Bosbessenyoghurt muffins



Bosbessenyoghurt muffins

Ik hou van de snelheid waarmee een huis zich kan vullen met de geur van versgebakken lekkers uit de oven. Het beslag van deze muffins is in nog geen 10 minuten gemaakt. Dus terwijl je onder de douche springt en je aankleedt bakken deze muffins goudbruin. Loopt het water je al in de mond? Mij wel!

Voor 12 muffins heb je nodig
350g zelfrijzend bakmeel
100g suiker
180ml zonnebloemolie
3 eieren
140g magere kwark (halfvolle of Griekse yoghurt kan ook)
1tl vanille extract
40g havermout (en wat extra om te bestrooien)
125g bosbessen (vers of uit de vriezer)
Muffinbakblik en vormpjes

Verwarm je oven voor op 200C

Muffins met yoghurt en havermout

Meng het zelfrijzend bakmeel en de suiker. In de maatbeker meng je de olie, eieren, vanille en kwark tot je een glad mengsel hebt. Giet dat bij het bakmeel. Met een vork alles goed mengen, maar niet te lang. Iets klontjes erin is geen ramp. Als je kwark gebruikt kan het beslag wat dik lijken, met een kleine scheutje melk maak je het wat losser. Daarna voorzichtig de havermout er door scheppen en als laatste de bosbessen.

Bosbessen muffins

Voorzie het muffinblik van gezellige papieren vormpjes en schep het beslag in de vormpjes. Tip: ideaal om de juiste hoeveelheid in het muffinblik te scheppen is een ijsschepper. Bak de muffins 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin kleuren en het water uit je mond loopt van de heerlijke geuren in je huis. Laat iets afkoelen, maar serveer meteen daarna. Vers uit de oven zijn ze het allerlekkerst!

 

Gepubliceerd op 9 september 2014


2 reacties

  1. Annick schreef:

    Oppasdienst tijdens de lockdown en we bleken alles in huis te hebben. Toprecept. De kindjes hadden iets te doen en het was erg lekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…