Paddenstoelragout



Tijdens een recent restaurantbezoek proefde ik de meest waanzinnige paddenstoelenragout. Geïnspireerd daaardoor wilde ik een versie maken waarvoor geen witte saus nodig is. Iets lichter dus en meer geschikt voor deze tijd van het jaar.

Dat is deze heerlijke vegetarische ragout met paddenstoelen geworden. Mocht je nou toch graag iets van vlees/kip erbij willen eten (je mist het niet hoor!) dan zou ik wat kippendijen bakken en er door doen. Maar probeer maar eerst eens zo!

Vegetarische ragout voor 4 personen
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes, fijngesneden
2 takjes rozemarijn, fijngehakt (alleen de blaadjes)
1 courgette, in blokjes
250g kastanjechampignons, in blokjes
3 portobella’s, in blokjes
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room (sojaroom voor vegan optie)
2tl maizena + 5el kookvocht
zout & peper
Erbij: rijst naar keuze (mijn favoriet blijft toch Tilda)

paddenstoelen

Paddenstoelenragout

Om je ragout te maken fruit je de sjalotjes 3 minuten in de warme olie, in een ruime pan. Dan de rozemarijn erbij, 2 minuutje meebakken en dan de courgette ook erbij een twee minuutjes meebakken. Alle paddenstoelen mogen er nu bij en ook die bak je nog 2 minuten mee.

Vegetarische ragout

Voeg nu mosterd en Worcestershire toe en bak die 3 minuten mee, waarna je de bouillon erbij doet. Breng aan de kook en laat iets inkoken (een minuut of vijf) tot de paddenstoelen zachter zijn. Doe dan de room erbij (naar smaak, maar niet teveel!) en breng op smaak met zout en peper. Met wat van het kookvocht meng je de maizena in een kopje. Doe dit bij de ragout en warm alles nog een laatste keer, een minuut of vijf, goed door. Serveer met je favoriete gekookte (zilvervlies)rijst.

Gepubliceerd op 7 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.