Smulpaapje kookt! Een groente frittata



Eind van de week. Restjes groente in de groentela, nog een paar eitjes in de koelkast en eigenlijk weinig puf meer om te koken. Wie herkent het niet?

En wil je dan tóch iets makkelijks en lekkers op tafel zetten. Dat kan!

Restverwerking

De ingrediënten voor deze frittata zijn puur een richtlijn. Dit is wat wij nog aan restjes hadden liggen. Kijk vooral wat jij nog wilt opmaken, wat er bij jou nog in de groentela/koelkast ligt. Je kunt alle kanten op.

Voor 4 personen

Halve gele paprika, in blokjes
handje cherry tomaatjes, gehalveerd
kastanjechampignons, dunne plakjes
lenteui, ringetjes
handje geraspte Emmenthaler
paprikapoeder, naar smaak
Zout & peper
olijfolie
6 eieren

Verwarm je oven voor op 200C

Groente als basis

Ik vind het lekker de groente eerst even aan te bakken, het geeft net wat meer smaak aan je frittata. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de groente daar een minuut of vijf in aan. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

Kaas als smaakmaker

Klop de eieren los met een vork en meng de geraspte kaas erdoor. Giet dit over de groente heen en bak een minuut of drie. Zet daarna de frittata met pan en al in de oven en zet de grill aan. Na 3-4 minuten is je frittata klaar. Haal de pan eruit met een ovenwant, en niet zoals ik zonder 😉

Serveer met brood, een salade als je wilt en je snelle, makkelijke en heerlijke maaltijd is klaar!

Gepubliceerd op 10 maart 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!