Weekmenu #45



De geur van stoofvlees, mmmmm. Ja hoor, ik heb de herfst volop omarmd nu. Dus duik dit weekend alvast de keuken in, zodat je maandag lekker snel met z’n allen aan tafel zit!

Verder in het weekmenu natuurlijk gewoon weer heel veel lekkere, makkelijke en snelle gerechten om door de week met het hele gezin van te genieten!

Maandag          Limburgs stoofvlees
Dat ik deze in het weekmenu opnam was meteen een goede aanleiding om het ook weer eens zelf te maken. Lekker met eigengemaakte rode kool!

Dinsdag            Pasta Cacciatore
Een lekker rijk gevulde saus, voor een heerlijke pastamaaltijd

Woensdag        Mosselen uit de oven
Het is weer volop mosselseizoen en deze staan in een kwartier op tafel!

Donderdag       Goed gevulde kippensoep
Een lekkere, volle kom soep rijk gevuld met groente en kip. Op & top genieten!

Vrijdag              Kip pesto tomatensalade
Dit is en blijft zó lekker, en een prima maaltijd om de week mee af te sluiten!

Weekendtip      verse loempia’s
Maak ze als lunch, of voor bij de borrel. Maar maak er genoeg, want je blijft er van eten!

Boodschappenlijstje voor het Smulpaapje weekmenu

Maandag

1kg Rundvlees, geschikt om te stoven
500ml azijn
250ml water
3 uien
8 kruidnagels
6 laurierblaadjes
3-4 plakken ontbijtkoek
3-5el appelstroop
Frietjes en citroenmayonaise

Dinsdag

1el neutrale olie
1 ui
2 tenen knoflook
½ rode paprika
600g kippendijen (zonder bot) of gebruik bouten/drumsticks,
½ el gerookt paprikapoeder, zout en peper
1el tomatenpuree
1el ansjovispasta (of 4 fijngesneden ansjovisfilets)
125ml kippenbouillon (of gebruik een zelfde hoeveelheid wijn)
2x blik San Marzano gepelde tomaten (à 400g)
2tl gedroogde oregano
75g zwarte (Kalamata) olijven
50g zongedroogde tomaatjes
2tl kappertjes
verse peterselie
geraspte (Parmezaanse) kaas, zoveel als je wilt

Woensdag

1,5 kg mossels
3 dunne stengels prei
1 kleine winterwortel
16 kleine tomaatjes
½ venkel
één citroen
platte peterselie
zout en peper
scheutje wijn (of water, voor non alcoholische variant)

Donderdag

1 ui
1teen knoflook
1el olie
1 prei (ongeveer 325g)
1 courgette (ongeveer 325g)
350g bloemkoolroosjes
1tl tijm
300g savooiekool
1 blik kikkererwten (à 400g)
1 citroen
zout & peper
2 potten kippenbouillon (à 350ml, AH)

Vrijdag

6 kippendijen, zonder bot
3el pesto – zo maak je die heel makkelijk zelf
500g kleine tomaatjes in verschillende kleuren
1 rode ui
2el (tomaten) azijn
2el extra vierge olijfolie
versgemalen zwarte peper en zeezout (Maldon)
150g bladspinazie
1 bol buffelmozzarella
50g pijnboompitten

Weekendtip

8 ronde rijstvellen (Koh Thai, oa bij AH te koop)
75g rijst vermicelli (Koh Thai, oa bij AH te koop)
halve komkommer
halve grote mango
3 lenteuitjes
verse munt
100g gare garnalen
1 limoen
2el sojasaus
1el vissaus
1el suiker
1 kleine teen knoflook
srirachisaus (of sambal)
 

Gepubliceerd op 7 november 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.