Courgette cannelloni uit Basics to Brilliance Kids



Hoewel ons eigen moppie niet meehielp bij het maken van deze cannelloni van courgette, is dit wel een top recept om samen met je kinderen te maken. Het is afkomstig uit Basic to Brilliance kids van Donna Hay, Afhankelijk van de leeftijd kunnen ze verschillende onderdelen van het recept zelf doen.

Ik vond het vooral een leuke manier om te kijken of ik op deze manier wél courgette in ons kind kreeg…. Dat lukte redelijk, hoewel ze blijft volhouden dat het niet haar favoriete groente is. Ook voor volwassenen is dit trouwens echt een leuke manier om groente te eten.

ovenschotel

Maaltijd voor 4-6 personen
180g diepvries doperwten, ontdooid
2 eieren
360g ricotta
50g spinazie, grof gehakt
1 handje fijngehakte munt
rasp van 1 citroen (eerst schoon boenen)
4 courgettes, in dunne lengteplakken met kaasschaaf gesneden *)
500ml tomatensaus (passata)
1 bol buffelmozzarella

verder nodig: ovenschaal  22×30 cm – oven voorverwarmen 180C

groente

Courgette cannelloni Donna Hay

Als basis van de cannelloni met courgette doe je de ontdooide erwtjes in een grote kom. Samen met de ricotta, spinazie, munt, citroenrasp, zout en peper stamp je ze met een aardappelstamper grof. Meng dan de eieren erdoor. Schaaf de courgettes in de lengte, tot je ongeveer 24 plakken hebt. Schep op iedere plak een lepel van het mengsel en rol de plakken dan als cannelloni op tot een rolletje. Giet de passata in de ovenschaal en zet hier de rolletjes gevulde courgette in. (zie de foto hierboven)

Makkelijke maaltijd met courgette

Verdeel de mozzarella over de bovenkant van de rolletjes, nog een beetje extra peper erover en zet de ovenschaal dan 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Haal de schaal uit de oven en laat iets afkoelen voor je ze verdeelt. Wij maakten er nog wat pasta bij, zodat die lekker met de tomatensaus gegeten kon worden.

Wat doe je met de restjes courgette

Ik hield best wat restjes courgette over, omdat je van het binnenste deel van de courgette niet goed plakjes kunt maken. Van al die resten courgette heb ik nog een lekkere courgettesoep gemaakt. Niks verspillen!

Gepubliceerd op 26 juni 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.