Weekmenu 2021 – week 12
Kies voor makkelijke maaltijden en denk een week lang niet na over de vraag Wat eten we vandaag? Want hier is jouw weekmenu!
In het weekmenu zit weer volop variatie en voor ieder wat wils. Een Italiaanse ovenschotel, een makkelijk stamppotje en natuurlijk ook een pastaatje. Zo kom je de week wel door!
Wil je meer weten over hoe je weekmenu’s kunt plannen? Lees dan vooral ook de Weekmenu Planner .
Heel benieuwd welke gerechten uit dit weekmenu komende week bij jou op tafel komen!
Weekmenu 2021 – week 12
Dit staat er op het (week)menu:
- Italiaanse kip met tomaat uit de oven
- Broccoli stamppotje
- Pasta met romige tonijnsaus
- Bloemkookcurry met aardappel
- Spaanse mosselsoep
- Mini Dutch babies met fruit
maandag – Italiaanse kip met tomaat uit de oven
We gaan op reis in onze keuken met een heerlijke Italiaanse ovenschotel. Top begin van de week!
dinsdag – Broccoli stamppotje met gekaramelliseerde uien
Ja, die zat ook vorige week in het weekmenu maar hij is ook gewoon héél lekker. Neem wel even de tijd voor de gekaramelliseerde uien erbij, die maken het af!
woensdag – Pasta met tonijn in een romige saus
Deze pasta met tonijnsaus komt zeker ook bij ons op het menu deze week, te lang al niet gegeten!
donderdag – Curry met bloemkool en aardappel
Een milde curry met heel veel groente, die nog lekkerder wordt door de aardappel die erin zit.
vrijdag – Spaanse mosselsoep
Een fantastisch lekkere soep met mosselen en chorizo. Voor een Spaanse afsluiter van deze week.
weekendtip – Mini Dutch baby met lemoncurd
Ons weekend begint regelmatig met een Dutch baby als ontbijt en deze mini’s zijn helemaal makkelijk om te maken!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
4 scharrel kippenboten
4 blaadjes verse salie
1 grote tak rozemarijn
3 tenen knoflook, gehalveerd
1el olie
350g trostomaten
100g Taggiasche olijven met pit (of iedere andere Italiaanse olijf)
200ml witte wijn (of gebruik kippenbouillon)
voor erbij: ciabatta – gekookte sperzieboontjes
dinsdag
1kg aardappel (kruimig)
1kg broccoli
1 witte en 1 rode ui
1el olie
1el boter
½ el honing
100g belegen Cheddar (of andere kruimelige kaas)
1el grove mosterd
scheut melk
woensdag
Zak pasta (500g)
2el neutrale olijfolie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraîche
250g kastanjechampignons
Half potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water
donderdag
1 bloemkool (ongeveer 650g)
2cm verse gember
1teen knoflook
1el zonnebloemolie
1el tomatenpuree
2el Korma currypasta (bijv. Patak’s)
1el limoensap
2 blikken kikkererwten (á 400g)
250g aardappel
1 blik kokosmelk (á 400g)
250ml groentebouillon
handje grof gehakte noten, naar keuze
Voor erbij: Naan
vrijdag
2el neutrale olie
1 sjalot
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
100g chorizo
275g aardappel
2 laurierblaadjes
5 takjes verse tijm
200 ml mosselbouillon
150 gr gekookte mosselen
800 ml kokend water + 2 tabletten visbouillon
100 ml slagroom
Weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml melk (kan ook plantaardig, ik gebruikte dit keer de Coconutdrink van Rude Health)
1el fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
1 citroen
25g boter
Gepubliceerd op 19 maart 2021