Tacopasta met gehakt

Een verrassende pasta uit de oven met gehakt én nacho’s. Dit is zo’n makkelijke ovenschotel die je keer op keer gaat maken.
Waarschijnlijk wijzen zowel de Mexicanen, als de Italianen naar hun voorhoofd als ze zien dat ik taco’s gekruist heb met pasta. Maar hee, maar het leverde wel mooi lege borden op. En dat is ook wat waard, toch?
Een grote ovenschotel vol krijg je met dit pastarecept, dus ideaal voor de momenten dat je veel eters hebt maar niet heel lang in de keuken wilt staan.
Ovenpasta voor 6 personen
- 450g macaronigroente
- 1el neutrale olie
- 300g (bio) rundergehakt
- 1 zakje tacomix (á 35g)
- 1 blik zwarte bonen (á 400g)
- 250g volkoren macaroni
- 1 pot pastasaus, naar keuze (á 340g, ik gebruikte Salsa Rustica van Foodelicious)
- 150g geraspte mozzarella (AH)
- 2 handjes gezouten nacho’s (Santa Maria)
verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 200C
Tacopasta met gehakt
In een grote pan met warme olie bak je ongeveer 4 minuten de macaronigroente. Voeg dan het gehakt toe en bak dat vier minuten mee aan, tot het rul is. Bestrooi alles met de tacomix en bak even mee. Voeg dan de bonen en pastasaus toe en laat alles goed warm worden. In de tussentijd kook je, in gezouten water, de macaroni in 7-8 minuten beetgaar. Giet af en voeg toe aan de saus.
Doe alles in de ovenschaal en verkruimel grof de nacho’s over de bovenkant en bestrooi met de geraspte kaas. Zet dit in de voorverwarmde oven en zet die nu op grillstand. Laat dan een minuut of vijf staan, tot de kaas lekker is gesmolten. Serveer meteen
Gepubliceerd op 3 april 2019