Groentepannenkoekjes



Het allereerste recept dat ooit op Smulpaapje verscheen! En nog steeds een recept waarmee kinderen ongemerkt een hele lading verse groente binnenkrijgen. Maar het is ook gewoon lekker, ook voor volwassenen. Dus niet alleen een lekker en gezond gerecht, maar ook handig om vooruit te bakken en in de vriezer te bewaren voor als je eens wat minder tijd hebt om (vers) te koken.

Ingrediënten voor 8 pannenkoeken

Groente naar keuze zoals wortel, courgette, pompoen etc
Voor het pannenkoekenbeslag:
450g bloem
2 eieren
400-500 ml melk
snuf zout

Zo maak je het

Rooster de groente op een bakplaat ongeveer 45 minuten in een op 200C voorverwarmde oven, tot ze lekker zacht zijn, maar niet te zompig (mooi woord, zompig!) Direct van af de bakplaat in de food processer ermee om ze iets fijner te malen (kan ook met staafmixer). Niet helemaal aan gort pureren, je wil een beetje ‘bite’ houden. Als je wil kun je er een drupje olijfolie aan toevoegen. De helft van het mengsel laat je afkoelen. Het andere gedeelte kun je invriezen en later serveren met bijvoorbeeld wat pasta of couscous.

Pannenkoeken lust iedereen

De afgekoelde helft mix je door wat pannenkoekbeslag dat je maakt terwijl de groente in de oven staat. Doe er de groentepuree door en als je wat extra smaak wilt nog wat verse basilicum en geraspte (Parmezaanse) kaas. Of varieer eens met wat fijn gesneden bieslook of peterselie en een pittigere kaas.

Het enige dat je nu hoeft te doen is de pannenkoekjes te bakken. Gewoon, zoals je dat met normale pannenkoeken ook doet. Drupje olie in een hete pan en een flinke schep van het beslag. Maak ze zo dun of zo dik als je zelf wilt. Draai ze om als de randjes er droog uit zien en bak ze lekker bruin. De pannenkoekjes die niet op gaan laat je afkoelen en vries je in voor later. Leg tussen ieder pannenkoekje een klein velletje bakpapier. Ook lekker voor in de lunchtrommel!

Vol met groente

Dit gerecht is de perfecte manier om je kinderen hun dagelijkse portie groente op een andere manier te laten eten, maar ook heerlijk voor een volwassen lunch. Afhankelijk van wat er nog in je koelkast ligt gebruik je die groente die je hebt of lekker vindt. Maar je kunt er ook prima (ontdooide en uitgelekte) diepvriesgroente voor gebruiken. Probeer het maar!

 

Gepubliceerd op 24 april 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.