Grieks stamppotje met spinazie



Super snel en makkelijk recept voor een Grieks stamppotje met spinazie en olijven. Een vegetarische stamppot waar je blij van wordt.

Want lekker kan soms zó eenvoudig zijn. Zoals ook bij dit Griekse stamppotje. Want wie houdt er nou niet van aardappelpuree?

Het is een van de favoriete manieren van onze dochter om aardappels te eten. Puur al lekker, maar op smaak gebracht als verrassend stamppotje wordt het nóg lekker.

Stamppotrecepten kun je trouwens niet genoeg hebben. Ze zijn snel en makkelijk te maken en daarmee de ideale doordeweekse maaltijd voor het hele gezin!

Grieks stamppotje voor vier personen

  • 1kg kruimige aardappelen
  • 400g spinazie
  • 100g feta
  • 100g kalamata olijven
  • 50g zongedroogde tomaatjes
  • zout & peper

Grieks stamppotje

Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook ze in gezouten, kokend water in ongeveer een kwartier goed gaar. Laat ze na het afgieten en uitstomen, zodat het meeste van het water verdampt. Met een stamper maak je een grove puree van de aardappels (zonder melk te gebruiken!). Zorg dat alles nog warm is als je in delen de spinazie door de puree schept. Door de warmte slinkt namelijk de spinazie. Herhaal dit tot je spinazie op is.

Halveer de olijven en snijd de tomaatjes iets kleiner en schep die door de stamppot. Breng op smaak met (matig) zout en voldoende zwarte peper. Aan het eind verkruimel je de feta over en door de stamppot. Serveer meteen.

Meer aardappelrecepten

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Aardappels.nl Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op de site van Aardappels.nl

Gepubliceerd op 4 september 2019


1 reactie

  1. Jacqueline schreef:

    Aardappels vervangen door bloemkool en je hebt een heerlijke koolhydraatRme stampot!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.