Geroosterde zoete aardappel & spruitjes uit de oven

Geroosterde zoete aardappel & spruitjes uit de oven, met een lekkere variatietip. Voor een makkelijke maaltijd uit de oven.
Bij ons thuis krijg ik niet echt de handen op elkaar voor zoete aardappel. Zelfs niet als ik het combineer met spruitjes, de favoriete groente van onze dochter. Maar hé, ik weet zeker dat er onder jullie genoeg liefhebbers zijn, plus dat dit echt een hele lekkere manier is om groente te eten.
Als bonus geef ik je een tip erbij voor simpele, maar super lekkere gegrilde kip. Dan heb je in een half uurtje een volledige maaltijd op tafel staan!
Ovenschotel voor vier personen
- 4 kippendijen, zonder bot
- gerookt paprikapoeder, naar smaak
- zout & peper
- 400g zoete aardappelblokjes
- 500g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
- rasp van 1 sinaasappel
- 1el gembersiroop
- 1el olie
- zout & peper
- matig gerookt paprikapoeder
Verder nodig: bakblik met bakpapier – grilpan – oven voorverwarmen op 200C
Geroosterde zoete aardappel & spruitjes uit de oven
Zet de grillpan alvast op het vuur om goed heet te worden. In de tussentijd hussel je in een kom de zoete aardappel, spruitjes, sinaasappelrasp, gembersiroop en olie, zodat alles er goed onder zit. Spreid dit gelijkmatig uit op je bakplaat en bestrooi met zout, peper en gerookt paprikapoeder. Rooster dit nu 20-25 minuten in de hete oven. Halverwege schep je het even om.
Gegrilde kippendijen
Tegen de tijd dat je geroosterde groente op de helft is leg je de kippendijen, die je hebt gekruid met zout, peper en paprikapoeder, in de hete grillpan. Grill de kip 10-12 minuten, en draai halverwege om. Haal uit de pan en laat even onder aluminiumfolie rusten. Serveer de geroosterde groente met de kippendijen.
Variatietip
Ik heb de geroosterde groente ook een keer laten afkoelen en de dag erna op een rol bladerdeeg gelegd, die ik rondom – een centimeter van de rand – iets had ingesneden. De randjes besmeer je met losgeklopt ei. De plaattaart bak je vervolgens 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200C. Eventueel kun je ook nog wat van de gegrilde kip bovenop de groente leggen. Tot slot garneerde ik ‘m met een beetje verkruimelde feta. Een lekkere variatie vond ik!
Gepubliceerd op 29 december 2020