Mini Dutch baby met lemon curd



De gewone en de hartige Dutch baby vind ik al te gek. Een mini Dutch baby is vanaf nu mijn absolute favoriet. Het perfecte paasontbijt!

Of beter nog, gewoon ieder weekend! Want terwijl je het muffinblik en de oven voorverwarmt, maak je het beslag voor je mini Dutch babies. Dat is echt in een paar minuten gemaakt. Daarna giet je het beslag in je warme blik en voor je ogen rijzen je mini Dutch babies letterlijk de pan uit.

Je mini Dutch baby kun je daarna vullen met wat je maar in huis hebt. Ik deed er lemon curd en vers fruit in. Maar het kan ook met een schepje jam. Of eet ze gewoon zo uit het blik met alleen wat poedersuiker.

Eet ze wel meteen nadat je je mini Dutch baby uit de oven hebt gehaald, want dan zijn ze het állerlekkerst. Dit is hoe ik ze maak:

Voor 8 – 10 stuks

  • 3 eieren
  • 70g bloem
  • 125ml melk (kan ook plantaardig, ik gebruikte dit keer de Coconutdrink van Rude Health)
  • 1el fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • rasp van 1 citroen of sinaasappel, net wat je lekker vindt
  • 25g boter

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – muffinblik

mini dutch babies

Mini Dutch baby

Om je mini Dutch baby te maken verwarm je de oven en zet je daar meteen het muffinblik in, zodat die ook mee warmt. Gebruik een blik en geen siliconenvorm, dat werkt minder. Terwijl de oven voorverwarmt mix je de eieren, bloem, melk, suiker, vanillesuiker en citroen of sinaasappelrasp tot een glad beslag.

Beslag voor Dutch babies

Snijd de boter nu in 10 blokjes en doe in iedere holte van je muffinblik een klein blokje boter, zodat het kan smelten. Boter gesmolten? Giet dan voorzichtig het beslag voor je Dutch babies in de holtes van je muffinblik. Ik maakte er 8 met deze hoeveelheid beslag, maar 10 moet zeker ook lukken..

dutch baby mini

Mini Dutch babies met fruit en lemoncurd

Bak dit 10-12 minuten en je ziet dan hoe je mini Dutch babies omhoog komen en luchtig rijzen. Zijn ze mooi goudbruin, haal dan voorzichtig je muffinblik uit de oven. Vul met fruit, jam of lemoncurd en bestrooi royaal met poedersuiker.

 

 

Gepubliceerd op 13 maart 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.