Vers versus diepvries



Altijd vers

Daar waar ik in negen van de tien gevallen met de seizoenen meekook heb je soms ingrediënten nodig die op dat moment niet vers te verkrijgen zijn (anders dan verre import of niet te betalen). Hoe ideaal om dan in je vriezer te kunnen duiken en daar wel in januari die mangostukjes te vinden. Of in de herfst die tuinerwtjes waar je zin in hebt.

Betaalbare kwaliteit

Om de kwaliteit hoef je het ook niet te laten. Om het geld ook niet. Want in de meeste gevallen wordt diepvriesgroente en –fruit op het hoogtepunt van rijpheid/smaak, snel, ingevroren. En blijven vitaminen en alle andere goede eigenschappen daardoor dus ook bewaard. Mangostukjes uit de vriezer zijn dus altijd lekker zoet, iets wat bij een verse mango nog wel eens kan tegenvallen. Daarnaast is diepvriesgroente en –fruit goed betaalbaar. Ook voor de kleinere portemonnee.

Efficient

Daarnaast is diepvriesgroente en –fruit ook nog eens super efficiënt! Geen tijd/zin om naar de markt/supermarkt te gaan of is je voorraad vers fruit/groente op, dan ligt in de vriezer altijd nog een zak broccoli of boontjes. En heb je dus altijd iets in huis om (vers) op tafel te zetten. Geen enkel excuus meer om niet te koken!

Mijn diepvriesfavorieten

Gelukkig beschikken wij over een grote vriezer, want deze 5 favorieten heb ik altijd in huis

  1. Bloemkoolroosjes – kort blancheren en met een yoghurtdip gezond en verantwoord snacken voor groot én klein
  2. Broccoliroosjes – kort gekookt een handige vulling voor een fritatta of groentepannenkoekjes
  3. Tuinerwtjes – met een drupje olie, wat citroensap, verse munt en feta een snelle salade
  4. Sperzieboontjes – een ideale basis voor deze Oosterse boontjes
  5. Diepvriesfruit, zoals mango, blauwe bessen en granaatappel. Voor smoothies, muffins en salades.

Vers invriezen

En natuurlijk kun je ook altijd vers invriezen. Mijn top 10 tips voor invriezen lees je hier. Meer tips hoe je met een beperkt budget toch lekker kunt koken? Kijk dan ook eens hier

 

Gepubliceerd op 11 januari 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.