Mini Dutch baby met lemon curd



De gewone en de hartige Dutch baby vind ik al te gek. Een mini Dutch baby is vanaf nu mijn absolute favoriet. Het perfecte paasontbijt!

Of beter nog, gewoon ieder weekend! Want terwijl je het muffinblik en de oven voorverwarmt, maak je het beslag voor je mini Dutch babies. Dat is echt in een paar minuten gemaakt. Daarna giet je het beslag in je warme blik en voor je ogen rijzen je mini Dutch babies letterlijk de pan uit.

Je mini Dutch baby kun je daarna vullen met wat je maar in huis hebt. Ik deed er lemon curd en vers fruit in. Maar het kan ook met een schepje jam. Of eet ze gewoon zo uit het blik met alleen wat poedersuiker.

Eet ze wel meteen nadat je je mini Dutch baby uit de oven hebt gehaald, want dan zijn ze het állerlekkerst. Dit is hoe ik ze maak:

Voor 8 – 10 stuks

  • 3 eieren
  • 70g bloem
  • 125ml melk (kan ook plantaardig, ik gebruikte dit keer de Coconutdrink van Rude Health)
  • 1el fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • rasp van 1 citroen of sinaasappel, net wat je lekker vindt
  • 25g boter

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – muffinblik

mini dutch babies

Mini Dutch baby

Om je mini Dutch baby te maken verwarm je de oven en zet je daar meteen het muffinblik in, zodat die ook mee warmt. Gebruik een blik en geen siliconenvorm, dat werkt minder. Terwijl de oven voorverwarmt mix je de eieren, bloem, melk, suiker, vanillesuiker en citroen of sinaasappelrasp tot een glad beslag.

Beslag voor Dutch babies

Snijd de boter nu in 10 blokjes en doe in iedere holte van je muffinblik een klein blokje boter, zodat het kan smelten. Boter gesmolten? Giet dan voorzichtig het beslag voor je Dutch babies in de holtes van je muffinblik. Ik maakte er 8 met deze hoeveelheid beslag, maar 10 moet zeker ook lukken..

dutch baby mini

Mini Dutch babies met fruit en lemoncurd

Bak dit 10-12 minuten en je ziet dan hoe je mini Dutch babies omhoog komen en luchtig rijzen. Zijn ze mooi goudbruin, haal dan voorzichtig je muffinblik uit de oven. Vul met fruit, jam of lemoncurd en bestrooi royaal met poedersuiker.

 

 

Gepubliceerd op 13 maart 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker