Rijst met zoete kip & roerbakgroente



De leukste gerechten ontstaan eigenlijk als je gaat improviseren met wat je in huis hebt. En ingrediënten gebruikt die je door de tijd heen zijn aangeraden. Zoals de gembersiroop die tourchef Bob Rijsbergen altijd gebruikt.

Het resultaat werd deze heerlijke roerbak met zoete kip, lekker veel groente en rijst. Een ideale doordeweekse maaltijd, want in nog geen half uur op tafel!

roerbak

Voor vier personen
1 sjalotje, gesnipperd
1el zonnebloemolie
250g haricot verts (of reguliere sperzieboontjes)
250g sugar snaps
2 kippendijen, in reepjes
2tl Vadouvankruiden (Green Gypsy) of gebruik milde kerriepoeder
1 courgette, in blokjes
1 paprika, in blokjes
1el gembersiroop
½ – 1 el sojasaus (ik gebruikte Tomasu sojasaus)

Voor erbij: gekookte (zilvervlies) rijst, gebakken uitjes, sambal (optioneel)

Zoete kip met roerbakgroente

Om je zoete kip te maken start je met het verhitten van  de olie in een koekenpan. Fruit hierin 5 minuutjes de sjalot aan. Kook in de tussentijd in ruim gezouten water in 5 minuten de boontjes en sugar snaps beetgaar. Kruid de kippendijen en bak die op hoog vuur 2 minuten mee in dezelfde pan als de sjalotjes.

Doe bij de kip nu de courgette en paprika en bak ook die nog 5 minuten op hoog vuur mee. Dan de boontjes en sugar snaps erbij. Schud de pan even goed om. Breng alles op smaak met gembersiroop en sojasaus. Proef en stel de smaken evt. nog bij, indien nodig. Serveer met de gekookte rijst en bestrooi met gebakken uitjes! Wil je iets meer pit? Voeg dan nog, naar smaak, sambal toe aan de saus.

Gepubliceerd op 26 september 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.