Paddenstoelragout



Tijdens een recent restaurantbezoek proefde ik de meest waanzinnige paddenstoelenragout. Geïnspireerd daaardoor wilde ik een versie maken waarvoor geen witte saus nodig is. Iets lichter dus en meer geschikt voor deze tijd van het jaar.

Dat is deze heerlijke vegetarische ragout met paddenstoelen geworden. Mocht je nou toch graag iets van vlees/kip erbij willen eten (je mist het niet hoor!) dan zou ik wat kippendijen bakken en er door doen. Maar probeer maar eerst eens zo!

Vegetarische ragout voor 4 personen
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes, fijngesneden
2 takjes rozemarijn, fijngehakt (alleen de blaadjes)
1 courgette, in blokjes
250g kastanjechampignons, in blokjes
3 portobella’s, in blokjes
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room (sojaroom voor vegan optie)
2tl maizena + 5el kookvocht
zout & peper
Erbij: rijst naar keuze (mijn favoriet blijft toch Tilda)

paddenstoelen

Paddenstoelenragout

Om je ragout te maken fruit je de sjalotjes 3 minuten in de warme olie, in een ruime pan. Dan de rozemarijn erbij, 2 minuutje meebakken en dan de courgette ook erbij een twee minuutjes meebakken. Alle paddenstoelen mogen er nu bij en ook die bak je nog 2 minuten mee.

Vegetarische ragout

Voeg nu mosterd en Worcestershire toe en bak die 3 minuten mee, waarna je de bouillon erbij doet. Breng aan de kook en laat iets inkoken (een minuut of vijf) tot de paddenstoelen zachter zijn. Doe dan de room erbij (naar smaak, maar niet teveel!) en breng op smaak met zout en peper. Met wat van het kookvocht meng je de maizena in een kopje. Doe dit bij de ragout en warm alles nog een laatste keer, een minuut of vijf, goed door. Serveer met je favoriete gekookte (zilvervlies)rijst.

Gepubliceerd op 7 juni 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.