Tacopasta met gehakt



Een verrassende pasta uit de oven met gehakt én nacho’s. Dit is zo’n makkelijke ovenschotel die je keer op keer gaat maken.

Waarschijnlijk wijzen zowel de Mexicanen, als de Italianen naar hun voorhoofd als ze zien dat ik taco’s gekruist heb met pasta. Maar hee, maar het leverde wel mooi lege borden op. En dat is ook wat waard, toch?

Een grote ovenschotel vol krijg je met dit pastarecept, dus ideaal voor de momenten dat je veel eters hebt maar niet heel lang in de keuken wilt staan.

Ovenpasta voor 6 personen

  • 450g macaronigroente
  • 1el  neutrale olie
  • 300g (bio) rundergehakt
  • 1 zakje tacomix (á 35g)
  • 1 blik zwarte bonen (á 400g)
  • 250g volkoren macaroni
  • 1 pot pastasaus, naar keuze (á 340g, ik gebruikte Salsa Rustica van Foodelicious)
  • 150g geraspte mozzarella (AH)
  • 2 handjes gezouten nacho’s (Santa Maria)

verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 200C

tacopasta ovenschotel

Tacopasta met gehakt

In een grote pan met warme olie bak je ongeveer 4 minuten de macaronigroente. Voeg dan het gehakt toe en bak dat vier minuten mee aan, tot het rul is. Bestrooi alles met de tacomix en bak even mee. Voeg dan de bonen en pastasaus toe en laat alles goed warm worden. In de tussentijd kook je, in gezouten water, de macaroni in 7-8 minuten beetgaar. Giet af en voeg toe aan de saus.

Doe alles in de ovenschaal en verkruimel grof de nacho’s over de bovenkant en bestrooi met de geraspte kaas. Zet dit in de voorverwarmde oven en zet die nu op grillstand. Laat dan een minuut of vijf staan, tot de kaas lekker is gesmolten. Serveer meteen

Gepubliceerd op 3 april 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.