Simply van Sabrina Ghayour – review



Makkelijke Midden-Oosterse maaltijden, dat is de ondertitel van het 5e boek van Sabrina Ghayour. Simply staat bomvol heerlijke en verrassende recepten.

Ik hou van de boeken van Ghayour. Ze stralen positiviteit uit. Haar stijl van schrijven is aanstekelijk en haar persoonlijkheid warm en betrokken. In haar boeken staat altijd de Midden Oosterse keuken centraal. Ghayour, die zelf uit Iran komt, weet deze keuken naar haar eigen stijl te vertalen.

En hoewel we de Midden-Oosten keuken de afgelopen jaren echt wel beter zijn gaan kennen, o.a. door Ottolenghi, vind ik de recepten uit haar boeken veel maakbaarder. Geen ellelange strooptochten, op zoek naar de juiste ingrediënten. Maar met een beetje goed uitgeruste supermarkt kom je eigenlijk al een heel eind.

sabrina ghayour

Simply Sabrina Ghayour

Ook Simply van Sabrina Ghayour is weer een aaneenschakeling van heerlijke, verrassende recepten. Veel vegetarisch. Altijd met genoeg smaakmakers. En ieder recept start met een klein verhaal. Ik hou van dat soort kleine dingen, ze maken een kookboek zo veel meer persoonlijk.

De hoofdstukken in het boek zijn Ongedwongen eten, Tradities met een twist, De meltingpot, Iets speciaals en tot slot Cake, brood & zoetigheden. Per recept – als het gaat om bijgerechten – wordt een suggestie gedaan voor wat je er nog meer bij kunt serveren.

Er staat veel, héél veel lekkers in het boek. Geroosterde nectarines met labneh, kruiden & honing. Of een makkelijke pide (die ga ik echt serieus z.s.m maken!) maar ook een Perzische Pilav of een salade met peer, kikkererwten, groene sla en een ahorn/harissadressing. Oh en deze falafel, met heel veel kruiden. Nu al zin in. En alles in Simply is ook even verrukkelijk door Kris Kurkham gefotografeerd.

falafel uit Simply

Brownies met tahin & sinaasappel

Ik koos overigens voor een niet zo voor de hand liggend recept uit dit boek om als eerste te maken Brownies met tahin en sinaasappel. Hoewel misschien niet traditioneel klonk de combinatie zo geweldig lekker. Ik paste het recept ietsje aan, maar het werd er niet minder lekker van. Integendeel. Dus die tahin brownies staan inmiddels op de site.

Voor alle andere recepten raad ik je, als je van een maakbare en verrassende Midden-Oosten keuken houdt, gewoon lekker het boek in huis te halen. Die ga je vast en zeker met regelmaat uit de kast halen!

Simply van Sabrina Ghayour is in Nederland uitgegeven door Good Cook, kost € 25,95 en is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 19 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 oktober 2024
 
All day goodness van Denise Kortlever

All day goodness van Denise Kortlever staat bomvol recepten voor feel good gerechten, voor iedereen met een druk leven. Dat is muziek in je oren, toch?!
16 oktober 2024
 
Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff

Alle zoetekauwen verzamelen. Er is eíndelijk een bakboek van Eefsfood. En die wil je. Ook als je geen zoetekauw bent trouwens!
14 oktober 2024
 
Comfort van Ottolenghi

Meer dan 100 recepten staan er in Comfort. Pasta, soep, salade, traybake. Het staat er allemaal in. Wat brengen de co-auteurs in dit boek? Heel veel!
25 augustus 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft.
7 juli 2024
 
Persoonlijke update

Normaliter schrijf ik pas in december mijn terugblik op het jaar. Echter, dit jaar is in alle opzichten een ander jaar dan anders..
21 juni 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]