Pasta Cacciatore



Terwijl ik mijn pop-up heb in de Stadskantine wordt een van die dagen een nieuw recept geserveerd. Een Italiaanse kipschotel, die wij serveren met pasta. Voor de Stadskantine is het al langer een succesnummer, ik verwacht dat die dat op Smulpaapje ook wel gaat worden.

Want je proeft een rijke tomatensaus met volop smaaksmakers en kip die uit elkaar valt van malsheid. Smullen is het! Kon je er deze pop-up week niet bij zijn, dan kun je dit gerecht nu lekker thuis zelf maken. Dat is zo gedaan!

kip Cacciatore Smulpaapje

Voor vier personen

1el neutrale olie
1 ui, gehalveerd en in dunne ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
½ rode paprika, in reepjes
600g kippendijen (zonder bot) of gebruik bouten/drumsticks, bestrooit met ½ el gerookt paprikapoeder, zout en peper
1el tomatenpuree
1el ansjovispasta (of 4 fijngesneden ansjovisfilets)
125ml kippenbouillon (of gebruik een zelfde hoeveelheid wijn)
2x blik San Marzano gepelde tomaten (á 400g)
2tl gedroogde oregano
75g zwarte (Kalamata) olijven, zonder pit
50g zongedroogde tomaatjes, op olie
2tl kappertjes
2el verse peterselie, fijngesneden
geraspte (Parmezaanse) kaas, zoveel als je wilt

Kip Cacciatore

Verhit in een grote (hapjes)pan de olie en fruit hierin de olie en knoflook 3-4 minuten zachtjes aan. Voeg de paprikareepjes toe, schep even om. Leg dan de hele kippendijen in de pan, vuur iets omhoog, en bak die om en om aan. Voeg tomatenpuree en ansjovispasta toe, en bak die een minuutje mee. Dan afblussen met de bouillon en blikken gepelde tomaten.

Pasta met gestoofde kip in tomatensaus

Bestrooi met de oregano, voeg olijfjes, kappertjes en zongedroogde tomaten toe en breng aan de kook. Laat nu een kwartiertje pruttelen (gebruik je bouten/drumsticks dan heeft je kip wat langer nodig) tot je kippendijen gaar zijn. Dit kun je heel makkelijk controleren door er eentje uit te halen, met twee vorken uit elkaar te trekken. Gaat dat heel makkelijk, dan is je kip gaar.

Pasta Cacciatore

In de tijd dat je de kip gaar laat worden kook je in de laatste 8 minuten daarvan je pasta al dente. Serveer de pasta met royaal saus en kip en bestrooi met de fijngesneden peterselie en Parmezaanse kaas. Dit is overigens een ideale saus om al eerder te maken, hij wordt er alleen maar smaakvoller van!
 

Gepubliceerd op 8 mei 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.