Vers versus diepvries



Altijd vers

Daar waar ik in negen van de tien gevallen met de seizoenen meekook heb je soms ingrediënten nodig die op dat moment niet vers te verkrijgen zijn (anders dan verre import of niet te betalen). Hoe ideaal om dan in je vriezer te kunnen duiken en daar wel in januari die mangostukjes te vinden. Of in de herfst die tuinerwtjes waar je zin in hebt.

Betaalbare kwaliteit

Om de kwaliteit hoef je het ook niet te laten. Om het geld ook niet. Want in de meeste gevallen wordt diepvriesgroente en –fruit op het hoogtepunt van rijpheid/smaak, snel, ingevroren. En blijven vitaminen en alle andere goede eigenschappen daardoor dus ook bewaard. Mangostukjes uit de vriezer zijn dus altijd lekker zoet, iets wat bij een verse mango nog wel eens kan tegenvallen. Daarnaast is diepvriesgroente en –fruit goed betaalbaar. Ook voor de kleinere portemonnee.

Efficient

Daarnaast is diepvriesgroente en –fruit ook nog eens super efficiënt! Geen tijd/zin om naar de markt/supermarkt te gaan of is je voorraad vers fruit/groente op, dan ligt in de vriezer altijd nog een zak broccoli of boontjes. En heb je dus altijd iets in huis om (vers) op tafel te zetten. Geen enkel excuus meer om niet te koken!

Mijn diepvriesfavorieten

Gelukkig beschikken wij over een grote vriezer, want deze 5 favorieten heb ik altijd in huis

  1. Bloemkoolroosjes – kort blancheren en met een yoghurtdip gezond en verantwoord snacken voor groot én klein
  2. Broccoliroosjes – kort gekookt een handige vulling voor een fritatta of groentepannenkoekjes
  3. Tuinerwtjes – met een drupje olie, wat citroensap, verse munt en feta een snelle salade
  4. Sperzieboontjes – een ideale basis voor deze Oosterse boontjes
  5. Diepvriesfruit, zoals mango, blauwe bessen en granaatappel. Voor smoothies, muffins en salades.

Vers invriezen

En natuurlijk kun je ook altijd vers invriezen. Mijn top 10 tips voor invriezen lees je hier. Meer tips hoe je met een beperkt budget toch lekker kunt koken? Kijk dan ook eens hier

 

Gepubliceerd op 11 januari 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!