Taco lasagne met gehakt



Een taco lasagne met gehakt waar álles in zit waar je blij van wordt. Deze Mexicaanse groenteschotel met tortilla wraps bak je als een lasagne.

Want net als dat je voor de basis van je klassieke lasagne zorgt voor een goed gevulde saus doe ik dat voor deze Mexicaanse variant natuurlijk ook. Ik kies in dit geval ook nog eens voor het gemak van een stazak van HAK met Mexicaanse groente. Die stazakken staan sowieso altijd in mijn voorraadkast. Ze zijn goed gevuld, op smaak, een saus zonder verder gekke ingrediënten. Een prima basis dus.

Zo ook voor deze taco lasagne. Waarbij ik de saus nog aanvul met wat verse groente, gehakt (naar keuze vlees of vega) en wat extra kruiden. De saus voor je taco lasagne is in een kwartiertje klaar. Daarna is het laagjes maken, zoals bij iedere lasagne. Dit deel kun je dus ook heel prima voorbereiden.

Ik gebruik voor de laagjes twee verschillende soorten zachte tortilla’s. Dat geeft een leuk kleureffect, maar het kan natuurlijk ook prima met één soort tortilla. Verder bouw je deze taco lasagne op dezelfde manier op als dat je dat bij een klassieke lasagne doet. Ik ga je uitleggen hoe je dat doe en wat je nodig hebt!

Voor één grote ovenschaal (4-6 personen)

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geraspt/geperst
1 el neutrale olie
500 gram (vega of runder) gehakt
1 zak Mexicaanse groenteschotel van HAK
½ tl chilipoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uipoeder
½ tl oregano
½ tl fijn keukenzout
versgemalen zwarte peper, naar smaak
4 zachte tortilla’s, naar keuze
1 zak Mexicaanse roerbakgroente (400g)
75 gram geraspte Cheddar (zakje à 150g)
75 gram geraspte Mozzarella (zakje à 150g)

Verder nodig: ovenschaal (ingevet) – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)

taco lasagne voor de oven

Taco lasagne met gehakt

Als basis voor je taco lasagne begin je met de saus. Hiervoor fruit je de ui en knoflook in warme olie, in een grote hapjespan, 5 minuten zachtjes aan. Dan mag het vuur iets omhoog en bak je in 5 minuten het gehakt rul aan. Voeg dan de verse Mexicaanse roerbakgroente toe en bak die, terwijl je regelmatig omschept, 5 minuten mee aan. Dan de kruiden erover en nog even mee omscheppen. Tot slot voeg je de stazak van HAK toe, die hoef je alleen nog mee te warmen.

Wil je een mildere versie, laat dan de extra kruiden weg. In de saus van de stazak van HAK zitten genoeg specerijen om je saus al een milde smaak te geven. Maar wij houden wel van een beetje extra pit!

Mexicaanse lasagne

Terwijl de oven voorverwarmt vet je de ovenschaal lichtjes in met zonnebloemolie, zodat je je Mexicaanse lasagne kunt gaan opbouwen. Op de bodem gaat de eerste tortilla. Afhankelijk van de grootte van je ovenschaal heb je wellicht nog een halve tortilla extra nodig.

Daarop gaan vier flinke scheppen saus. Daarop weer zachte tortilla, die je even stevig aandrukt. Herhaal daarna nog een laag en eindig met een laag saus. Je Mexicaanse lasagne is bijna klaar!

mexicaanse lasagne

Taco lasagne met Mexicaanse groente van HAK

Strooi als laatste de kaas over de bovenkant van je taco lasagne. Ik mengde hiervoor twee soorten geraspte kaas. Eentje die wat pit heeft, een ander die goed smelt. Kies welke kaassoort jij het lekkerst vindt. Bak je taco lasagne tot slot 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas goudbruin en gesmolten is. Haal je ovenschaal dan uit de oven, laat even 5 minuten afkoelen voordat je ‘m in stukken snijdt en serveert.

Om het Mexicaanse feestje compleet te maken doe je natuurlijk met zelfgemaakte guacamole, nacho’s en een lekkere schep zure room voor erbij. Eet smakelijk!

hak stazak mexicaanse groente

Susan Aretz x HAK

Dit recept maakte ik in opdracht van en in samenwerking met HAK.

Gepubliceerd op 3 juni 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.