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de rabarber helemaal uit elkaar is gevallen. Proef, vind je het nog te zuur dan kan er nog wat honing bij. Laat daarna helemaal afkoelen

Pancake beslag

Meng voor het pancake beslag het bakmeel met bakpoeder en poedersuiker. Dan de afgekoelde rabarber erbij, als ook 200ml karnemelk. Goed mengen en dan met een staafmixer helemaal glad pureren. Vind je het beslag nog aan de dikke kant, doe er dan nog 100ml karnemelk bij.

Rabarber pancakes

Verhit om je rabarber pancakes te bakken een pan, goed heet, met een klein drupje zonnebloemolie. Met een juslepel 3 hoopjes beslag erin. Als de bovenkant droog bubbelt omdraaien en de andere kant bakken tot goudbruin.

Serveer de pancakes met de gemarineerde aardbeien en eventueel nog een scheutje maple syrup

Gepubliceerd op 26 mei 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.