Simply van Sabrina Ghayour – review



Makkelijke Midden-Oosterse maaltijden, dat is de ondertitel van het 5e boek van Sabrina Ghayour. Simply staat bomvol heerlijke en verrassende recepten.

Ik hou van de boeken van Ghayour. Ze stralen positiviteit uit. Haar stijl van schrijven is aanstekelijk en haar persoonlijkheid warm en betrokken. In haar boeken staat altijd de Midden Oosterse keuken centraal. Ghayour, die zelf uit Iran komt, weet deze keuken naar haar eigen stijl te vertalen.

En hoewel we de Midden-Oosten keuken de afgelopen jaren echt wel beter zijn gaan kennen, o.a. door Ottolenghi, vind ik de recepten uit haar boeken veel maakbaarder. Geen ellelange strooptochten, op zoek naar de juiste ingrediënten. Maar met een beetje goed uitgeruste supermarkt kom je eigenlijk al een heel eind.

sabrina ghayour

Simply Sabrina Ghayour

Ook Simply van Sabrina Ghayour is weer een aaneenschakeling van heerlijke, verrassende recepten. Veel vegetarisch. Altijd met genoeg smaakmakers. En ieder recept start met een klein verhaal. Ik hou van dat soort kleine dingen, ze maken een kookboek zo veel meer persoonlijk.

De hoofdstukken in het boek zijn Ongedwongen eten, Tradities met een twist, De meltingpot, Iets speciaals en tot slot Cake, brood & zoetigheden. Per recept – als het gaat om bijgerechten – wordt een suggestie gedaan voor wat je er nog meer bij kunt serveren.

Er staat veel, héél veel lekkers in het boek. Geroosterde nectarines met labneh, kruiden & honing. Of een makkelijke pide (die ga ik echt serieus z.s.m maken!) maar ook een Perzische Pilav of een salade met peer, kikkererwten, groene sla en een ahorn/harissadressing. Oh en deze falafel, met heel veel kruiden. Nu al zin in. En alles in Simply is ook even verrukkelijk door Kris Kurkham gefotografeerd.

falafel uit Simply

Brownies met tahin & sinaasappel

Ik koos overigens voor een niet zo voor de hand liggend recept uit dit boek om als eerste te maken Brownies met tahin en sinaasappel. Hoewel misschien niet traditioneel klonk de combinatie zo geweldig lekker. Ik paste het recept ietsje aan, maar het werd er niet minder lekker van. Integendeel. Dus die tahin brownies staan inmiddels op de site.

Voor alle andere recepten raad ik je, als je van een maakbare en verrassende Midden-Oosten keuken houdt, gewoon lekker het boek in huis te halen. Die ga je vast en zeker met regelmaat uit de kast halen!

Simply van Sabrina Ghayour is in Nederland uitgegeven door Good Cook, kost € 25,95 en is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 19 oktober 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 maart 2021
 
Win een exemplaar van Vegan Japaneasy

Je maakt ter gelegenheid van de Week zonder Vlees die 8 maart start kans op een prachtig Japans kookboek, Vegan Japaneasy. Zo doe je mee!
3 maart 2021
vegan japans kookboek
 
Vegan Japaneasy – review

Vegan kookboeken zijn steeds meer ook voor mainstream gebruik. Voor de Japanse keuken is er Vegan Japaneasy, en dat is een echte aanrader.
1 maart 2021
 
De maand van Susan – februari

Drie keer knipperen en februari was voorbij! Wat bracht februari? Ik neem je mee in een kijkje achter de schermen en mijn maand februari.
26 februari 2021
Wereldwijd Borreltijd
 
Wereldwijd Borreltijd van Susan Aretz

PRIMEUR! Ein-de-lijk mag ik het met jullie delen. De titel én cover van mijn vierde boek. De ultieme opvolger voor Borreltijd. We gaan op reis!
24 februari 2021
Susan Borrelboek (Ashkan Mortezapour Photography web2.jpg
 
Hoe maak je een kookboek – deel I

Achter de schermen bij het maken van een kookboek. Want hoe maak je een kookboek? Dit is hoe ik mijn 4e boek heb gemaakt.
24 februari 2021
verlies huisdier tips
 
Kinderen en het verlies van een huisdier

Als kinderen hun huisdier verliezen ben je misschien op zoek naar tips hoe je daar mee omgaat.. Dit zijn (helaas) de onze, na het verlies van onze kat.