Mini Dutch baby met lemon curd



De gewone en de hartige Dutch baby vind ik al te gek. Een mini Dutch baby is vanaf nu mijn absolute favoriet. Het perfecte paasontbijt!

Of beter nog, gewoon ieder weekend! Want terwijl je het muffinblik en de oven voorverwarmt, maak je het beslag voor je mini Dutch babies. Dat is echt in een paar minuten gemaakt. Daarna giet je het beslag in je warme blik en voor je ogen rijzen je mini Dutch babies letterlijk de pan uit.

Je mini Dutch baby kun je daarna vullen met wat je maar in huis hebt. Ik deed er lemon curd en vers fruit in. Maar het kan ook met een schepje jam. Of eet ze gewoon zo uit het blik met alleen wat poedersuiker.

Eet ze wel meteen nadat je je mini Dutch baby uit de oven hebt gehaald, want dan zijn ze het állerlekkerst. Dit is hoe ik ze maak:

Voor 8 – 10 stuks

  • 3 eieren
  • 70g bloem
  • 125ml melk (kan ook plantaardig, ik gebruikte dit keer de Coconutdrink van Rude Health)
  • 1el fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • rasp van 1 citroen of sinaasappel, net wat je lekker vindt
  • 25g boter

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – muffinblik

mini dutch babies

Mini Dutch baby

Om je mini Dutch baby te maken verwarm je de oven en zet je daar meteen het muffinblik in, zodat die ook mee warmt. Gebruik een blik en geen siliconenvorm, dat werkt minder. Terwijl de oven voorverwarmt mix je de eieren, bloem, melk, suiker, vanillesuiker en citroen of sinaasappelrasp tot een glad beslag.

Beslag voor Dutch babies

Snijd de boter nu in 10 blokjes en doe in iedere holte van je muffinblik een klein blokje boter, zodat het kan smelten. Boter gesmolten? Giet dan voorzichtig het beslag voor je Dutch babies in de holtes van je muffinblik. Ik maakte er 8 met deze hoeveelheid beslag, maar 10 moet zeker ook lukken..

dutch baby mini

Mini Dutch babies met fruit en lemoncurd

Bak dit 10-12 minuten en je ziet dan hoe je mini Dutch babies omhoog komen en luchtig rijzen. Zijn ze mooi goudbruin, haal dan voorzichtig je muffinblik uit de oven. Vul met fruit, jam of lemoncurd en bestrooi royaal met poedersuiker.

 

 

Gepubliceerd op 13 maart 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.