Smulpaapje kookt! Een groente frittata
Eind van de week. Restjes groente in de groentela, nog een paar eitjes in de koelkast en eigenlijk weinig puf meer om te koken. Wie herkent het niet?
En wil je dan tóch iets makkelijks en lekkers op tafel zetten. Dat kan!
Restverwerking
De ingrediënten voor deze frittata zijn puur een richtlijn. Dit is wat wij nog aan restjes hadden liggen. Kijk vooral wat jij nog wilt opmaken, wat er bij jou nog in de groentela/koelkast ligt. Je kunt alle kanten op.
Voor 4 personen
Halve gele paprika, in blokjes
handje cherry tomaatjes, gehalveerd
kastanjechampignons, dunne plakjes
lenteui, ringetjes
handje geraspte Emmenthaler
paprikapoeder, naar smaak
Zout & peper
olijfolie
6 eieren
Verwarm je oven voor op 200C
Groente als basis
Ik vind het lekker de groente eerst even aan te bakken, het geeft net wat meer smaak aan je frittata. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de groente daar een minuut of vijf in aan. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
Kaas als smaakmaker
Klop de eieren los met een vork en meng de geraspte kaas erdoor. Giet dit over de groente heen en bak een minuut of drie. Zet daarna de frittata met pan en al in de oven en zet de grill aan. Na 3-4 minuten is je frittata klaar. Haal de pan eruit met een ovenwant, en niet zoals ik zonder 😉
Serveer met brood, een salade als je wilt en je snelle, makkelijke en heerlijke maaltijd is klaar!
Gepubliceerd op 10 maart 2014