Rijst met zoete kip & roerbakgroente



De leukste gerechten ontstaan eigenlijk als je gaat improviseren met wat je in huis hebt. En ingrediënten gebruikt die je door de tijd heen zijn aangeraden. Zoals de gembersiroop die tourchef Bob Rijsbergen altijd gebruikt.

Het resultaat werd deze heerlijke roerbak met zoete kip, lekker veel groente en rijst. Een ideale doordeweekse maaltijd, want in nog geen half uur op tafel!

Zoete kip Smulpaapje

Voor vier personen

1 sjalotje, gesnipperd
1el zonnebloemolie
250g haricot verts (of reguliere sperzieboontjes)
250g sugar snaps
2 kippendijen, in reepjes
2tl Vadouvankruiden (Green Gypsy) of gebruik milde kerriepoeder
1 courgette, in blokjes
1 paprika, in blokjes
1el gembersiroop
½ – 1 el sojasaus (ik gebruikte Tomasu sojasaus)

Voor erbij: gekookte (zilvervlies) rijst, gebakken uitjes, sambal (optioneel)

Snelle kip & groente met rijst

Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin 5 minuutjes de sjalot aan. Kook in de tussentijd in ruim gezouten water in 5 minuten de boontjes en sugar snaps beetgaar. Kruid de kippendijen en bak die op hoog vuur 2 minuten mee in dezelfde pan als de sjalotjes.

Rijst met zoete kip & roerbakgroente

Doe bij de kip nu de courgette en paprika en bak ook die nog 5 minuten op hoog vuur mee. Dan de boontjes en sugar snaps erbij. Schud de pan even goed om. Breng alles op smaak met gembersiroop en sojasaus. Proef en stel de smaken evt. nog bij, indien nodig. Serveer met de gekookte rijst en bestrooi met gebakken uitjes! Wil je iets meer pit? Voeg dan nog, naar smaak, sambal toe aan de saus.

Gepubliceerd op 26 september 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus