Mosselpakketjes uit de oven (incl tip voor bereiding op de BBQ!)



Mosselpakketjes uit de oven

Een zomers vispakketje dat je zowel uit de oven, als op de barbecue kunt maken. Met slechts een paar ingrediënten, die je ook naar hartenlust kunt afwisselen al na gelang de groente die je nog in huis hebt. In minder dan een kwartier open je dan je eigen, dampende mosselpakketje op tafel!

Voor 4 personen, als lichte maaltijd

1,5 kg mossels, goed gewassen en gebroken schelpen verwijderd
3 dunne stengels prei, in ringen (goed gewassen en uitgelekt)
1 kleine winterwortel, in blokjes
16 kleine tomaatjes, gehalveerd
½ venkel, in dunne reepjes
schil van één citroen, in dunne reepjes (citroen goed boenen)
handje platte peterselie, fijngesneden
zout en peper
scheutje wijn (of water, voor non alcoholische variant)

Verder nodig: oven voorverwarmen op 225C of een gloeiend hete barbecue * aluminiumfolie

Mosselen uit de oven

Scheur 3 lange stukken aluminiumfolie per pakketje af. Eentje in de breedte, daarop eentje in de lengte (je maakt als het ware een kruis) en daarop nog eentje in de breedte. Vouw de buitenste randen dubbel, naar binnen. Alsof je een bakje knutselt.

Snelle maaltijd met mosselen

Verdeel de groente over de vier pakketjes, in het midden en leg daarop de mossels en citroenschilletjes, tot slot wat zout en peper erover. Klein scheutje wijn (of water) erin en vouw dan de pakketjes dicht, maar laat iets een gaatje aan de bovenkant open, zodat de stoom eruit kan.

Mosselpakketjes

Leg de pakketjes op een bakplaat en zet die in de oven. Afhankelijk van de grootte van je mossels zijn ze na 12-15 minuten gaar. Maak de pakketjes voorzichtig open! Mossels die onverhoopt niet zijn geopend niet eten! Serveer met knapperig stokbrood, wat kruidenboter en je favoriete groente.

Mosselen van de barbecue

Bak je de pakketjes op de barbecue dan kun je dezelfde bereidingstijd aanhouden, er van uit gaande dat je barbecue goed heet is. Heb je een kamado barbecue dan bereid je de mossels indirect en verhit je de barbecue tot 225C.

Gepubliceerd op 10 juli 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.
13 oktober 2020
salade met venkel
 
Venkel met doperwten en feta uit Greenfeast

Als je gevarieerder en lekkerder groente wil eten is Greenfeast een fantastisch boek. Wij aten de venkel met doperwten en feta als lunch.