Smulpaapje weekmenu – week 44

Niet zelf hoeven nadenken over wat je nu weer op tafel zet. 5x antwoord op de vraag Wat eten we vandaag? Welkom bij jouw wekelijkse menu.
Wij hadden deze week herfstvakantie, wat voor mij betekent nóg makkelijker koken. En waar ik normaal het Limburgs stoofvlees zelf maak, konden we het afgelopen week heerlijk afhalen.
Maar jij gaat dit weekend natuurlijk gewoon lekker zelf de keuken in. Want het is echt tijd voor stoofvlees. Maar er staat nog veel meer lekkers op het menu. Kijk maar!
Smulpaapje weekmenu – week 44
Dit staat er op het (week)menu:
- Limburgs stoofvlees
- Mexicaanse tacobootjes
- Pasta met pompoen & tomatensaus
- Kipshoarma
- Wonton noodlesoep
- Appelkaneel wafels
maandag – Limburgs zuurvlees met frietjes
Een van mijn absolute favorieten als het op stoofvlees aankomt, Zoervleis. Ons Limburgs familierecept, dat je lekker in het weekend al klaarmaakt.
dinsdag – Mexicaanse tacobootjes
Maak je Mexicaanse maaltijd nog gezelliger door je bonenschotel op te dienen in tacobootjes. Succes verzekerd!
woensdag – Pasta met saus van pompoen en tomaat
Een lekkere pastasaus met geroosterde pompoen en tomaat. Ook prima al van te voren te maken! Handig om in de vriezer te hebben.
donderdag – Kipshoarma met flatbread
De review van het nieuwste boek van Sabrina Ghayour staat deze week online, maar uit haar eerdere boek Feast komt deze heerlijke shoarma van kip.
vrijdag – Wonton soep met noodles
Maak samen met je kinderen de wontons voor in de noodlesoep. Leerzaam, maar vooral ook een lekker projectje!
weekendtip – Appelkaneelwafels
Als je deze wafels met appel en kaneel in het weekend op de ontbijttafel zet begint je dag wel heel erg goed!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1kg rundvlees, geschikt om te stoven
500ml azijn
250ml water
3 uien
8 kruidnagels
6 laurierblaadjes
3-4 plakken ontbijtkoek
3-5el appelstroop
Frietjes en citroenmayonaise
Groente naar keuze voor erbij
dinsdag
1 ui
1 teen knoflook
2el olie
250g champignons
1 zak verse Mexicaanse roerbakgroente (400g, AH)
½ tl gerookt paprikapoeder
1 stazak Mexicaanse groenteschotel á 500g (HAK)
1 stazak zwarte bonen á 225g (HAK)
1 pak Santa Maria taco tubs
1 avocado
125ml zure room
geraspte kaas, naar keuze
woensdag
400g pompoenblokjes
4 grote (vlees)tomaten
1 puntpaprika
1 venkel
2tl gedroogde rozemarijn
2teentjes knoflook
1el olijfolie
Parmezaanse kaas, geraspt
donderdag
600g kippendijen
1tl kurkuma
1tl kaneel
1tl korianderpoeder
1tl gemalen komijn
½ tl cayenne
2tl knoflookpoeder
2el olijfolie
4el Griekse yoghurt
1 citroen (goed boenen)
Flatbreads (ik gebruikte Libanese flatbreads, maar pita’s kan ook)
Griekse yoghurt, ongeveer 4 volle eetlepels
tomaat, in plakjes
snackkomkommers
1 rode ui
4el augurkenblokjes (of snijd augurkjes in blokjes)
2el verse munt
vrijdag
2 liter kippenbouillon
4 mini paksoi
2 lentuitjes
250g varkensgehakt
1el sojasaus
1tl rijstazijn
½ tl sesamolie
1tl maïzena
wonton velletjes, ontdooid (uit de vriezer bij de toko)
1el maïzena opgelost in een ¼ kopje water
Udon noodles
Weekendtip
250g bloem
45g aardappelzetmeel (of maizena)
30g lichtbruine basterdsuiker
1el bakpoeder
¼ tl zout
1 ½ tl kaneel
150g geraspte appel (ongeveer 2 kleine Elstars)
2 eieren
100ml zonnebloemolie
300ml halfvolle melk
Gepubliceerd op 22 oktober 2020