Tacopasta met gehakt



Een verrassende pasta uit de oven met gehakt én nacho’s. Dit is zo’n makkelijke ovenschotel die je keer op keer gaat maken.

Waarschijnlijk wijzen zowel de Mexicanen, als de Italianen naar hun voorhoofd als ze zien dat ik taco’s gekruist heb met pasta. Maar hee, maar het leverde wel mooi lege borden op. En dat is ook wat waard, toch?

Een grote ovenschotel vol krijg je met dit pastarecept, dus ideaal voor de momenten dat je veel eters hebt maar niet heel lang in de keuken wilt staan.

Ovenpasta voor 6 personen

  • 450g macaronigroente
  • 1el  neutrale olie
  • 300g (bio) rundergehakt
  • 1 zakje tacomix (á 35g)
  • 1 blik zwarte bonen (á 400g)
  • 250g volkoren macaroni
  • 1 pot pastasaus, naar keuze (á 340g, ik gebruikte Salsa Rustica van Foodelicious)
  • 150g geraspte mozzarella (AH)
  • 2 handjes gezouten nacho’s (Santa Maria)

verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 200C

tacopasta ovenschotel

Tacopasta met gehakt

In een grote pan met warme olie bak je ongeveer 4 minuten de macaronigroente. Voeg dan het gehakt toe en bak dat vier minuten mee aan, tot het rul is. Bestrooi alles met de tacomix en bak even mee. Voeg dan de bonen en pastasaus toe en laat alles goed warm worden. In de tussentijd kook je, in gezouten water, de macaroni in 7-8 minuten beetgaar. Giet af en voeg toe aan de saus.

Doe alles in de ovenschaal en verkruimel grof de nacho’s over de bovenkant en bestrooi met de geraspte kaas. Zet dit in de voorverwarmde oven en zet die nu op grillstand. Laat dan een minuut of vijf staan, tot de kaas lekker is gesmolten. Serveer meteen

Gepubliceerd op 3 april 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.