Courgette cannelloni uit Basics to Brilliance Kids



Hoewel ons eigen moppie niet meehielp bij het maken van deze cannelloni van courgette, is dit wel een top recept om samen met je kinderen te maken. Het is afkomstig uit Basic to Brilliance kids van Donna Hay, Afhankelijk van de leeftijd kunnen ze verschillende onderdelen van het recept zelf doen.

Ik vond het vooral een leuke manier om te kijken of ik op deze manier wél courgette in ons kind kreeg…. Dat lukte redelijk, hoewel ze blijft volhouden dat het niet haar favoriete groente is. Ook voor volwassenen is dit trouwens echt een leuke manier om groente te eten.

ovenschotel

Maaltijd voor 4-6 personen
180g diepvries doperwten, ontdooid
2 eieren
360g ricotta
50g spinazie, grof gehakt
1 handje fijngehakte munt
rasp van 1 citroen (eerst schoon boenen)
4 courgettes, in dunne lengteplakken met kaasschaaf gesneden *)
500ml tomatensaus (passata)
1 bol buffelmozzarella

verder nodig: ovenschaal  22×30 cm – oven voorverwarmen 180C

groente

Courgette cannelloni Donna Hay

Als basis van de cannelloni met courgette doe je de ontdooide erwtjes in een grote kom. Samen met de ricotta, spinazie, munt, citroenrasp, zout en peper stamp je ze met een aardappelstamper grof. Meng dan de eieren erdoor. Schaaf de courgettes in de lengte, tot je ongeveer 24 plakken hebt. Schep op iedere plak een lepel van het mengsel en rol de plakken dan als cannelloni op tot een rolletje. Giet de passata in de ovenschaal en zet hier de rolletjes gevulde courgette in. (zie de foto hierboven)

Makkelijke maaltijd met courgette

Verdeel de mozzarella over de bovenkant van de rolletjes, nog een beetje extra peper erover en zet de ovenschaal dan 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Haal de schaal uit de oven en laat iets afkoelen voor je ze verdeelt. Wij maakten er nog wat pasta bij, zodat die lekker met de tomatensaus gegeten kon worden.

Wat doe je met de restjes courgette

Ik hield best wat restjes courgette over, omdat je van het binnenste deel van de courgette niet goed plakjes kunt maken. Van al die resten courgette heb ik nog een lekkere courgettesoep gemaakt. Niks verspillen!

Gepubliceerd op 26 juni 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…