Top 10 tips om slim in te vriezen



Top 10  invriestips

  1. Zuivel wordt van invriezen niet lekkerder. Dus room of yoghurt in een recept, laat dat dan weg als je dit (deels) wilt invriezen. Voeg het pas toe als je het ontdooid hebt en opwarmt.
     
  2. Kaas daarentegen kun je prima invriezen. Rasp restjes kas en vries in. Ik heb zelfs hele stukken Parmezaan in de vriezer. Idem voor mozzarella.
     
  3. Kook je vooruit en wil je dat (deels) invriezen, laat het dan goed afkoelen vóór je het invriest. Het is beter voor je eten én je vriezer, die anders veel harder moet werken om het eten te bevriezen.
     
  4. Verpak eten dat je wilt invriezen goed. Liefst in speciale invriesdoosjes (Action heeft ze vanaf een euro!) of anders in diepvrieszakjes. De vorst kan je eten anders aantasten en daar wordt het niet lekkerder van.
     
  5. Label je eten! Anders eet je ’s avonds iets héél anders dan je bedacht had. (gebeurt mij nog steeds overigens, dus deze tip noteer ik zelf ook nog een keer…)
     
  6. Dateer je eten! De kwaliteit van ingevroren eten loopt na verloop van tijd terug. Laat spullen maximaal 3 maanden in de vriezer liggen. Dus op een etiketje de datum van invriezen zetten.
     
  7. Ontdooi rustig. Geen shocktherapie in de magnetron. Daar wordt je eten écht niet lekkerder van. Maar haal het er ’s avonds alvast uit, leg in de koelkast en laat het daar rustig ontdooien.
     
  8. Ontdooi je vriezer regelmatig. Door het opendoen van de deur daalt de temperatuur en krijg je ijsvorming. Idealiter ontdooi je twee keer per jaar je vriezer, zodat ‘ie optimaal blijft vriezen.
     
  9. Er is een verschil tussen een vrieslade in je koelkast en een echte vriezer, die veel kouder kan worden. Dit heeft ook invloed op hoe lang je je eten kunt bewaren. Waarbij eten in de vrieslade vanzelfsprekend korter bewaard kan worden.
     
  10. Aanbieding bij de slager, visboer, supermarkt en ruimte in je vriezer? Sla wat extra in. Zo kun je niet alleen efficiënt, maar ook heel budgetvriendelijk koken!

Gepubliceerd op 16 januari 2015


1 reactie

  1. Natalie schreef:

    Het verkeerde gerecht uit de vrieskist halen gebeurt mij ook wel eens. Labelen is i.d.d. een goede tip. Als je kaas rauw wilt gebruiken, moet je het wel goed laten chambreren. Anders heeft het totaal geen smaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.