Simply van Sabrina Ghayour – review



Makkelijke Midden-Oosterse maaltijden, dat is de ondertitel van het 5e boek van Sabrina Ghayour. Simply staat bomvol heerlijke en verrassende recepten.

Ik hou van de boeken van Ghayour. Ze stralen positiviteit uit. Haar stijl van schrijven is aanstekelijk en haar persoonlijkheid warm en betrokken. In haar boeken staat altijd de Midden Oosterse keuken centraal. Ghayour, die zelf uit Iran komt, weet deze keuken naar haar eigen stijl te vertalen.

En hoewel we de Midden-Oosten keuken de afgelopen jaren echt wel beter zijn gaan kennen, o.a. door Ottolenghi, vind ik de recepten uit haar boeken veel maakbaarder. Geen ellelange strooptochten, op zoek naar de juiste ingrediënten. Maar met een beetje goed uitgeruste supermarkt kom je eigenlijk al een heel eind.

sabrina ghayour

Simply Sabrina Ghayour

Ook Simply van Sabrina Ghayour is weer een aaneenschakeling van heerlijke, verrassende recepten. Veel vegetarisch. Altijd met genoeg smaakmakers. En ieder recept start met een klein verhaal. Ik hou van dat soort kleine dingen, ze maken een kookboek zo veel meer persoonlijk.

De hoofdstukken in het boek zijn Ongedwongen eten, Tradities met een twist, De meltingpot, Iets speciaals en tot slot Cake, brood & zoetigheden. Per recept – als het gaat om bijgerechten – wordt een suggestie gedaan voor wat je er nog meer bij kunt serveren.

Er staat veel, héél veel lekkers in het boek. Geroosterde nectarines met labneh, kruiden & honing. Of een makkelijke pide (die ga ik echt serieus z.s.m maken!) maar ook een Perzische Pilav of een salade met peer, kikkererwten, groene sla en een ahorn/harissadressing. Oh en deze falafel, met heel veel kruiden. Nu al zin in. En alles in Simply is ook even verrukkelijk door Kris Kurkham gefotografeerd.

falafel uit Simply

Brownies met tahin & sinaasappel

Ik koos overigens voor een niet zo voor de hand liggend recept uit dit boek om als eerste te maken Brownies met tahin en sinaasappel. Hoewel misschien niet traditioneel klonk de combinatie zo geweldig lekker. Ik paste het recept ietsje aan, maar het werd er niet minder lekker van. Integendeel. Dus die tahin brownies staan inmiddels op de site.

Voor alle andere recepten raad ik je, als je van een maakbare en verrassende Midden-Oosten keuken houdt, gewoon lekker het boek in huis te halen. Die ga je vast en zeker met regelmaat uit de kast halen!

Simply van Sabrina Ghayour is in Nederland uitgegeven door Good Cook, kost € 25,95 en is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 19 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.