Groentepannenkoekjes



Het allereerste recept dat ooit op Smulpaapje verscheen! En nog steeds een recept waarmee kinderen ongemerkt een hele lading verse groente binnenkrijgen. Maar het is ook gewoon lekker, ook voor volwassenen. Dus niet alleen een lekker en gezond gerecht, maar ook handig om vooruit te bakken en in de vriezer te bewaren voor als je eens wat minder tijd hebt om (vers) te koken.

Ingrediënten voor 8 pannenkoeken

Groente naar keuze zoals wortel, courgette, pompoen etc
Voor het pannenkoekenbeslag:
450g bloem
2 eieren
400-500 ml melk
snuf zout

Zo maak je het

Rooster de groente op een bakplaat ongeveer 45 minuten in een op 200C voorverwarmde oven, tot ze lekker zacht zijn, maar niet te zompig (mooi woord, zompig!) Direct van af de bakplaat in de food processer ermee om ze iets fijner te malen (kan ook met staafmixer). Niet helemaal aan gort pureren, je wil een beetje ‘bite’ houden. Als je wil kun je er een drupje olijfolie aan toevoegen. De helft van het mengsel laat je afkoelen. Het andere gedeelte kun je invriezen en later serveren met bijvoorbeeld wat pasta of couscous.

Pannenkoeken lust iedereen

De afgekoelde helft mix je door wat pannenkoekbeslag dat je maakt terwijl de groente in de oven staat. Doe er de groentepuree door en als je wat extra smaak wilt nog wat verse basilicum en geraspte (Parmezaanse) kaas. Of varieer eens met wat fijn gesneden bieslook of peterselie en een pittigere kaas.

Het enige dat je nu hoeft te doen is de pannenkoekjes te bakken. Gewoon, zoals je dat met normale pannenkoeken ook doet. Drupje olie in een hete pan en een flinke schep van het beslag. Maak ze zo dun of zo dik als je zelf wilt. Draai ze om als de randjes er droog uit zien en bak ze lekker bruin. De pannenkoekjes die niet op gaan laat je afkoelen en vries je in voor later. Leg tussen ieder pannenkoekje een klein velletje bakpapier. Ook lekker voor in de lunchtrommel!

Vol met groente

Dit gerecht is de perfecte manier om je kinderen hun dagelijkse portie groente op een andere manier te laten eten, maar ook heerlijk voor een volwassen lunch. Afhankelijk van wat er nog in je koelkast ligt gebruik je die groente die je hebt of lekker vindt. Maar je kunt er ook prima (ontdooide en uitgelekte) diepvriesgroente voor gebruiken. Probeer het maar!

 

Gepubliceerd op 24 april 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.