Rijst met zoete kip & roerbakgroente



Rijst met zoete kip & roerbakgroente; een supersnelle, makkelijke maaltijd. Een makkelijker kiprecept is er bijna niet.

De leukste gerechten ontstaan eigenlijk als je gaat improviseren met wat je in huis hebt. En ingrediënten gebruikt die je door de tijd heen zijn aangeraden. Zoals de gembersiroop die tourchef Bob Rijsbergen altijd gebruikt.

Het resultaat werd deze heerlijke roerbak met zoete kip, lekker veel groente en rijst. Een ideale doordeweekse maaltijd, want in nog geen half uur op tafel!

Maaltijd voor vier personen

1 sjalotje, gesnipperd
1el zonnebloemolie
250g haricot verts (of reguliere sperzieboontjes)
250g sugar snaps
2 kippendijen, in reepjes
2tl Vadouvankruiden (Green Gypsy) of gebruik milde kerriepoeder
1 courgette, in blokjes
1 paprika, in blokjes
1el gembersiroop
½ – 1 el sojasaus (ik gebruikte Tomasu sojasaus)

Voor erbij: gekookte (zilvervlies) rijst, gebakken uitjes, sambal (optioneel)

roerbak

Zoete kip met roerbakgroente

Om je zoete kip te maken start je met het verhitten van  de olie in een koekenpan. Fruit hierin 5 minuutjes de sjalot aan. Kook in de tussentijd in ruim gezouten water in 5 minuten de boontjes en sugar snaps beetgaar. Kruid de kippendijen en bak die op hoog vuur 2 minuten mee in dezelfde pan als de sjalotjes.

Doe bij de kip nu de courgette en paprika en bak ook die nog 5 minuten op hoog vuur mee. Dan de boontjes en sugar snaps erbij. Schud de pan even goed om. Breng alles op smaak met gembersiroop en sojasaus. Proef en stel de smaken evt. nog bij, indien nodig. Serveer met de gekookte rijst en bestrooi met gebakken uitjes! Wil je iets meer pit? Voeg dan nog, naar smaak, sambal toe aan de saus.

Gepubliceerd op 26 september 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.