Paddenstoelragout



Tijdens een recent restaurantbezoek proefde ik de meest waanzinnige paddenstoelenragout. Geïnspireerd daaardoor wilde ik een versie maken waarvoor geen witte saus nodig is. Iets lichter dus en meer geschikt voor deze tijd van het jaar.

Dat is deze heerlijke vegetarische ragout met paddenstoelen geworden. Mocht je nou toch graag iets van vlees/kip erbij willen eten (je mist het niet hoor!) dan zou ik wat kippendijen bakken en er door doen. Maar probeer maar eerst eens zo!

Vegetarische ragout voor 4 personen
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes, fijngesneden
2 takjes rozemarijn, fijngehakt (alleen de blaadjes)
1 courgette, in blokjes
250g kastanjechampignons, in blokjes
3 portobella’s, in blokjes
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room (sojaroom voor vegan optie)
2tl maizena + 5el kookvocht
zout & peper
Erbij: rijst naar keuze (mijn favoriet blijft toch Tilda)

paddenstoelen

Paddenstoelenragout

Om je ragout te maken fruit je de sjalotjes 3 minuten in de warme olie, in een ruime pan. Dan de rozemarijn erbij, 2 minuutje meebakken en dan de courgette ook erbij een twee minuutjes meebakken. Alle paddenstoelen mogen er nu bij en ook die bak je nog 2 minuten mee.

Vegetarische ragout

Voeg nu mosterd en Worcestershire toe en bak die 3 minuten mee, waarna je de bouillon erbij doet. Breng aan de kook en laat iets inkoken (een minuut of vijf) tot de paddenstoelen zachter zijn. Doe dan de room erbij (naar smaak, maar niet teveel!) en breng op smaak met zout en peper. Met wat van het kookvocht meng je de maizena in een kopje. Doe dit bij de ragout en warm alles nog een laatste keer, een minuut of vijf, goed door. Serveer met je favoriete gekookte (zilvervlies)rijst.

Gepubliceerd op 7 juni 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.