Review Souq lijn van Nadia & Merijn



De postbode bracht onlangs een prachtig pakketje met Arabische producten uit de Nadia en Merijn SOUQ lijn, powered by Vanilla Venture.

Kruiden, granen, geparfumeerde waters. Prachtig vormgegeven en heel intrigerend, een hele nieuwe culinaire wereld voor mij.

 

Nadia & Merijn

Erbij, gelukkig, receptkaarten, want de Arabische keuken – hét domein van Nadia en Merijn – is nog niet een keuken waar ik me het meest comfortabel bij voel. Wel eentje waar door ik zeer geintrigeerd ben en graag meer mee wil doen. Met zo een grote varieteit aan producten en recepten wordt dat in ieder geval nog verder aangewakkerd!

Arabische keuken

Als eerste maak ik de labne met granaatappel, sumak en olijfolie. Heerlijk om brood in te dopen. Het recept geeft wat meer zout aan dan ik gewend ben, dat doen we de volgende keer iets minder. Maar het is zó lekker dat ik me heb voorgenomen het komend jaar vaker uit mijn comfortzone te stappen en eens te kijken of ik me wat bekender kan maken met de Arabische keuken. Dit was namelijk een hele fijne eerste kennismaking!

Het volgende dat op mijn lijstje staat om te maken zijn de amandelkoekjes met oranjebloesem. Alleen al door te ruiken aan het flesje waan je je in 1001 nacht. En zeg nou zelf, wie houdt er niet van koekjes?!

Verkrijgbaarheid

De producten van Souq zijn te koop bij de betere delicatessenwinkel en via Vanilla Venture. Prijzen vanaf 3,95 euro

 

Gepubliceerd op 13 december 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
14 juni 2021
krab van de bbq
 
Fruits de mer van de barbecue

Er zijn weinig dingen in het leven waar ik zó van kan genieten als van fruits de mer. Ik maakte ze dit keer op de bbq, en dat wil je écht een keer proberen.
13 juni 2021
gegrilde ananas
 
Gegrilde ananas van de barbecue

Gegrilde ananas is een van de lekkerste desserts van de barbecue. Marineer de ananas in rum en maak af met een dikke klodder honing-limoenyoghurt.
11 juni 2021
 
Gordon’s Sicilian Lemon gin pasta

Dat je met Gordon’s Sicilian lemon gin een heerlijke gin tonic kunt maken is geen verrassing. Maar je maakt er ook deze te gekke lemon pasta mee!