Maaike’s Oosterse boontjes



Het moment dat vriendin Maaike me vertelde wat er allemaal in het favoriete gerecht van haar gezin gaat wilde ik het maken. En het resultaat was nog lekkerder dan ik dacht! Dit is zo’n gerecht dat ideaal is als je weinig tijd hebt, maar wel lekker wilt eten! En hoewel het hete boontjes heet, is er niks extreem pittig aan dit gerecht.

Super fijn is ook dat er héél veel groente in gaat. Nog fijner is dat dit het meest kindvriendelijke groentegerecht is dat je kunt bedenken. Je serveert er lekker wat zilvervliesrijst bij, zodat ook de vezels meteen aangevuld worden. Bovendien ook nog een stuk lekkerder dan witte rijst. Probeer maar eens.

Voor vier ruime porties
1kg sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
200g champignons, in kwarten gesneden
1 puntpaprika, in blokjes
350g gehakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Scheutje zonnebloemolie
2el Ketjap Manis (ik gebruikte ABC Ketjap)
1el Sweet Chili saus
Zilvervliesrijst
Om te serveren: gebakken uitjes

Snelle maaltijd met sperziebonen

Kook de boontjes in ruim, gezouten water, in 8 minuten beetgaar en giet af. Verhit terwijl die staan te koken een hapjespan met een scheutje zonnebloemolie en zet water op om de rijst te koken. Bak in de olie de ui en knoflook samen langzaam aan, een minuut of vijf, zonder ze te kleuren. Daarna de champignons en de paprika erbij en vijf minuutjes meebakken. Nu mag het vuur omhoog en bak je het gehakt aan, tot het lekker bruin en rul is.

Oosterse boontjes

Doe de gekookte en uitgelekte boontjes er nu bij en breng alles op smaak met ketjap en chili saus. Hou je van wat meer pit dan kun je er eventueel ook nog wat sambal aan toevoegen. Maar met (kleine) kinderen is het zonder de sambal zo precies goed! Serveer met gekookte rijst en garneer je gerecht met wat gebakken uitjes.

Gepubliceerd op 24 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.