Paddenstoelragout



Tijdens een recent restaurantbezoek proefde ik de meest waanzinnige paddenstoelenragout. Geïnspireerd daaardoor wilde ik een versie maken waarvoor geen witte saus nodig is. Iets lichter dus en meer geschikt voor deze tijd van het jaar.

Dat is deze heerlijke vegetarische ragout met paddenstoelen geworden. Mocht je nou toch graag iets van vlees/kip erbij willen eten (je mist het niet hoor!) dan zou ik wat kippendijen bakken en er door doen. Maar probeer maar eerst eens zo!

Vegetarische ragout voor 4 personen
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes, fijngesneden
2 takjes rozemarijn, fijngehakt (alleen de blaadjes)
1 courgette, in blokjes
250g kastanjechampignons, in blokjes
3 portobella’s, in blokjes
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room (sojaroom voor vegan optie)
2tl maizena + 5el kookvocht
zout & peper
Erbij: rijst naar keuze (mijn favoriet blijft toch Tilda)

paddenstoelen

Paddenstoelenragout

Om je ragout te maken fruit je de sjalotjes 3 minuten in de warme olie, in een ruime pan. Dan de rozemarijn erbij, 2 minuutje meebakken en dan de courgette ook erbij een twee minuutjes meebakken. Alle paddenstoelen mogen er nu bij en ook die bak je nog 2 minuten mee.

Vegetarische ragout

Voeg nu mosterd en Worcestershire toe en bak die 3 minuten mee, waarna je de bouillon erbij doet. Breng aan de kook en laat iets inkoken (een minuut of vijf) tot de paddenstoelen zachter zijn. Doe dan de room erbij (naar smaak, maar niet teveel!) en breng op smaak met zout en peper. Met wat van het kookvocht meng je de maizena in een kopje. Doe dit bij de ragout en warm alles nog een laatste keer, een minuut of vijf, goed door. Serveer met je favoriete gekookte (zilvervlies)rijst.

Gepubliceerd op 7 juni 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.