Pasta met romige tonijnsaus

Wie heeft het niet in de voorraadkast staan. Blikjes tonijn. Ideaal om een snelle vissalade mee te maken, of voor door een salade. Maar er kan nog véél meer mee. Dus gooiden we de blikjes tonijn in de make-over en maakten er een heerlijke, snelle pastasaus mee. Een ultiem pimp my food recept is het resultaat.
Voor 4 personen
Zak pasta (500g) – wij gebruikten rigatoni, maar penne kan ook
2el neutrale olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraîche
250g kastanjechampignons, gesneden
Half potje kappertjes, uitgelekt en afgespoeld
2 blikjes (160g) tonijn op water, uitgelekt.
Bereidingstijd: 15 minuten
Snelle pasta met vis
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Terwijl die kookt fruit je de sjalot en knoflook in de warme olie zachtjes aan zodat ze hun smaak afgeven. Doe daar de kastanjechampignons na 5 minuten bij en zet het vuur hoger zodat je ze lekker goudbruin kunt aanbakken. Nu de crème fraiche en roomkaas erbij en lekker laten smelten en warm worden. Tot slot de kappertjes en tonijn erdoor en even mee warmen.
Meng de pasta door de saus en serveer meteen. Anders wordt de tonijn droog en trekt de saus teveel in de pasta. Eventueel garneren met wat gesneden zwarte olijven.
Gepubliceerd op 30 september 2014