Tacopasta met gehakt



Een verrassende pasta uit de oven met gehakt én nacho’s. Dit is zo’n makkelijke ovenschotel die je keer op keer gaat maken.

Waarschijnlijk wijzen zowel de Mexicanen, als de Italianen naar hun voorhoofd als ze zien dat ik taco’s gekruist heb met pasta. Maar hee, maar het leverde wel mooi lege borden op. En dat is ook wat waard, toch?

Een grote ovenschotel vol krijg je met dit pastarecept, dus ideaal voor de momenten dat je veel eters hebt maar niet heel lang in de keuken wilt staan.

Ovenpasta voor 6 personen

  • 450g macaronigroente
  • 1el  neutrale olie
  • 300g (bio) rundergehakt
  • 1 zakje tacomix (á 35g)
  • 1 blik zwarte bonen (á 400g)
  • 250g volkoren macaroni
  • 1 pot pastasaus, naar keuze (á 340g, ik gebruikte Salsa Rustica van Foodelicious)
  • 150g geraspte mozzarella (AH)
  • 2 handjes gezouten nacho’s (Santa Maria)

verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 200C

tacopasta ovenschotel

Tacopasta met gehakt

In een grote pan met warme olie bak je ongeveer 4 minuten de macaronigroente. Voeg dan het gehakt toe en bak dat vier minuten mee aan, tot het rul is. Bestrooi alles met de tacomix en bak even mee. Voeg dan de bonen en pastasaus toe en laat alles goed warm worden. In de tussentijd kook je, in gezouten water, de macaroni in 7-8 minuten beetgaar. Giet af en voeg toe aan de saus.

Doe alles in de ovenschaal en verkruimel grof de nacho’s over de bovenkant en bestrooi met de geraspte kaas. Zet dit in de voorverwarmde oven en zet die nu op grillstand. Laat dan een minuut of vijf staan, tot de kaas lekker is gesmolten. Serveer meteen

Gepubliceerd op 3 april 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!