Review Souq lijn van Nadia & Merijn



De postbode bracht onlangs een prachtig pakketje met Arabische producten uit de Nadia en Merijn SOUQ lijn, powered by Vanilla Venture.

Kruiden, granen, geparfumeerde waters. Prachtig vormgegeven en heel intrigerend, een hele nieuwe culinaire wereld voor mij.

 

Nadia & Merijn

Erbij, gelukkig, receptkaarten, want de Arabische keuken – hét domein van Nadia en Merijn – is nog niet een keuken waar ik me het meest comfortabel bij voel. Wel eentje waar door ik zeer geintrigeerd ben en graag meer mee wil doen. Met zo een grote varieteit aan producten en recepten wordt dat in ieder geval nog verder aangewakkerd!

Arabische keuken

Als eerste maak ik de labne met granaatappel, sumak en olijfolie. Heerlijk om brood in te dopen. Het recept geeft wat meer zout aan dan ik gewend ben, dat doen we de volgende keer iets minder. Maar het is zó lekker dat ik me heb voorgenomen het komend jaar vaker uit mijn comfortzone te stappen en eens te kijken of ik me wat bekender kan maken met de Arabische keuken. Dit was namelijk een hele fijne eerste kennismaking!

Het volgende dat op mijn lijstje staat om te maken zijn de amandelkoekjes met oranjebloesem. Alleen al door te ruiken aan het flesje waan je je in 1001 nacht. En zeg nou zelf, wie houdt er niet van koekjes?!

Verkrijgbaarheid

De producten van Souq zijn te koop bij de betere delicatessenwinkel en via Vanilla Venture. Prijzen vanaf 3,95 euro

 

Gepubliceerd op 13 december 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.