Top 10 tips om slim in te vriezen



Top 10  invriestips

  1. Zuivel wordt van invriezen niet lekkerder. Dus room of yoghurt in een recept, laat dat dan weg als je dit (deels) wilt invriezen. Voeg het pas toe als je het ontdooid hebt en opwarmt.
     
  2. Kaas daarentegen kun je prima invriezen. Rasp restjes kas en vries in. Ik heb zelfs hele stukken Parmezaan in de vriezer. Idem voor mozzarella.
     
  3. Kook je vooruit en wil je dat (deels) invriezen, laat het dan goed afkoelen vóór je het invriest. Het is beter voor je eten én je vriezer, die anders veel harder moet werken om het eten te bevriezen.
     
  4. Verpak eten dat je wilt invriezen goed. Liefst in speciale invriesdoosjes (Action heeft ze vanaf een euro!) of anders in diepvrieszakjes. De vorst kan je eten anders aantasten en daar wordt het niet lekkerder van.
     
  5. Label je eten! Anders eet je ’s avonds iets héél anders dan je bedacht had. (gebeurt mij nog steeds overigens, dus deze tip noteer ik zelf ook nog een keer…)
     
  6. Dateer je eten! De kwaliteit van ingevroren eten loopt na verloop van tijd terug. Laat spullen maximaal 3 maanden in de vriezer liggen. Dus op een etiketje de datum van invriezen zetten.
     
  7. Ontdooi rustig. Geen shocktherapie in de magnetron. Daar wordt je eten écht niet lekkerder van. Maar haal het er ’s avonds alvast uit, leg in de koelkast en laat het daar rustig ontdooien.
     
  8. Ontdooi je vriezer regelmatig. Door het opendoen van de deur daalt de temperatuur en krijg je ijsvorming. Idealiter ontdooi je twee keer per jaar je vriezer, zodat ‘ie optimaal blijft vriezen.
     
  9. Er is een verschil tussen een vrieslade in je koelkast en een echte vriezer, die veel kouder kan worden. Dit heeft ook invloed op hoe lang je je eten kunt bewaren. Waarbij eten in de vrieslade vanzelfsprekend korter bewaard kan worden.
     
  10. Aanbieding bij de slager, visboer, supermarkt en ruimte in je vriezer? Sla wat extra in. Zo kun je niet alleen efficiënt, maar ook heel budgetvriendelijk koken!

Gepubliceerd op 16 januari 2015


1 reactie

  1. Natalie schreef:

    Het verkeerde gerecht uit de vrieskist halen gebeurt mij ook wel eens. Labelen is i.d.d. een goede tip. Als je kaas rauw wilt gebruiken, moet je het wel goed laten chambreren. Anders heeft het totaal geen smaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.