Pancakes met rabarber en limoenaardbeien



Frisse pancakes voor het ontbijt met rabarber en gemarineerde aardbeien. Als dat geen lekker begin van je dag is!

Deze ontbijtpannenkoekje hebben minimaal suiker in het beslag. Maak je zonder eieren maar ze hebben wel heel veel smaak. Klinkt heerlijk, vind je ook niet?

Het rabarberdeel van deze pancakes maak je de avond van tevoren klaar. Op de ochtend van bakken heb je dan in 5 minuten je beslag klaar. Mooi begin van de dag!

Voor ongeveer 10-12 pancakes

Voor de rabarbercompote
175g rabarber, in stukken
80ml appel/vlierbessensap
rasp van ½ sinaasappel
optioneel: 1tl honing

Voor het pancakebeslag
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el poedersuiker
200-300ml karnemelk

Voor de topping
400g aardbeien, gehalveerd en gemengd met rasp en sap van 1 limoen

Verder nodig: staafmixer, koekenpan

Rabarbercompote

Voor de rabarbercompote zet je een pannetje op met het sap en de rabarber en sinaasappel. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de rabarber helemaal uit elkaar is gevallen. Proef, vind je het nog te zuur dan kan er nog wat honing bij. Laat daarna helemaal afkoelen

Pancake beslag

Meng voor het pancake beslag het bakmeel met bakpoeder en poedersuiker. Dan de afgekoelde rabarber erbij, als ook 200ml karnemelk. Goed mengen en dan met een staafmixer helemaal glad pureren. Vind je het beslag nog aan de dikke kant, doe er dan nog 100ml karnemelk bij.

Rabarber pancakes

Verhit om je rabarber pancakes te bakken een pan, goed heet, met een klein drupje zonnebloemolie. Met een juslepel 3 hoopjes beslag erin. Als de bovenkant droog bubbelt omdraaien en de andere kant bakken tot goudbruin.

Serveer de pancakes met de gemarineerde aardbeien en eventueel nog een scheutje maple syrup

Gepubliceerd op 26 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.