Pasta Cacciatore



Terwijl ik mijn pop-up heb in de Stadskantine wordt een van die dagen een nieuw recept geserveerd. Een Italiaanse kipschotel, die wij serveren met pasta. Voor de Stadskantine is het al langer een succesnummer, ik verwacht dat die dat op Smulpaapje ook wel gaat worden.

Want je proeft een rijke tomatensaus met volop smaaksmakers en kip die uit elkaar valt van malsheid. Smullen is het! Kon je er deze pop-up week niet bij zijn, dan kun je dit gerecht nu lekker thuis zelf maken. Dat is zo gedaan!

kip Cacciatore Smulpaapje

Voor vier personen

1el neutrale olie
1 ui, gehalveerd en in dunne ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
½ rode paprika, in reepjes
600g kippendijen (zonder bot) of gebruik bouten/drumsticks, bestrooit met ½ el gerookt paprikapoeder, zout en peper
1el tomatenpuree
1el ansjovispasta (of 4 fijngesneden ansjovisfilets)
125ml kippenbouillon (of gebruik een zelfde hoeveelheid wijn)
2x blik San Marzano gepelde tomaten (á 400g)
2tl gedroogde oregano
75g zwarte (Kalamata) olijven, zonder pit
50g zongedroogde tomaatjes, op olie
2tl kappertjes
2el verse peterselie, fijngesneden
geraspte (Parmezaanse) kaas, zoveel als je wilt

Kip Cacciatore

Verhit in een grote (hapjes)pan de olie en fruit hierin de olie en knoflook 3-4 minuten zachtjes aan. Voeg de paprikareepjes toe, schep even om. Leg dan de hele kippendijen in de pan, vuur iets omhoog, en bak die om en om aan. Voeg tomatenpuree en ansjovispasta toe, en bak die een minuutje mee. Dan afblussen met de bouillon en blikken gepelde tomaten.

Pasta met gestoofde kip in tomatensaus

Bestrooi met de oregano, voeg olijfjes, kappertjes en zongedroogde tomaten toe en breng aan de kook. Laat nu een kwartiertje pruttelen (gebruik je bouten/drumsticks dan heeft je kip wat langer nodig) tot je kippendijen gaar zijn. Dit kun je heel makkelijk controleren door er eentje uit te halen, met twee vorken uit elkaar te trekken. Gaat dat heel makkelijk, dan is je kip gaar.

Pasta Cacciatore

In de tijd dat je de kip gaar laat worden kook je in de laatste 8 minuten daarvan je pasta al dente. Serveer de pasta met royaal saus en kip en bestrooi met de fijngesneden peterselie en Parmezaanse kaas. Dit is overigens een ideale saus om al eerder te maken, hij wordt er alleen maar smaakvoller van!
 

Gepubliceerd op 8 mei 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.