Maaike’s Oosterse boontjes



Het moment dat vriendin Maaike me vertelde wat er allemaal in het favoriete gerecht van haar gezin gaat wilde ik het maken. En het resultaat was nog lekkerder dan ik dacht! Dit is zo’n gerecht dat ideaal is als je weinig tijd hebt, maar wel lekker wilt eten! En hoewel het hete boontjes heet, is er niks extreem pittig aan dit gerecht.

Super fijn is ook dat er héél veel groente in gaat. Nog fijner is dat dit het meest kindvriendelijke groentegerecht is dat je kunt bedenken. Je serveert er lekker wat zilvervliesrijst bij, zodat ook de vezels meteen aangevuld worden. Bovendien ook nog een stuk lekkerder dan witte rijst. Probeer maar eens.

Voor vier ruime porties
1kg sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
200g champignons, in kwarten gesneden
1 puntpaprika, in blokjes
350g gehakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Scheutje zonnebloemolie
2el Ketjap Manis (ik gebruikte ABC Ketjap)
1el Sweet Chili saus
Zilvervliesrijst
Om te serveren: gebakken uitjes

Snelle maaltijd met sperziebonen

Kook de boontjes in ruim, gezouten water, in 8 minuten beetgaar en giet af. Verhit terwijl die staan te koken een hapjespan met een scheutje zonnebloemolie en zet water op om de rijst te koken. Bak in de olie de ui en knoflook samen langzaam aan, een minuut of vijf, zonder ze te kleuren. Daarna de champignons en de paprika erbij en vijf minuutjes meebakken. Nu mag het vuur omhoog en bak je het gehakt aan, tot het lekker bruin en rul is.

Oosterse boontjes

Doe de gekookte en uitgelekte boontjes er nu bij en breng alles op smaak met ketjap en chili saus. Hou je van wat meer pit dan kun je er eventueel ook nog wat sambal aan toevoegen. Maar met (kleine) kinderen is het zonder de sambal zo precies goed! Serveer met gekookte rijst en garneer je gerecht met wat gebakken uitjes.

Gepubliceerd op 24 september 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.