Grieks stamppotje met spinazie



Super snel en makkelijk recept voor een Grieks stamppotje met spinazie en olijven. Een vegetarische stamppot waar je blij van wordt.

Want lekker kan soms zó eenvoudig zijn. Zoals ook bij dit Griekse stamppotje. Want wie houdt er nou niet van aardappelpuree?

Het is een van de favoriete manieren van onze dochter om aardappels te eten. Puur al lekker, maar op smaak gebracht als verrassend stamppotje wordt het nóg lekker.

Stamppotrecepten kun je trouwens niet genoeg hebben. Ze zijn snel en makkelijk te maken en daarmee de ideale doordeweekse maaltijd voor het hele gezin!

Grieks stamppotje voor vier personen

  • 1kg kruimige aardappelen
  • 400g spinazie
  • 100g feta
  • 100g kalamata olijven
  • 50g zongedroogde tomaatjes
  • zout & peper

Grieks stamppotje

Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook ze in gezouten, kokend water in ongeveer een kwartier goed gaar. Laat ze na het afgieten en uitstomen, zodat het meeste van het water verdampt. Met een stamper maak je een grove puree van de aardappels (zonder melk te gebruiken!). Zorg dat alles nog warm is als je in delen de spinazie door de puree schept. Door de warmte slinkt namelijk de spinazie. Herhaal dit tot je spinazie op is.

Halveer de olijven en snijd de tomaatjes iets kleiner en schep die door de stamppot. Breng op smaak met (matig) zout en voldoende zwarte peper. Aan het eind verkruimel je de feta over en door de stamppot. Serveer meteen.

Meer aardappelrecepten

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Aardappels.nl Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op de site van Aardappels.nl

Gepubliceerd op 4 september 2019


1 reactie

  1. Jacqueline schreef:

    Aardappels vervangen door bloemkool en je hebt een heerlijke koolhydraatRme stampot!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!