Mosselpakketjes uit de oven (incl tip voor bereiding op de BBQ!)



Mosselpakketjes uit de oven

Een zomers vispakketje dat je zowel uit de oven, als op de barbecue kunt maken. Met slechts een paar ingrediënten, die je ook naar hartenlust kunt afwisselen al na gelang de groente die je nog in huis hebt. In minder dan een kwartier open je dan je eigen, dampende mosselpakketje op tafel!

Voor 4 personen, als lichte maaltijd

1,5 kg mossels, goed gewassen en gebroken schelpen verwijderd
3 dunne stengels prei, in ringen (goed gewassen en uitgelekt)
1 kleine winterwortel, in blokjes
16 kleine tomaatjes, gehalveerd
½ venkel, in dunne reepjes
schil van één citroen, in dunne reepjes (citroen goed boenen)
handje platte peterselie, fijngesneden
zout en peper
scheutje wijn (of water, voor non alcoholische variant)

Verder nodig: oven voorverwarmen op 225C of een gloeiend hete barbecue * aluminiumfolie

Mosselen uit de oven

Scheur 3 lange stukken aluminiumfolie per pakketje af. Eentje in de breedte, daarop eentje in de lengte (je maakt als het ware een kruis) en daarop nog eentje in de breedte. Vouw de buitenste randen dubbel, naar binnen. Alsof je een bakje knutselt.

Snelle maaltijd met mosselen

Verdeel de groente over de vier pakketjes, in het midden en leg daarop de mossels en citroenschilletjes, tot slot wat zout en peper erover. Klein scheutje wijn (of water) erin en vouw dan de pakketjes dicht, maar laat iets een gaatje aan de bovenkant open, zodat de stoom eruit kan.

Mosselpakketjes

Leg de pakketjes op een bakplaat en zet die in de oven. Afhankelijk van de grootte van je mossels zijn ze na 12-15 minuten gaar. Maak de pakketjes voorzichtig open! Mossels die onverhoopt niet zijn geopend niet eten! Serveer met knapperig stokbrood, wat kruidenboter en je favoriete groente.

Mosselen van de barbecue

Bak je de pakketjes op de barbecue dan kun je dezelfde bereidingstijd aanhouden, er van uit gaande dat je barbecue goed heet is. Heb je een kamado barbecue dan bereid je de mossels indirect en verhit je de barbecue tot 225C.

Gepubliceerd op 10 juli 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.