Rijst met zoete kip & roerbakgroente



Rijst met zoete kip & roerbakgroente; een supersnelle, makkelijke maaltijd. Een makkelijker kiprecept is er bijna niet.

De leukste gerechten ontstaan eigenlijk als je gaat improviseren met wat je in huis hebt. En ingrediënten gebruikt die je door de tijd heen zijn aangeraden. Zoals de gembersiroop die tourchef Bob Rijsbergen altijd gebruikt.

Het resultaat werd deze heerlijke roerbak met zoete kip, lekker veel groente en rijst. Een ideale doordeweekse maaltijd, want in nog geen half uur op tafel!

Maaltijd voor vier personen

1 sjalotje, gesnipperd
1el zonnebloemolie
250g haricot verts (of reguliere sperzieboontjes)
250g sugar snaps
2 kippendijen, in reepjes
2tl Vadouvankruiden (Green Gypsy) of gebruik milde kerriepoeder
1 courgette, in blokjes
1 paprika, in blokjes
1el gembersiroop
½ – 1 el sojasaus (ik gebruikte Tomasu sojasaus)

Voor erbij: gekookte (zilvervlies) rijst, gebakken uitjes, sambal (optioneel)

roerbak

Zoete kip met roerbakgroente

Om je zoete kip te maken start je met het verhitten van  de olie in een koekenpan. Fruit hierin 5 minuutjes de sjalot aan. Kook in de tussentijd in ruim gezouten water in 5 minuten de boontjes en sugar snaps beetgaar. Kruid de kippendijen en bak die op hoog vuur 2 minuten mee in dezelfde pan als de sjalotjes.

Doe bij de kip nu de courgette en paprika en bak ook die nog 5 minuten op hoog vuur mee. Dan de boontjes en sugar snaps erbij. Schud de pan even goed om. Breng alles op smaak met gembersiroop en sojasaus. Proef en stel de smaken evt. nog bij, indien nodig. Serveer met de gekookte rijst en bestrooi met gebakken uitjes! Wil je iets meer pit? Voeg dan nog, naar smaak, sambal toe aan de saus.

Gepubliceerd op 26 september 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.