Smulpaapje weekmenu – week 44



Niet zelf hoeven nadenken over wat je nu weer op tafel zet. 5x antwoord op de vraag Wat eten we vandaag? Welkom bij jouw wekelijkse menu.

Wij hadden deze week herfstvakantie, wat voor mij betekent nóg makkelijker koken. En waar ik normaal het Limburgs stoofvlees zelf maak, konden we het afgelopen week heerlijk afhalen.

Maar jij gaat dit weekend natuurlijk gewoon lekker zelf de keuken in. Want het is echt tijd voor stoofvlees. Maar er staat nog veel meer lekkers op het menu. Kijk maar!

Smulpaapje weekmenu – week 44

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Limburgs stoofvlees
  2. Mexicaanse tacobootjes
  3. Pasta met pompoen & tomatensaus
  4. Kipshoarma
  5. Wonton noodlesoep
  6. Appelkaneel wafels

maandag – Limburgs zuurvlees met frietjes

Limburgs zuurvlees

Een van mijn absolute favorieten als het op stoofvlees aankomt, Zoervleis. Ons Limburgs familierecept, dat je lekker in het weekend al klaarmaakt.

dinsdag – Mexicaanse tacobootjes

Mexicaanse taco

Maak je Mexicaanse maaltijd nog gezelliger door je bonenschotel op te dienen in tacobootjes. Succes verzekerd!

woensdag – Pasta met saus van pompoen en tomaat

pasta met saus van pompoen

Een lekkere pastasaus met geroosterde pompoen en tomaat. Ook prima al van te voren te maken! Handig om in de vriezer te hebben.

donderdag – Kipshoarma met flatbread

broodje kipshoarma

De review van het nieuwste boek van Sabrina Ghayour staat deze week online, maar uit haar eerdere boek Feast komt deze heerlijke shoarma van kip.

vrijdag – Wonton soep met noodles 

soep met noodles

Maak samen met je kinderen de wontons voor in de noodlesoep. Leerzaam, maar vooral ook een lekker projectje!

weekendtip – Appelkaneelwafels

wafels met appel

Als je deze wafels met appel en kaneel in het weekend op de ontbijttafel zet begint je dag wel heel erg goed!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1kg rundvlees, geschikt om te stoven
500ml azijn
250ml water
3 uien
8 kruidnagels
6 laurierblaadjes
3-4 plakken ontbijtkoek
3-5el appelstroop
Frietjes en citroenmayonaise
Groente naar keuze voor erbij

dinsdag
1 ui
1 teen knoflook
2el olie
250g champignons
1 zak verse Mexicaanse roerbakgroente (400g, AH)
½ tl gerookt paprikapoeder
1 stazak Mexicaanse groenteschotel á 500g (HAK)
1 stazak zwarte bonen á 225g (HAK)
1 pak Santa Maria taco tubs
1 avocado
125ml zure room
geraspte kaas, naar keuze

woensdag
400g pompoenblokjes
4 grote (vlees)tomaten
1 puntpaprika
1 venkel
2tl gedroogde rozemarijn
2teentjes knoflook
1el olijfolie
Parmezaanse kaas, geraspt

donderdag
600g kippendijen
1tl kurkuma
1tl kaneel
1tl korianderpoeder
1tl gemalen komijn
½ tl cayenne
2tl knoflookpoeder
2el olijfolie
4el Griekse yoghurt
1 citroen (goed boenen)
Flatbreads (ik gebruikte Libanese flatbreads, maar pita’s kan ook)
Griekse yoghurt, ongeveer 4 volle eetlepels
tomaat, in plakjes
snackkomkommers
1 rode ui
4el augurkenblokjes (of snijd augurkjes in blokjes)
2el verse munt

vrijdag
2 liter kippenbouillon
4 mini paksoi
2 lentuitjes
250g varkensgehakt
1el sojasaus
1tl rijstazijn
½ tl sesamolie
1tl maïzena
wonton velletjes, ontdooid (uit de vriezer bij de toko)
1el maïzena opgelost in een ¼ kopje water
Udon noodles

Weekendtip
250g bloem
45g aardappelzetmeel (of maizena)
30g lichtbruine basterdsuiker
1el bakpoeder
¼ tl zout
1 ½ tl kaneel
150g geraspte appel (ongeveer 2 kleine Elstars)
2 eieren
100ml zonnebloemolie
300ml halfvolle melk

Gepubliceerd op 22 oktober 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.