Couscous met geconserveerde citroenen & sardientjes



Twee voorraadkastmonsters in één gerecht, want naast de geconserveerde citroenen waar Wendy geen raad mee wist had ik zelf tomatencouscous in de kast staan én de mooiste blikjes sardientjes van Fishtales.

Laten die drie samen nou een geweldige couscous opleveren, waar ook nog eens een hele lading groente in gaat. Smullen maar!

couscous sardientjes

Voor 4-6 personen

2 courgettes
1 venkel
1 gele paprika
1el neutrale olie
rasp van 1 sinaasappel
200g tomatencouscous
2el verse peterselie, fijngesneden
10 blaadjes munt, fijngesneden
100g zwarte Kalamata olijven, gehalveerd
1 geconserveerde citroen (te koop bij de Midden-Oostenwinkel)
1 blikjes Sardines, op olie (Fishtales)
2-3tl Dukkah (Souq of de Midden-Oostenwinkel)
1el extra vierge olijfolie
zout & peper

Verder nodig: rasp (of foodprocessor) voor de groente

Groente in de foodprocessor

De courgettes, venkel en paprika heb ik – omdat ik ‘momenteel mag testen – geraspt met een van de raspen van de Magimix 4200XL foodprocessor. Dat gaat echt megasnel. Heb je geen foodprocessor met groenterasp gebruik dan een gewone rasp. Laat alle groente even uitlekken, met name in de paprika zit natuurlijk best wat vocht. Verhit in de tussentijd een grote koekenpan met wat neutrale olie. Bak hier de groente een aantal minuten in aan.

Couscous met heel veel groente

De groenten laten nog steeds redelijk wat vocht los, dat is nu heel fijn want hier gaan we de couscous in garen. Strooi dus de couscous bij de groente, net als de sinaasappelrasp, schep om en doe dan de deksel op de pan en laat zo even 5 minuten staan.

Hoe gebruik je geconserveerde citroen?

Haal een citroen uit de pot en halveer ‘. Schep het vruchtvlees eruit, dat gebruik je niet, en snijd de schil in hele dunne reepjes. Halveer de olijven, snijd de kruiden fijn en schep dit allemaal door de gare couscous. Breng de couscous op smaak met zout en peper, eventueel nog wat meer extra vierge olie en bestrooi met Dukkah. Leg de sardientjes op de couscous en serveer.

Lauwwarm al heel lekker, maar ook de dag erna (in de lunchtrommel) koud nog steeds super!

Meer recepten met voorraadkastmonsters

Meer voorraadkastmonster recepten vind je hier, de boekweitgranola die ik maakte voor Monique en hier, de Bananabread met kokosmeel die ik maakte voor Lisenka. Ook zo’n voorraadkastmonster in de kast? Laat het onder dit artikel weten en ik ga voor je aan de slag!

 

Gepubliceerd op 20 juli 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.