Pasta met romige tonijnsaus



Wie heeft het niet in de voorraadkast staan. Blikjes tonijn. Ideaal om een snelle vissalade mee te maken, of voor door een salade. Maar er kan nog véél meer mee. Dus gooiden we de blikjes tonijn in de make-over en maakten er een heerlijke, snelle pastasaus mee. Een ultiem pimp my food recept is het resultaat.

Voor 4 personen

Zak pasta (500g) – wij gebruikten rigatoni, maar penne kan ook
2el neutrale olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraîche
250g kastanjechampignons, gesneden
Half potje kappertjes, uitgelekt en afgespoeld
2 blikjes (160g) tonijn op water, uitgelekt.

Bereidingstijd: 15 minuten

Snelle pasta met vis

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Terwijl die kookt fruit je de sjalot en knoflook in de warme olie zachtjes aan zodat ze hun smaak afgeven. Doe daar de kastanjechampignons na 5 minuten bij en zet het vuur hoger zodat je ze lekker goudbruin kunt aanbakken. Nu de crème fraiche en roomkaas erbij en lekker laten smelten en warm worden. Tot slot de kappertjes en tonijn erdoor en even mee warmen.

Meng de pasta door de saus en serveer meteen. Anders wordt de tonijn droog en trekt de saus teveel in de pasta. Eventueel garneren met wat gesneden zwarte olijven.

Gepubliceerd op 30 september 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
14 juni 2021
krab van de bbq
 
Fruits de mer van de barbecue

Er zijn weinig dingen in het leven waar ik zó van kan genieten als van fruits de mer. Ik maakte ze dit keer op de bbq, en dat wil je écht een keer proberen.