Vers versus diepvries



Altijd vers

Daar waar ik in negen van de tien gevallen met de seizoenen meekook heb je soms ingrediënten nodig die op dat moment niet vers te verkrijgen zijn (anders dan verre import of niet te betalen). Hoe ideaal om dan in je vriezer te kunnen duiken en daar wel in januari die mangostukjes te vinden. Of in de herfst die tuinerwtjes waar je zin in hebt.

Betaalbare kwaliteit

Om de kwaliteit hoef je het ook niet te laten. Om het geld ook niet. Want in de meeste gevallen wordt diepvriesgroente en –fruit op het hoogtepunt van rijpheid/smaak, snel, ingevroren. En blijven vitaminen en alle andere goede eigenschappen daardoor dus ook bewaard. Mangostukjes uit de vriezer zijn dus altijd lekker zoet, iets wat bij een verse mango nog wel eens kan tegenvallen. Daarnaast is diepvriesgroente en –fruit goed betaalbaar. Ook voor de kleinere portemonnee.

Efficient

Daarnaast is diepvriesgroente en –fruit ook nog eens super efficiënt! Geen tijd/zin om naar de markt/supermarkt te gaan of is je voorraad vers fruit/groente op, dan ligt in de vriezer altijd nog een zak broccoli of boontjes. En heb je dus altijd iets in huis om (vers) op tafel te zetten. Geen enkel excuus meer om niet te koken!

Mijn diepvriesfavorieten

Gelukkig beschikken wij over een grote vriezer, want deze 5 favorieten heb ik altijd in huis

  1. Bloemkoolroosjes – kort blancheren en met een yoghurtdip gezond en verantwoord snacken voor groot én klein
  2. Broccoliroosjes – kort gekookt een handige vulling voor een fritatta of groentepannenkoekjes
  3. Tuinerwtjes – met een drupje olie, wat citroensap, verse munt en feta een snelle salade
  4. Sperzieboontjes – een ideale basis voor deze Oosterse boontjes
  5. Diepvriesfruit, zoals mango, blauwe bessen en granaatappel. Voor smoothies, muffins en salades.

Vers invriezen

En natuurlijk kun je ook altijd vers invriezen. Mijn top 10 tips voor invriezen lees je hier. Meer tips hoe je met een beperkt budget toch lekker kunt koken? Kijk dan ook eens hier

 

Gepubliceerd op 11 januari 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.