Labne met granaatappel en sumakMet de producten uit de Souq lijn van & Merijn zijn we onlangs aan de slag gegaan en hebben we, met behulp van de receptenkaarten die worden meegeleverd, deze geweldige Labne gemaakt.

Een hele romige dip, die gegeten wordt als ontbijt maar die wij meer als onderdeel van een borrel of bij de lunch zouden serveren. Verrassend makkelijk te maken en vooral verrassend lékker!

Voor 4-6 personen, als onderdeel van een borrel of lunch

500g dikke yoghurt (bijvoorbeeld Griekse of Turkse)
1/2 el zout
granaatappelpitjes
2tl sumak, te koop oa bij Vanilla Venture
grassige olijfolie, wij gebruikten de Siciliaanse olie van Foodelicous
vers flatbread of turks brood
schone dunne theedoek of kaasdoek

Labne maak je zo

Meng het zout door de yoghurt. Giet dit over in een schoene thee- of kaasdoek. Hang dit boven een kom, zodat al het overtollig vocht eruit kan lekken. Bijvoorkeur laat je dit een uurtje of zes hangen. De hele nacht mag ook. Wat overblijft is een heerlijk dikke, romige yoghurt, labne (ook wel uitgelekte yoghurt)

Verdeel de labne op een mooie, platte schaal. Niet glad, want juist in de gootjes giet je de olie en strooi je de sumak en granaatappelpitjes. Het zoete van de granaatappel met het zoute van de labne en de fluwelige olie met de sumak is echt een geweldige combinatie. Lekker het verse brood in dopen en van genieten!

Gepubliceerd op 19 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.