Weekmenu 2022 – week 1

Een jubileumjaar voor het weekmenu, want het is dit jaar 10 jaar geleden dat ik startte met een wekelijkse menu. Onverminderd makkelijk en lekker!
Dus daar gaan we dit jaar gewoon lekker mee door.
Zeker zo’n eerste week in januari is weer even opstarten. Komende week mogen de meeste kinderen weer naar school. Jij bent zelf al aan het werk of mag volgende week ook weer.
Tijd dus om één keer boodschappen te doen en een week lang lekker, makkelijk, vers en gezond aan tafel.
Kies alle gerechten of alleen jouw favorieten. Want er is weer volop keuze. Heb een lekkere week!
Weekmenu 2022 – week 1
Dit staat er op het (week)menu:
- Bloemkoolrijst op Mexicaanse wijze
- Geroosterde zoete aardappel & spruitjes
- Taco lasagne
- Noodles met groente
- Broodje falafel
- Inspiratie voor thuiswerklunch
maandag – Mexicaanse bloemkoolrijst met guacamole
Extra veel groente in een maaltijd die verder alle smaken van je favoriete Mexicaanse gerecht heeft. Win win!
dinsdag – Spruitjes en zoete aardappel uit de oven
De oven doet het meeste werk, zodat jij lekker kunt relaxen. Een half uurtje later zit je met deze heerlijke traybake aan tafel.
woensdag – Taco lasagne
Deze ovenschotel met gehakt combineert het lekkerste van de Italiaanse en Mexicaanse keuken. Ideaal ook om voor te bereiden.
donderdag – Noodles met tahin
Knapperige groente, zachte noodles en een romige saus. Staat ook nog eens zó op tafel!
vrijdag – Broodje falafel
Begin op tijd met het weken van je kikkererwten, zodat jouw fast food friday los kan met deze goddelijke falafel.
weekendtip – Thuiswerk lunch inspiratie
Ga je komende week weer aan het werk en wil je wel eens wat anders voor de (thuiswerk) lunch dan een boterham met kaas dan heb ik volop inspiratie voor je.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
500 gram rundergehakt
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl cayenne
½ tl komijn
½ tl uipoeder
2 tenen knoflook
1 blikje mais (à 300 gram)
1 zak/blik kidneybonen (à 225 gram)
400 gram bloemkoolrijst
optioneel: paar drupjes Chipotle tabasco voor extra spice
2 avocado’s
sap van ½ – 1 limoen
naar smaak tabasco sriracha (of chilivlokken)
4 tomaten, in blokjes (zonder zaadlijst)
1 rode ui, in dunne ringen gemarineerd in rodewijnazijn
verse koriander (optioneel)
naar smaak zure room (optioneel)
naturel nacho’s
dinsdag
4 kippendijen, zonder bot
gerookt paprikapoeder
400g zoete aardappelblokjes
500g spruitjes
1 sinaasappel
1el gembersiroop
1el olie
woensdag
1 ui
1 teen knoflook
1 el neutrale olie
500 gram (vega of runder) gehakt
1 zak Mexicaanse groenteschotel van HAK
½ tl chilipoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
½ tl oregano
½ tl fijn keukenzout
4 zachte tortilla’s, naar keuze
1 zak Mexicaanse roerbakgroente (400g)
75 gram geraspte Cheddar (zakje à 150g)
75 gram geraspte Mozzarella (zakje à 150g)
donderdag
1 stronk broccoli
2 paprika’s
125 gram champignons
1 bosje lente ui
1 el geroosterd sesamzaad
250 gram noodles
2 el tahin (ik gebruik Souq, via AH)
2 el miso (toko)
2 el sesamolie
2 el limoensap
vrijdag
250g gedroogde kikkererwten, een nacht geweekt
een halve ui
2 tenen knoflook
40g bladpeterselie
40g koriander
halve rode peper (in het boek wordt jalepeño peper gebruikt)
1 el gemalen komijn
1 tl gemalen koriander (in het boek wordt korianderzaad gebruikt)
2 tl ras el hanout
sap van halve citroen
voor erbij: salade, hummus, pita of vers turks brood
Weekendtip
ingrediënten afhankelijk van wat je wilt maken.
Gepubliceerd op 7 januari 2022