Weekmenu 2021 – week 13
Ik heb weer een lekker en gevarieerd weekmenu voor je samengesteld. Vers, gezond en makkelijk te maken doordeweekse maaltijden voor het hele gezin.
En vooruitlopend op Pasen heb ik ook alvast een lekker bakrecept toegevoegd, zodat je volgende week een heerlijk zelfgebakken paasbrood op tafel kunt zetten.
In de Weekmenu Planner lees je meer over hoe ik mijn weekmenu’s samenstel. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon dit hele menu maken. Net zo makkelijk!
Dus kopieer de boodschappen die je nodig hebt, haal alle ingrediënten in huis en dan gaan we de keuken in.
Weekmenu 2021 – week 13
Dit staat er op het (week)menu:
- Snelle kerrieschotel met rijst
- Pasta uit de oven met gehakt
- Quiche met spinazie
- Paddenstoelenragout
- Chowder (maaltijdsoep)
- Italiaans paasbrood
maandag – Snelle maaltijd met kerrie, rijst en ananas
Makkelijk en snel de week beginnen, maar wel lekker en gezond. Ja hoor, dat kan!
dinsdag – Taco pasta uit de oven
Zo’n pasta maaltijd waarvan je weet dat je straks naar lege borden kijkt. Dat wil je!
woensdag – Quiche met spinazie
Maak het deeg ’s ochtends al klaar en geniet dan ’s avonds van je zelfgemaakte quiche. Daar kan niks tegen op!
donderdag – Paddenstoelenragout
Een lichte, vegetarische ragout met paddenstoelen. Dit wil je een keer gemaakt en geproefd hebben. Zo lekker!
vrijdag – Chowder met rode mul
Een fantastisch lekkere soep met vis en aardappel, dat is deze verrassende chowder.
weekendtip – Italiaans paasbrood
Begin je Paasweekend met een versgebakken Italiaans Paasbrood. Véél makkelijker om te maken dan je denkt!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
250 gram kastanjechampignons
1 rode paprika
2 el neutrale olie
250 gram roerbakgroente
200 gram broccoli (roosjes én stronk)
1 zak HAK kerrieschotel
1 ½ tl kerriepoeder
½ tl chilipoeder
1 blikje ananasstukjes (à 227gr), zonder siroop
optioneel: gehakte pinda’s om te garneren
Erbij: gekookte rijst, naar keuze
dinsdag
450g macaronigroente
1el neutrale olie
300g (bio) rundergehakt
1 zakje tacomix (á 35g)
1 blik zwarte bonen (á 400g)
250g volkoren macaroni
1 pot pastasaus, naar keuze (á 340g, ik gebruikte Salsa Rustica van Foodelicious)
150g geraspte mozzarella (AH)
2 handjes gezouten nacho’s (Santa Maria)
woensdag
280g bloem
5g suiker
5g zout
200g boter, op kamertemperatuur
50g melk
10g eidooier
2 eieren
100g halfvolle yoghurt
70g slagroom
150g bladspinazie
2 bosuitjes
1 kleine prei
100g feta
80g ricotta
15g verse dille
45g olijfolie
2 handjes geroosterde pijnboompitten
1 citroen
handje zwarte Kalamata olijven
donderdag
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes
2 takjes rozemarijn
1 courgette
250g kastanjechampignons
3 portobella’s
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room (sojaroom voor vegan optie)
2tl maizena + 5el kookvocht
vrijdag
8 rode mul
1 bos bospeen
1 stuks bleekselderij (5 stengels minimaal)
1 laurierblaadje
½ tl venkelzaad
flinke bos (100g) platte peterselie
2el neutrale olie
2 kleine uien
2 tenen knoflook
2el bloem
4 kruimige aardappels
500ml halfvolle melk
500ml visbouillon (zelfgemaakt of van een tablet)
1 potje mais (á 350g)
1el citroensap
1el gedroogde dille
Weekendtip
350 gram bloem
14 gram gedroogde gist
125 ml lauwwarme melk
1 tl suiker
4 eidooiers
35 gram suiker
½ tl fijn keukenzout
150 gram roomboter, gesmolten
100 -125 gram gekonfijte sinaasappel, kleine blokjes
rasp van 1 (schoongeboende) citroen
1 el kokend water
1 el suiker
Garnering: geschaafde amandel
Gepubliceerd op 25 maart 2021
2 reacties
lekker en dank voor de inspiratie.
heel graag gedaan!