Smulpaapje kookt! Een groente frittata



Eind van de week. Restjes groente in de groentela, nog een paar eitjes in de koelkast en eigenlijk weinig puf meer om te koken. Wie herkent het niet?

En wil je dan tóch iets makkelijks en lekkers op tafel zetten. Dat kan!

Restverwerking

De ingrediënten voor deze frittata zijn puur een richtlijn. Dit is wat wij nog aan restjes hadden liggen. Kijk vooral wat jij nog wilt opmaken, wat er bij jou nog in de groentela/koelkast ligt. Je kunt alle kanten op.

Voor 4 personen

Halve gele paprika, in blokjes
handje cherry tomaatjes, gehalveerd
kastanjechampignons, dunne plakjes
lenteui, ringetjes
handje geraspte Emmenthaler
paprikapoeder, naar smaak
Zout & peper
olijfolie
6 eieren

Verwarm je oven voor op 200C

Groente als basis

Ik vind het lekker de groente eerst even aan te bakken, het geeft net wat meer smaak aan je frittata. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de groente daar een minuut of vijf in aan. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

Kaas als smaakmaker

Klop de eieren los met een vork en meng de geraspte kaas erdoor. Giet dit over de groente heen en bak een minuut of drie. Zet daarna de frittata met pan en al in de oven en zet de grill aan. Na 3-4 minuten is je frittata klaar. Haal de pan eruit met een ovenwant, en niet zoals ik zonder 😉

Serveer met brood, een salade als je wilt en je snelle, makkelijke en heerlijke maaltijd is klaar!

Gepubliceerd op 10 maart 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.