Mosselpakketjes uit de oven (incl tip voor bereiding op de BBQ!)



Mosselpakketjes uit de oven

Een zomers vispakketje dat je zowel uit de oven, als op de barbecue kunt maken. Met slechts een paar ingrediënten, die je ook naar hartenlust kunt afwisselen al na gelang de groente die je nog in huis hebt. In minder dan een kwartier open je dan je eigen, dampende mosselpakketje op tafel!

Voor 4 personen, als lichte maaltijd

1,5 kg mossels, goed gewassen en gebroken schelpen verwijderd
3 dunne stengels prei, in ringen (goed gewassen en uitgelekt)
1 kleine winterwortel, in blokjes
16 kleine tomaatjes, gehalveerd
½ venkel, in dunne reepjes
schil van één citroen, in dunne reepjes (citroen goed boenen)
handje platte peterselie, fijngesneden
zout en peper
scheutje wijn (of water, voor non alcoholische variant)

Verder nodig: oven voorverwarmen op 225C of een gloeiend hete barbecue * aluminiumfolie

Mosselen uit de oven

Scheur 3 lange stukken aluminiumfolie per pakketje af. Eentje in de breedte, daarop eentje in de lengte (je maakt als het ware een kruis) en daarop nog eentje in de breedte. Vouw de buitenste randen dubbel, naar binnen. Alsof je een bakje knutselt.

Snelle maaltijd met mosselen

Verdeel de groente over de vier pakketjes, in het midden en leg daarop de mossels en citroenschilletjes, tot slot wat zout en peper erover. Klein scheutje wijn (of water) erin en vouw dan de pakketjes dicht, maar laat iets een gaatje aan de bovenkant open, zodat de stoom eruit kan.

Mosselpakketjes

Leg de pakketjes op een bakplaat en zet die in de oven. Afhankelijk van de grootte van je mossels zijn ze na 12-15 minuten gaar. Maak de pakketjes voorzichtig open! Mossels die onverhoopt niet zijn geopend niet eten! Serveer met knapperig stokbrood, wat kruidenboter en je favoriete groente.

Mosselen van de barbecue

Bak je de pakketjes op de barbecue dan kun je dezelfde bereidingstijd aanhouden, er van uit gaande dat je barbecue goed heet is. Heb je een kamado barbecue dan bereid je de mossels indirect en verhit je de barbecue tot 225C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.
25 mei 2020
curry vegetarisch
 
Vegetarische curry met kikkererwten

Een super makkelijk recept voor een vegetarische Korma curry, waar je eigenlijk al je restjes groente in kunt verwerken. In een half uur op tafel!
25 mei 2020
rabarbertiramisu
 
rabarber tiramisu met aardbeien

Ik kon het niet laten om dit jaar toch nog een nieuw rabarberrecept te maken; rabarber tiramisu mét aardbeien. En ook nog eens alcoholvrij!
22 mei 2020
Lamsköfte wellington
 
Lamskofte wellington

Of de naam Lamskofte wellington het gerecht eer aan doet weet ik niet, dat je dit recept voor lamsköfte wilt maken weet ik dan weer wél zeker!
19 mei 2020
 
Marmercake met chocolade & banaan uit Home Made Basics

Het perfecte huwelijk tussen hazelnotenchocoladepasta en rijpe bananen in deze heerlijke marmercake.
19 mei 2020
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!