Vers versus diepvries



Altijd vers

Daar waar ik in negen van de tien gevallen met de seizoenen meekook heb je soms ingrediënten nodig die op dat moment niet vers te verkrijgen zijn (anders dan verre import of niet te betalen). Hoe ideaal om dan in je vriezer te kunnen duiken en daar wel in januari die mangostukjes te vinden. Of in de herfst die tuinerwtjes waar je zin in hebt.

Betaalbare kwaliteit

Om de kwaliteit hoef je het ook niet te laten. Om het geld ook niet. Want in de meeste gevallen wordt diepvriesgroente en –fruit op het hoogtepunt van rijpheid/smaak, snel, ingevroren. En blijven vitaminen en alle andere goede eigenschappen daardoor dus ook bewaard. Mangostukjes uit de vriezer zijn dus altijd lekker zoet, iets wat bij een verse mango nog wel eens kan tegenvallen. Daarnaast is diepvriesgroente en –fruit goed betaalbaar. Ook voor de kleinere portemonnee.

Efficient

Daarnaast is diepvriesgroente en –fruit ook nog eens super efficiënt! Geen tijd/zin om naar de markt/supermarkt te gaan of is je voorraad vers fruit/groente op, dan ligt in de vriezer altijd nog een zak broccoli of boontjes. En heb je dus altijd iets in huis om (vers) op tafel te zetten. Geen enkel excuus meer om niet te koken!

Mijn diepvriesfavorieten

Gelukkig beschikken wij over een grote vriezer, want deze 5 favorieten heb ik altijd in huis

  1. Bloemkoolroosjes – kort blancheren en met een yoghurtdip gezond en verantwoord snacken voor groot én klein
  2. Broccoliroosjes – kort gekookt een handige vulling voor een fritatta of groentepannenkoekjes
  3. Tuinerwtjes – met een drupje olie, wat citroensap, verse munt en feta een snelle salade
  4. Sperzieboontjes – een ideale basis voor deze Oosterse boontjes
  5. Diepvriesfruit, zoals mango, blauwe bessen en granaatappel. Voor smoothies, muffins en salades.

Vers invriezen

En natuurlijk kun je ook altijd vers invriezen. Mijn top 10 tips voor invriezen lees je hier. Meer tips hoe je met een beperkt budget toch lekker kunt koken? Kijk dan ook eens hier

 

Gepubliceerd op 11 januari 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
11 april 2023
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!