Mini Dutch baby met lemon curd



De gewone en de hartige Dutch baby vind ik al te gek. Een mini Dutch baby is vanaf nu mijn absolute favoriet. Het perfecte paasontbijt!

Of beter nog, gewoon ieder weekend! Want terwijl je het muffinblik en de oven voorverwarmt, maak je het beslag voor je mini Dutch babies. Dat is echt in een paar minuten gemaakt. Daarna giet je het beslag in je warme blik en voor je ogen rijzen je mini Dutch babies letterlijk de pan uit.

Je mini Dutch baby kun je daarna vullen met wat je maar in huis hebt. Ik deed er lemon curd en vers fruit in. Maar het kan ook met een schepje jam. Of eet ze gewoon zo uit het blik met alleen wat poedersuiker.

Eet ze wel meteen nadat je je mini Dutch baby uit de oven hebt gehaald, want dan zijn ze het állerlekkerst. Dit is hoe ik ze maak:

Voor 8 – 10 stuks

  • 3 eieren
  • 70g bloem
  • 125ml melk (kan ook plantaardig, ik gebruikte dit keer de Coconutdrink van Rude Health)
  • 1el fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • rasp van 1 citroen of sinaasappel, net wat je lekker vindt
  • 25g boter

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – muffinblik

mini dutch babies

Mini Dutch baby

Om je mini Dutch baby te maken verwarm je de oven en zet je daar meteen het muffinblik in, zodat die ook mee warmt. Gebruik een blik en geen siliconenvorm, dat werkt minder. Terwijl de oven voorverwarmt mix je de eieren, bloem, melk, suiker, vanillesuiker en citroen of sinaasappelrasp tot een glad beslag.

Beslag voor Dutch babies

Snijd de boter nu in 10 blokjes en doe in iedere holte van je muffinblik een klein blokje boter, zodat het kan smelten. Boter gesmolten? Giet dan voorzichtig het beslag voor je Dutch babies in de holtes van je muffinblik. Ik maakte er 8 met deze hoeveelheid beslag, maar 10 moet zeker ook lukken..

dutch baby mini

Mini Dutch babies met fruit en lemoncurd

Bak dit 10-12 minuten en je ziet dan hoe je mini Dutch babies omhoog komen en luchtig rijzen. Zijn ze mooi goudbruin, haal dan voorzichtig je muffinblik uit de oven. Vul met fruit, jam of lemoncurd en bestrooi royaal met poedersuiker.

 

 

Gepubliceerd op 13 maart 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.