Weekmenu 2021 – week 12



Kies voor makkelijke maaltijden en denk een week lang niet na over de vraag Wat eten we vandaag? Want hier is jouw weekmenu!

In het weekmenu zit weer volop variatie en voor ieder wat wils. Een Italiaanse ovenschotel, een makkelijk stamppotje en natuurlijk ook een pastaatje. Zo kom je de week wel door!

Wil je meer weten over hoe je weekmenu’s kunt plannen? Lees dan vooral ook de Weekmenu Planner .

Heel benieuwd welke gerechten uit dit weekmenu komende week bij jou op tafel komen!

Weekmenu 2021 – week 12

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Italiaanse kip met tomaat uit de oven
  2. Broccoli stamppotje
  3. Pasta met romige tonijnsaus
  4. Bloemkookcurry met aardappel
  5. Spaanse mosselsoep
  6. Mini Dutch babies met fruit

maandag – Italiaanse kip met tomaat uit de oven

Italiaanse kip tomaat

We gaan op reis in onze keuken met een heerlijke Italiaanse ovenschotel. Top begin van de week!

dinsdag – Broccoli stamppotje met gekaramelliseerde uien

stamppot broccoli

Ja, die zat ook vorige week in het weekmenu maar hij is ook gewoon héél lekker. Neem wel even de tijd voor de gekaramelliseerde uien erbij, die maken het af!

woensdag – Pasta met tonijn in een romige saus

pasta tonijnsaus

Deze pasta met tonijnsaus komt zeker ook bij ons op het menu deze week, te lang al niet gegeten!

donderdag – Curry met bloemkool en aardappel

curry met bloemkool

Een milde curry met heel veel groente, die nog lekkerder wordt door de aardappel die erin zit.

vrijdag – Spaanse mosselsoep

Een fantastisch lekkere soep met mosselen en chorizo. Voor een Spaanse afsluiter van deze week.

weekendtip – Mini Dutch baby met lemoncurd

dutch baby mini

Ons weekend begint regelmatig met een Dutch baby als ontbijt en deze mini’s zijn helemaal makkelijk om te maken!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
4 scharrel kippenboten
4 blaadjes verse salie
1 grote tak rozemarijn
3 tenen knoflook, gehalveerd
1el olie
350g trostomaten
100g Taggiasche olijven met pit (of iedere andere Italiaanse olijf)
200ml witte wijn (of gebruik kippenbouillon)
voor erbij: ciabatta – gekookte sperzieboontjes

dinsdag
1kg aardappel (kruimig)
1kg broccoli
1 witte en 1 rode ui
1el olie
1el boter
½ el honing
100g belegen Cheddar (of andere kruimelige kaas)
1el grove mosterd
scheut melk

woensdag
Zak pasta (500g)
2el neutrale olijfolie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraîche
250g kastanjechampignons
Half potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water

donderdag
1 bloemkool (ongeveer 650g)
2cm verse gember
1teen knoflook
1el zonnebloemolie
1el tomatenpuree
2el Korma currypasta (bijv. Patak’s)
1el limoensap
2 blikken kikkererwten (á 400g)
250g aardappel
1 blik kokosmelk (á 400g)
250ml groentebouillon
handje grof gehakte noten, naar keuze
Voor erbij: Naan

vrijdag
2el neutrale olie
1 sjalot
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
100g chorizo
275g aardappel
2 laurierblaadjes
5 takjes verse tijm
200 ml mosselbouillon
150 gr gekookte mosselen
800 ml kokend water + 2 tabletten visbouillon
100 ml slagroom

Weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml melk (kan ook plantaardig, ik gebruikte dit keer de Coconutdrink van Rude Health)
1el fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
1 citroen
25g boter

Gepubliceerd op 19 maart 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.