Labne met granaatappel en sumakMet de producten uit de Souq lijn van & Merijn zijn we onlangs aan de slag gegaan en hebben we, met behulp van de receptenkaarten die worden meegeleverd, deze geweldige Labne gemaakt.

Een hele romige dip, die gegeten wordt als ontbijt maar die wij meer als onderdeel van een borrel of bij de lunch zouden serveren. Verrassend makkelijk te maken en vooral verrassend lékker!

Voor 4-6 personen, als onderdeel van een borrel of lunch

500g dikke yoghurt (bijvoorbeeld Griekse of Turkse)
1/2 el zout
granaatappelpitjes
2tl sumak, te koop oa bij Vanilla Venture
grassige olijfolie, wij gebruikten de Siciliaanse olie van Foodelicous
vers flatbread of turks brood
schone dunne theedoek of kaasdoek

Labne maak je zo

Meng het zout door de yoghurt. Giet dit over in een schoene thee- of kaasdoek. Hang dit boven een kom, zodat al het overtollig vocht eruit kan lekken. Bijvoorkeur laat je dit een uurtje of zes hangen. De hele nacht mag ook. Wat overblijft is een heerlijk dikke, romige yoghurt, labne (ook wel uitgelekte yoghurt)

Verdeel de labne op een mooie, platte schaal. Niet glad, want juist in de gootjes giet je de olie en strooi je de sumak en granaatappelpitjes. Het zoete van de granaatappel met het zoute van de labne en de fluwelige olie met de sumak is echt een geweldige combinatie. Lekker het verse brood in dopen en van genieten!

Gepubliceerd op 19 december 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd