Boekpresentatie Wat lunchen we vandaag?goodiebag Wat lunchen we vandaag

Siematic Flagshipstore Amsterdam

Inmiddels voelt de witte keuken in de flagshipstore van Siematic een beetje als mijn eigen keuken, want de afgelopen tijd fotografeerden én filmden we regelmatig in deze prachtkeuken. Ook de cover van Wat lunchen we vandaag? werd er gefotografeerd. Super tof dus dat we de boekpresentatie hier vandaag mochten houden. In “mijn keuken” 😉

Vinum Naturale

Het fenomeen natuurwijnen – wijnen die worden gemaakt van druiven die groeien zonder bestrijdingsmiddelen en die niet worden gefilterd – leerde ik kennen via bevriende chef Alex Haupt. Hij bracht mij in contact bracht met Bruno, eigenaar van Vinum Naturale in Amsterdam. En zijn mooie Italiaanse natuurwijnen, een Piana dei Castelli Bianco en Prosecco Casa Belfi, Prosecco D.O.C “sur lie” werden vanmiddag geschonken. Santé! Meer informatie over de wijnen van Vinum Naturale vind je hier

Vedett

Dank je wel ook Vedett bier, voor de lekkerste (wit) biertjes die er, wat mij betreft zijn!

Goodiebag Wat lunchen we vandaag?

Een boekpresentatie is niet compleet zonder een goedgevulde goodiebag. En daar mocht ik dit keer een héleboel van mijn eigen favorieten instoppen. Dank je wel aan iedereen die daar een bijdragen aan leverde. Hou Smulpaapje overigens de komende dagen in de gaten, want ik ga nog een aantal exemplaren van deze goodiebag – mét de exclusie Smulpaapje lunchtas – weggeven… Dit zijn de producten die er in zitten:

Siciliaanse kruidenmix van Foodelicious

Ik gebruik ‘m in het boek o.a. voor de pizzamuffins, maar thuis met regelmaat ook om van een simpele tomatensaus een feestje te maken. Niets anders dan gedroogde kruiden, that’s it! Te koop in de winkel in Rotterdam, maar uiteraard ook online te bestellen!

Proper Corn popcorn

Het is onze lievelings, als we niet zelf poppen, de popcorn van Proper Corn. Liefst licht gezouten, maar stiekem zijn álle smaken lekker. Genieten dus! Onder andere te koop bij Marqt.

Rude Health

Mijn favoriete amandelmelk gebruik ik in het boek voor een gezonde smoothie, maar je kunt ‘m voor zoveel meer gebruiken. Zoals voor snelle choco pancakes of een goedgevulde ontbijtsmoothie. Oh en heel fijn, ook gewoon bij Albert Heijn te koop!

Farm Brother koekjes

Als je dan toch koekjes koopt, koop dan de lekkerste koekjes van de Farm Brothers. Ik kan serieus niet zeggen welke smaakt de állerlekkerste is, want dat zijn ze eigenlijk allemaal…. Oh en ze zijn ook fantastisch als bodem voor deze feestelijke cheesecake Te koop o.a. bij Marqt.

Fish Tales

Duurzame vis, in blik. Dat is Fish Tales, by Bart van Olphen. De tonijn stond al standaard in onze voorraadkast (voor mijn favoriete tonijnburgers!) maar de sardientjes komen daar nu bij. De recepten vind je op de site, de sardientjes zitten in de goodiebag 😉 en o.a. bij Albert Heijn.

Honingtomaatjes

Geen lunchtrommel is compleet zonder een handje van de lekkerste tomaatjes. Snoepgoed van de natuur vinden wij het. Ook lekker in een pasta, als je ze al niet zo – uit het vuistje – opsnoept!

Ella’s Kitchen – the Red One

Een van de favorieten van onze dochter en een knijpfruitje dat ik zonder bezwaar (mee)geef. Puur fruit, met liefde gemaakt door en in Ella’s Kitchen en in nog veel meer smaken verkrijgbaar, bij o.a. Albert Heijn.

Innocent smoothie

Puur sap, gemaakt van niks anders dan fruit. Daarom houden wij van de smoothies van Innocent. Omdat er ook geen rotzooi in zit om het langer te bewaren de smoothies graag gekoeld bewaren. Of meteen opdrinken natuurlijk, dat mag ook 😉 Op diverse to go plekken én in de supermarkt te koop.

Primal Pantry

Tussendoorreepjes, voor als je onderweg bent en je trek op een gezonde manier wilt stillen. Vrij van granen, zuivel, geraffineerde suikers en plantaardige oliën. Alleen maar pure ingrediënten. Oh en gewoon lekker 😉 Te koop bij Albert Heijn en Marqt.

En met het risico dat ik mensen vergeet

Niet alleen merken en PRbureaus dragen vandaag hun steentje bij, ook een heleboel lieve mensen zijn megadruk geweest met de voorbereiding van dit feestje. Dank je wel Ton (mijn manager, the Cooking Resolution), voor alles eigenlijk. Thank you Alex, you rock!. Dank je wel Nieuw Amsterdam, wat ben ik blij met jullie! En niet in de laatste plaats dank je wel Jochem Myjer, dat je het eerste exemplaar van dit boek in ontvangst wilde nemen. Echt te gek!

 

Gepubliceerd op 11 september 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.