Mosselpakketjes uit de oven (incl tip voor bereiding op de BBQ!)



Mosselpakketjes uit de oven

Een zomers vispakketje dat je zowel uit de oven, als op de barbecue kunt maken. Met slechts een paar ingrediënten, die je ook naar hartenlust kunt afwisselen al na gelang de groente die je nog in huis hebt. In minder dan een kwartier open je dan je eigen, dampende mosselpakketje op tafel!

Voor 4 personen, als lichte maaltijd

1,5 kg mossels, goed gewassen en gebroken schelpen verwijderd
3 dunne stengels prei, in ringen (goed gewassen en uitgelekt)
1 kleine winterwortel, in blokjes
16 kleine tomaatjes, gehalveerd
½ venkel, in dunne reepjes
schil van één citroen, in dunne reepjes (citroen goed boenen)
handje platte peterselie, fijngesneden
zout en peper
scheutje wijn (of water, voor non alcoholische variant)

Verder nodig: oven voorverwarmen op 225C of een gloeiend hete barbecue * aluminiumfolie

Mosselen uit de oven

Scheur 3 lange stukken aluminiumfolie per pakketje af. Eentje in de breedte, daarop eentje in de lengte (je maakt als het ware een kruis) en daarop nog eentje in de breedte. Vouw de buitenste randen dubbel, naar binnen. Alsof je een bakje knutselt.

Snelle maaltijd met mosselen

Verdeel de groente over de vier pakketjes, in het midden en leg daarop de mossels en citroenschilletjes, tot slot wat zout en peper erover. Klein scheutje wijn (of water) erin en vouw dan de pakketjes dicht, maar laat iets een gaatje aan de bovenkant open, zodat de stoom eruit kan.

Mosselpakketjes

Leg de pakketjes op een bakplaat en zet die in de oven. Afhankelijk van de grootte van je mossels zijn ze na 12-15 minuten gaar. Maak de pakketjes voorzichtig open! Mossels die onverhoopt niet zijn geopend niet eten! Serveer met knapperig stokbrood, wat kruidenboter en je favoriete groente.

Mosselen van de barbecue

Bak je de pakketjes op de barbecue dan kun je dezelfde bereidingstijd aanhouden, er van uit gaande dat je barbecue goed heet is. Heb je een kamado barbecue dan bereid je de mossels indirect en verhit je de barbecue tot 225C.

Gepubliceerd op 10 juli 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.