Geroosterde zoete aardappel & spruitjes uit de oven



Geroosterde zoete aardappel & spruitjes uit de oven, met een lekkere variatietip. Voor een makkelijke maaltijd uit de oven.

Bij ons thuis krijg ik niet echt de handen op elkaar voor zoete aardappel. Zelfs niet als ik het combineer met spruitjes, de favoriete groente van onze dochter. Maar hé, ik weet zeker dat er onder jullie genoeg liefhebbers zijn, plus dat dit echt een hele lekkere manier is om groente te eten.

Als bonus geef ik je een tip erbij voor simpele, maar super lekkere gegrilde kip. Dan heb je in een half uurtje een volledige maaltijd op tafel staan!

Ovenschotel voor vier personen

  • 4 kippendijen, zonder bot
  • gerookt paprikapoeder, naar smaak
  • zout & peper
  • 400g zoete aardappelblokjes
  • 500g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1el gembersiroop
  • 1el olie
  • zout & peper
  • matig gerookt paprikapoeder

Verder nodig: bakblik met bakpapier – grilpan – oven voorverwarmen op 200C

zoete aardappel roosteren

Geroosterde zoete aardappel & spruitjes uit de oven

Zet de grillpan alvast op het vuur om goed heet te worden. In de tussentijd hussel je in een kom de zoete aardappel, spruitjes, sinaasappelrasp, gembersiroop en olie, zodat alles er goed onder zit. Spreid dit gelijkmatig uit op je bakplaat en bestrooi met zout, peper en gerookt paprikapoeder. Rooster dit nu 20-25 minuten in de hete oven. Halverwege schep je het even om.

Gegrilde kippendijen

Tegen de tijd dat je geroosterde groente op de helft is leg je de kippendijen, die je hebt gekruid met zout, peper en paprikapoeder, in de hete grillpan. Grill de kip 10-12 minuten, en draai halverwege om. Haal uit de pan en laat even onder aluminiumfolie rusten. Serveer de geroosterde groente met de kippendijen.

plaattaart met spruitjes

Variatietip

Ik heb de geroosterde groente ook een keer laten afkoelen en de dag erna op een rol bladerdeeg gelegd, die ik rondom – een centimeter van de rand – iets had ingesneden. De randjes besmeer je met losgeklopt ei. De plaattaart bak je vervolgens 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200C. Eventueel kun je ook nog wat van de gegrilde kip bovenop de groente leggen. Tot slot garneerde ik ‘m met een beetje verkruimelde feta. Een lekkere variatie vond ik!

 

Gepubliceerd op 29 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 oktober 2021
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2021 – week 43

Of je nu zin hebt in een stukje vis, een lekkere pasta of een vegan bowl. Dit weekmenu heeft alleen maar lekkere en makkelijke recepten voor iedereen.
19 oktober 2021
vietnamees recept met mie
 
Eiermie met tomaat en bimi

Uit het heerlijke boek Vietnamees van Uyen Luu komt deze eiermie met tomaat en bimi. Een supersnelle Vietnamese vegetarische maaltijd met mie.
18 oktober 2021
taco's met bloemkool
 
Bloemkool taco’s met verse tomatensalsa

Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.
18 oktober 2021
spruitjes recept
 
Winterse salade met spruitjes

Ja hoor, ook in de koudere tijden van het jaar is een salade een goed plan. En zo eet je weer eens een ander spruitjes recept dan je normaal zou maken.
17 oktober 2021
wafels
 
De 5 lekkerste wafels

Als je wafels wilt maken heb ik niet alleen lekkere wafel recepten voor je. Maar ook tips hoe je die lekkerste wafels de dag erna weer net zo lekker krijgt.
17 oktober 2021
wafels met chocola
 
Schwarzwalder wafels met warme kersen

Wil je je dag watertandend beginnen? Maak dan deze Scharzwalder wafels met warme kersen. Het ultieme verwenontbijt.