Boekpresentatie Wat lunchen we vandaag?



goodiebag Wat lunchen we vandaag

Siematic Flagshipstore Amsterdam

Inmiddels voelt de witte keuken in de flagshipstore van Siematic een beetje als mijn eigen keuken, want de afgelopen tijd fotografeerden én filmden we regelmatig in deze prachtkeuken. Ook de cover van Wat lunchen we vandaag? werd er gefotografeerd. Super tof dus dat we de boekpresentatie hier vandaag mochten houden. In “mijn keuken” 😉

Vinum Naturale

Het fenomeen natuurwijnen – wijnen die worden gemaakt van druiven die groeien zonder bestrijdingsmiddelen en die niet worden gefilterd – leerde ik kennen via bevriende chef Alex Haupt. Hij bracht mij in contact bracht met Bruno, eigenaar van Vinum Naturale in Amsterdam. En zijn mooie Italiaanse natuurwijnen, een Piana dei Castelli Bianco en Prosecco Casa Belfi, Prosecco D.O.C “sur lie” werden vanmiddag geschonken. Santé! Meer informatie over de wijnen van Vinum Naturale vind je hier

Vedett

Dank je wel ook Vedett bier, voor de lekkerste (wit) biertjes die er, wat mij betreft zijn!

Goodiebag Wat lunchen we vandaag?

Een boekpresentatie is niet compleet zonder een goedgevulde goodiebag. En daar mocht ik dit keer een héleboel van mijn eigen favorieten instoppen. Dank je wel aan iedereen die daar een bijdragen aan leverde. Hou Smulpaapje overigens de komende dagen in de gaten, want ik ga nog een aantal exemplaren van deze goodiebag – mét de exclusie Smulpaapje lunchtas – weggeven… Dit zijn de producten die er in zitten:

Siciliaanse kruidenmix van Foodelicious

Ik gebruik ‘m in het boek o.a. voor de pizzamuffins, maar thuis met regelmaat ook om van een simpele tomatensaus een feestje te maken. Niets anders dan gedroogde kruiden, that’s it! Te koop in de winkel in Rotterdam, maar uiteraard ook online te bestellen!

Proper Corn popcorn

Het is onze lievelings, als we niet zelf poppen, de popcorn van Proper Corn. Liefst licht gezouten, maar stiekem zijn álle smaken lekker. Genieten dus! Onder andere te koop bij Marqt.

Rude Health

Mijn favoriete amandelmelk gebruik ik in het boek voor een gezonde smoothie, maar je kunt ‘m voor zoveel meer gebruiken. Zoals voor snelle choco pancakes of een goedgevulde ontbijtsmoothie. Oh en heel fijn, ook gewoon bij Albert Heijn te koop!

Farm Brother koekjes

Als je dan toch koekjes koopt, koop dan de lekkerste koekjes van de Farm Brothers. Ik kan serieus niet zeggen welke smaakt de állerlekkerste is, want dat zijn ze eigenlijk allemaal…. Oh en ze zijn ook fantastisch als bodem voor deze feestelijke cheesecake Te koop o.a. bij Marqt.

Fish Tales

Duurzame vis, in blik. Dat is Fish Tales, by Bart van Olphen. De tonijn stond al standaard in onze voorraadkast (voor mijn favoriete tonijnburgers!) maar de sardientjes komen daar nu bij. De recepten vind je op de site, de sardientjes zitten in de goodiebag 😉 en o.a. bij Albert Heijn.

Honingtomaatjes

Geen lunchtrommel is compleet zonder een handje van de lekkerste tomaatjes. Snoepgoed van de natuur vinden wij het. Ook lekker in een pasta, als je ze al niet zo – uit het vuistje – opsnoept!

Ella’s Kitchen – the Red One

Een van de favorieten van onze dochter en een knijpfruitje dat ik zonder bezwaar (mee)geef. Puur fruit, met liefde gemaakt door en in Ella’s Kitchen en in nog veel meer smaken verkrijgbaar, bij o.a. Albert Heijn.

Innocent smoothie

Puur sap, gemaakt van niks anders dan fruit. Daarom houden wij van de smoothies van Innocent. Omdat er ook geen rotzooi in zit om het langer te bewaren de smoothies graag gekoeld bewaren. Of meteen opdrinken natuurlijk, dat mag ook 😉 Op diverse to go plekken én in de supermarkt te koop.

Primal Pantry

Tussendoorreepjes, voor als je onderweg bent en je trek op een gezonde manier wilt stillen. Vrij van granen, zuivel, geraffineerde suikers en plantaardige oliën. Alleen maar pure ingrediënten. Oh en gewoon lekker 😉 Te koop bij Albert Heijn en Marqt.

En met het risico dat ik mensen vergeet

Niet alleen merken en PRbureaus dragen vandaag hun steentje bij, ook een heleboel lieve mensen zijn megadruk geweest met de voorbereiding van dit feestje. Dank je wel Ton (mijn manager, the Cooking Resolution), voor alles eigenlijk. Thank you Alex, you rock!. Dank je wel Nieuw Amsterdam, wat ben ik blij met jullie! En niet in de laatste plaats dank je wel Jochem Myjer, dat je het eerste exemplaar van dit boek in ontvangst wilde nemen. Echt te gek!

 

Gepubliceerd op 11 september 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.