Weekmenu #38

Het is natuurlijk geweldig, zo’n week die in het teken staat van de lancering van je tweede boek. Maar er moet komende week ook gewoon gegeten worden. En dus is er een kakelvers weekmenu voor jullie.
Ga komend weekend alvast de keuken in voor maandag, echt doen! En geniet de rest van de week van makkelijke maaltijden, voor het hele gezin!
Smulpaapje weekmenu
Maandag Rendang met rijst & boontjes
Hiervoor wil je met liefde even de keuken in dit weekend, want dit is een van de lekkerste soorten stoofvlees op aarde.
Dinsdag Gegrilde makreel
Je mag het bijna geen recept noemen, zo makkelijk is het om makreel te bakken voor een eenvoudige maar pure vismaaltijd!
Woensdag Pasta met verse tomatensaus
Met de laatste mooie, rijpe zomertomaten maak je ongekend lekkere, verse tomatensaus. Laat je kinderen lekker meehelpen!
Donderdag Gebakken bloemkoolmaaltijdsalade
Je verwacht het misschien niet, maar door je bloemkool in een koekenpan te bakken krijg je nóg meer smaak. Je wilt hierna nooit meer anders!
Vrijdag Couscous met citroen & sardientjes
De sardientjes van Fish Tales zaten in de goodiebag van Wat lunchen we vandaag? en met een reden. Deze couscous maakte ik er namelijk mee. En die is lékker!
Weekendtip Baba ganoush, dip voor bij de borrel
Ik serveerde ‘m tijdens de boekpresentatie, zo lekker én zo makkelijk is deze borreldip om te maken. En maak je ‘m een dag eerder, dan wordt ‘ie er eigenlijk alleen maar lekkerder van!
Boodschappenlijstje, per dag van het Smulpaapje weekmenu
Maandag
5 kruidnagels
1el gemalen nootmuskaat
1-2el sambal oelek
4 sjalotjes, in kwarten
5 macademianoten
3 tenen knoflook
1,5 tl gemalen kurkuma (Koenjit)
Verse gember (ongeveer 2 cm) – toko
verse laos (ongeveer 2cm) – toko
7 kaffir limoenblaadjes (diepvries, toko)
3 stengels citroengras – toko
2 kaneelstokjes
3 steranijs
1,5 blik kokosmelk (à 400ml per blik)
1el bruine basterdsuiker
1kg rundvlees, geschikt om te stoven
Dinsdag
4 makrelen, laat ze door de visboer fileren
rasp van 1 citroen
zout en peper
klein scheutje olie
1kg aardappeltjes, voor erbij
groente naar keuze
Woensdag
1,5 kg pommodori tomaten, zo rood en vol van smaak mogelijk
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
verse basilicum, stuk of 15 blaadjes
vers gemalen zwarte peper
Pasta
Parmezaanse kaas
Donderdag
200g mograbieh (ik gebruikte die van Souq)
½ tl ras el hanout
½ grote bloemkool
3 puntpaprika’s
handje cherrytomaatjes
3 lenteuitjes
½ el zoete ras el hanout
50g feta
1el geroosterd sesamzaad
1el Dukkah
1el platte peterselie
Vrijdag
2 courgettes
1 venkel
1 gele paprika
1el neutrale olie
1 sinaasappel
200g tomatencouscous
2el verse peterselie
10 blaadjes munt
100g zwarte Kalamata olijven
1 geconserveerde citroen (te koop bij de Midden-Oostenwinkel)
1 blikjes Sardines, op olie (Fishtales)
2-3tl Dukkah (Souq of de Midden-Oostenwinkel)
1el extra vierge olijfolie
zout & peper
Borrelhapje voor het weekend
2 aubergines
60ml tahin
60ml vers citroensap
1 grote teen knoflook
¼ tl gemalen komijn
½ tl zout
1-2el verse peterselie
Gepubliceerd op 13 september 2017