Pasta Cacciatore



Terwijl ik mijn pop-up heb in de Stadskantine wordt een van die dagen een nieuw recept geserveerd. Een Italiaanse kipschotel, die wij serveren met pasta. Voor de Stadskantine is het al langer een succesnummer, ik verwacht dat die dat op Smulpaapje ook wel gaat worden.

Want je proeft een rijke tomatensaus met volop smaaksmakers en kip die uit elkaar valt van malsheid. Smullen is het! Kon je er deze pop-up week niet bij zijn, dan kun je dit gerecht nu lekker thuis zelf maken. Dat is zo gedaan!

kip Cacciatore Smulpaapje

Voor vier personen

1el neutrale olie
1 ui, gehalveerd en in dunne ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
½ rode paprika, in reepjes
600g kippendijen (zonder bot) of gebruik bouten/drumsticks, bestrooit met ½ el gerookt paprikapoeder, zout en peper
1el tomatenpuree
1el ansjovispasta (of 4 fijngesneden ansjovisfilets)
125ml kippenbouillon (of gebruik een zelfde hoeveelheid wijn)
2x blik San Marzano gepelde tomaten (á 400g)
2tl gedroogde oregano
75g zwarte (Kalamata) olijven, zonder pit
50g zongedroogde tomaatjes, op olie
2tl kappertjes
2el verse peterselie, fijngesneden
geraspte (Parmezaanse) kaas, zoveel als je wilt

Kip Cacciatore

Verhit in een grote (hapjes)pan de olie en fruit hierin de olie en knoflook 3-4 minuten zachtjes aan. Voeg de paprikareepjes toe, schep even om. Leg dan de hele kippendijen in de pan, vuur iets omhoog, en bak die om en om aan. Voeg tomatenpuree en ansjovispasta toe, en bak die een minuutje mee. Dan afblussen met de bouillon en blikken gepelde tomaten.

Pasta met gestoofde kip in tomatensaus

Bestrooi met de oregano, voeg olijfjes, kappertjes en zongedroogde tomaten toe en breng aan de kook. Laat nu een kwartiertje pruttelen (gebruik je bouten/drumsticks dan heeft je kip wat langer nodig) tot je kippendijen gaar zijn. Dit kun je heel makkelijk controleren door er eentje uit te halen, met twee vorken uit elkaar te trekken. Gaat dat heel makkelijk, dan is je kip gaar.

Pasta Cacciatore

In de tijd dat je de kip gaar laat worden kook je in de laatste 8 minuten daarvan je pasta al dente. Serveer de pasta met royaal saus en kip en bestrooi met de fijngesneden peterselie en Parmezaanse kaas. Dit is overigens een ideale saus om al eerder te maken, hij wordt er alleen maar smaakvoller van!
 

Gepubliceerd op 8 mei 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.