Smulpaapje kookt! Een groente frittata



Eind van de week. Restjes groente in de groentela, nog een paar eitjes in de koelkast en eigenlijk weinig puf meer om te koken. Wie herkent het niet?

En wil je dan tóch iets makkelijks en lekkers op tafel zetten. Dat kan!

Restverwerking

De ingrediënten voor deze frittata zijn puur een richtlijn. Dit is wat wij nog aan restjes hadden liggen. Kijk vooral wat jij nog wilt opmaken, wat er bij jou nog in de groentela/koelkast ligt. Je kunt alle kanten op.

Voor 4 personen

Halve gele paprika, in blokjes
handje cherry tomaatjes, gehalveerd
kastanjechampignons, dunne plakjes
lenteui, ringetjes
handje geraspte Emmenthaler
paprikapoeder, naar smaak
Zout & peper
olijfolie
6 eieren

Verwarm je oven voor op 200C

Groente als basis

Ik vind het lekker de groente eerst even aan te bakken, het geeft net wat meer smaak aan je frittata. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de groente daar een minuut of vijf in aan. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

Kaas als smaakmaker

Klop de eieren los met een vork en meng de geraspte kaas erdoor. Giet dit over de groente heen en bak een minuut of drie. Zet daarna de frittata met pan en al in de oven en zet de grill aan. Na 3-4 minuten is je frittata klaar. Haal de pan eruit met een ovenwant, en niet zoals ik zonder 😉

Serveer met brood, een salade als je wilt en je snelle, makkelijke en heerlijke maaltijd is klaar!

Gepubliceerd op 10 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.