Verse loempiaatjes (uit Slim zonder pakjes & zakjes)



Ook dochterlief is, zeker na Lekker Uitpakken, fan van Karin Luiten. En toen ik haar vertelde dat in het nieuwe boek van Karin – Slim zonder pakjes & zakjes – verse loempia’s stonden kreeg ik direct het verzoek die als zaterdaglunch te maken. De soep die ik gemaakt had kon volgens haar ook wel tot de avond wachten.

En geef haar eens ongelijk, want mijn hemel wat zijn ze lekker. Op Smulpaapje staat al een recept voor verse springrolls, en ook in Wat lunchen we vandaag? staan een aantal varianten. Deze voeg ik graag aan het favorieten repertoire toe!

8

Voor ongeveer 6-8 stuks

8 ronde rijstvellen (ik gebruik die van Koh Thai, oa bij AH te koop)
75g rijst vermicelli (ik gebruik die van Koh Thai, oa bij AH te koop)
halve komkommer, zonder zaadlijst, in lange repen gesneden
halve grote mango, in repen gesneden
3 lenteuitjes, in dunne reepjes gesneden
handje munt, in reepjes gesneden
100g gare garnalen

dipsaus – die moet je er echt bij maken!

sap van 1 limoen
2el sojasaus
1el vissaus
1el suiker
1 kleine teen knoflook, geraspt
halve tl srirachisaus (of sambal), meer mag
3el water

Dipsaus voor bij de verse loempia’s

Doe alle ingrediënten in een afsluitbaar potje en schud flink door elkaar. Proef even, mogelijk wil je er nog een beetje meer suiker bij als ‘ie te zuur is. Week daarna de rijstvermicelli, volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af, spoel koud af en laat heel goed uitlekken. Leg de gesneden ingrediënten klaar en vul een diep bord met warm water.

Verse loempia’s met mango & garnalen

Week een rijstvel in het warme water en leg op je werkblad. In het midden ervan, verticaal, leg je wat munt. Daarop, van boven naar beneden, garnalen. Ernaast de mango, komkommer en lenteuitjes. Daarop een plukje van de rijstvermicelli. Vouw nu de korte kanten, boven en onder, naar binnen. Rol daarna de rest van de loempia, zo strak mogelijk op, en leg op een bord. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Eventueel bestrooi je de bovenkant van de vermicelli met nog wat geroosterd sesamzaad.

Gepubliceerd op 2 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!