Weekmenu 2021 – week 11
Een weekmenu volop afwisseling, met makkelijke en snelle recepten voor het hele gezin. Zo makkelijk kan het zijn.
Met een variatie ook deze week van vegetarische maaltijden en gerechten met bijvoorbeeld kip erin. We zetten deze week een mix op tafel van couscous, pasta, rijst en aardappels. En in het weekend gaan we aan de slag met een van mijn favoriete manieren om kip te eten.
Wil je meer weten over hoe je weekmenu’s kunt plannen? Lees dan vooral ook de Weekmenu Planner .
Heel benieuwd welke gerechten uit dit weekmenu komende week bij jou op tafel komen!
Weekmenu 2021 – week 11
Dit staat er op het (week)menu:
- Snelle couscous met paksoi en kip
- Pasta met broccoli & citroen
- Rijst met zoete kip en roerbakgroente
- Gebakken bloemkoolsteak met aardappeltjes
- Broccoli stamppot
- Gebraden kippetje
maandag – Snelle couscous met paksoi
.
Deze couscous is weer helemaal anders dan de andere couscousrecepten die je op de site vindt. Zo heb je lekker wat variatie in je couscous repertoire!
dinsdag – Pasta met broccoli en citroenroomsaus
Dat zijn van die makkelijke en snelle recepten met pasta die iedereen wel in zijn repertoire wil hebben.
woensdag – Rijst met zoete kip & roerbakgroente
Een heerlijke roerbak met zoete kip, lekker veel groente en rijst. Een ideale doordeweekse maaltijd, want in nog geen half uur op tafel!
donderdag – Gebakken bloemkoolsteaks met aardappeltjes
Een lekkere, zelfgemaakte vegaschijf met aardappeltjes uit de oven. Smullen geblazen!
vrijdag – Broccoli stamppotje
Een snelle en makkelijke afsluiter van de week. Dit stamppotje met broccoli gaat er bij iedereen wel in.
weekendtip – Perfect gebraden kippetje
Echt zo’n gerecht om in het weekend te maken, deze perfect gebraden kip is een feestje om dit weekend op tafel te zetten.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
350g kippendijen
1tl sumak
knoflookpoeder, naar smaak
2 (mini) paksoi
1 rode paprika
200g couscous
1 citroen
verse munt, naar smaak
100g gedroogde abrikoos, in dunne reepjes
2tl extra vierge olijfolie
dinsdag
1 ui
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
250g kastanjechampignons
600g broccoli
1 citroen
200 ml slagroom
2 handjes fijn geraspte (vega) Parmezaanse kaas
350g pasta, naar keuze
woensdag
1 sjalotje
1el zonnebloemolie
250g haricot verts (of reguliere sperzieboontjes)
250g sugar snaps
2 kippendijen
2tl Vadouvankruiden (Green Gypsy) of gebruik milde kerriepoeder
1 courgette
1 paprika
1el gembersiroop
½ – 1 el sojasaus
donderdag
1 grote bloemkool
150 gram Panko (Japans broodkruim)
2 el Italiaanse kruiden
75 gram geraspte mozzarella (zakje van 150gr)
½ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
4 eiwitten, losgeklopt
beetje bloem
aardappelpartjes
vrijdag
1kg kruimige aardappels
1kg broccoli
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten
15g verse bieslook
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie
Weekendtip
1 scharrelkip van de beste kwaliteit denkbaar (1,5kg)
70 g fijn keukenzout
1 citroen
5 takjes rozemarijn
witte peper
100g roomboter
voor erbij: oven aardappeltjes en gekookte sperziebonen
Gepubliceerd op 12 maart 2021