Rijst met zoete kip & roerbakgroente



Rijst met zoete kip & roerbakgroente; een supersnelle, makkelijke maaltijd. Een makkelijker kiprecept is er bijna niet.

De leukste gerechten ontstaan eigenlijk als je gaat improviseren met wat je in huis hebt. En ingrediënten gebruikt die je door de tijd heen zijn aangeraden. Zoals de gembersiroop die tourchef Bob Rijsbergen altijd gebruikt.

Het resultaat werd deze heerlijke roerbak met zoete kip, lekker veel groente en rijst. Een ideale doordeweekse maaltijd, want in nog geen half uur op tafel!

Maaltijd voor vier personen

1 sjalotje, gesnipperd
1el zonnebloemolie
250g haricot verts (of reguliere sperzieboontjes)
250g sugar snaps
2 kippendijen, in reepjes
2tl Vadouvankruiden (Green Gypsy) of gebruik milde kerriepoeder
1 courgette, in blokjes
1 paprika, in blokjes
1el gembersiroop
½ – 1 el sojasaus (ik gebruikte Tomasu sojasaus)

Voor erbij: gekookte (zilvervlies) rijst, gebakken uitjes, sambal (optioneel)

roerbak

Zoete kip met roerbakgroente

Om je zoete kip te maken start je met het verhitten van  de olie in een koekenpan. Fruit hierin 5 minuutjes de sjalot aan. Kook in de tussentijd in ruim gezouten water in 5 minuten de boontjes en sugar snaps beetgaar. Kruid de kippendijen en bak die op hoog vuur 2 minuten mee in dezelfde pan als de sjalotjes.

Doe bij de kip nu de courgette en paprika en bak ook die nog 5 minuten op hoog vuur mee. Dan de boontjes en sugar snaps erbij. Schud de pan even goed om. Breng alles op smaak met gembersiroop en sojasaus. Proef en stel de smaken evt. nog bij, indien nodig. Serveer met de gekookte rijst en bestrooi met gebakken uitjes! Wil je iets meer pit? Voeg dan nog, naar smaak, sambal toe aan de saus.

Gepubliceerd op 26 september 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!