Grieks stamppotje met spinazie
Super snel en makkelijk recept voor een Grieks stamppotje met spinazie en olijven. Een vegetarische stamppot waar je blij van wordt.
Want lekker kan soms zó eenvoudig zijn. Zoals ook bij dit Griekse stamppotje. Want wie houdt er nou niet van aardappelpuree?
Het is een van de favoriete manieren van onze dochter om aardappels te eten. Puur al lekker, maar op smaak gebracht als verrassend stamppotje wordt het nóg lekker.
Stamppotrecepten kun je trouwens niet genoeg hebben. Ze zijn snel en makkelijk te maken en daarmee de ideale doordeweekse maaltijd voor het hele gezin!
Grieks stamppotje voor vier personen
- 1kg kruimige aardappelen
- 400g spinazie
- 100g feta
- 100g kalamata olijven
- 50g zongedroogde tomaatjes
- zout & peper
Grieks stamppotje
Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook ze in gezouten, kokend water in ongeveer een kwartier goed gaar. Laat ze na het afgieten en uitstomen, zodat het meeste van het water verdampt. Met een stamper maak je een grove puree van de aardappels (zonder melk te gebruiken!). Zorg dat alles nog warm is als je in delen de spinazie door de puree schept. Door de warmte slinkt namelijk de spinazie. Herhaal dit tot je spinazie op is.
Halveer de olijven en snijd de tomaatjes iets kleiner en schep die door de stamppot. Breng op smaak met (matig) zout en voldoende zwarte peper. Aan het eind verkruimel je de feta over en door de stamppot. Serveer meteen.
Meer aardappelrecepten
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Aardappels.nl Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op de site van Aardappels.nl
Gepubliceerd op 4 september 2019
1 reactie
Aardappels vervangen door bloemkool en je hebt een heerlijke koolhydraatRme stampot!!