Simply van Sabrina Ghayour – review



Makkelijke Midden-Oosterse maaltijden, dat is de ondertitel van het 5e boek van Sabrina Ghayour. Simply staat bomvol heerlijke en verrassende recepten.

Ik hou van de boeken van Ghayour. Ze stralen positiviteit uit. Haar stijl van schrijven is aanstekelijk en haar persoonlijkheid warm en betrokken. In haar boeken staat altijd de Midden Oosterse keuken centraal. Ghayour, die zelf uit Iran komt, weet deze keuken naar haar eigen stijl te vertalen.

En hoewel we de Midden-Oosten keuken de afgelopen jaren echt wel beter zijn gaan kennen, o.a. door Ottolenghi, vind ik de recepten uit haar boeken veel maakbaarder. Geen ellelange strooptochten, op zoek naar de juiste ingrediënten. Maar met een beetje goed uitgeruste supermarkt kom je eigenlijk al een heel eind.

sabrina ghayour

Simply Sabrina Ghayour

Ook Simply van Sabrina Ghayour is weer een aaneenschakeling van heerlijke, verrassende recepten. Veel vegetarisch. Altijd met genoeg smaakmakers. En ieder recept start met een klein verhaal. Ik hou van dat soort kleine dingen, ze maken een kookboek zo veel meer persoonlijk.

De hoofdstukken in het boek zijn Ongedwongen eten, Tradities met een twist, De meltingpot, Iets speciaals en tot slot Cake, brood & zoetigheden. Per recept – als het gaat om bijgerechten – wordt een suggestie gedaan voor wat je er nog meer bij kunt serveren.

Er staat veel, héél veel lekkers in het boek. Geroosterde nectarines met labneh, kruiden & honing. Of een makkelijke pide (die ga ik echt serieus z.s.m maken!) maar ook een Perzische Pilav of een salade met peer, kikkererwten, groene sla en een ahorn/harissadressing. Oh en deze falafel, met heel veel kruiden. Nu al zin in. En alles in Simply is ook even verrukkelijk door Kris Kurkham gefotografeerd.

falafel uit Simply

Brownies met tahin & sinaasappel

Ik koos overigens voor een niet zo voor de hand liggend recept uit dit boek om als eerste te maken Brownies met tahin en sinaasappel. Hoewel misschien niet traditioneel klonk de combinatie zo geweldig lekker. Ik paste het recept ietsje aan, maar het werd er niet minder lekker van. Integendeel. Dus die tahin brownies staan inmiddels op de site.

Voor alle andere recepten raad ik je, als je van een maakbare en verrassende Midden-Oosten keuken houdt, gewoon lekker het boek in huis te halen. Die ga je vast en zeker met regelmaat uit de kast halen!

Simply van Sabrina Ghayour is in Nederland uitgegeven door Good Cook, kost € 25,95 en is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 19 oktober 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
review vega zonder pakjes en zakjes
 
Review Vega zónder pakjes & zakjes

Dat Vega zónder pakjes & zakjes van Karin Luiten een dikke hit is mag met een 4e druk wel duidelijk zijn. Maar waarom eigenlijk? Dat vertel ik je!
3 augustus 2022
pride amsterdam regenboogkind
 
Pride Amsterdam en regenboogkinderen

Begin augustus kleurt Amsterdam regenboog, tijdens de jaarlijkse Pride Amsterdam. Wij gingen er dit jaar om wel heel bijzondere reden naar toe.
30 juli 2022
Susan Aretz Altijd Borreltijd
 
Altijd Borreltijd van Susan Aretz

Daar is ‘ie , mijn 5e boek! Welkom Altijd Borreltijd in mijn trilogie borrelboeken. Maar er is nog meer te vertellen over dit nieuwe borrelboek van Susan Aretz
4 juli 2022
Susan Aretz
 
Zomerpauze op SusanAretz.nl

De zomerpauze komt er aan en waarom ik die inlas en wat dat betekent lees je vandaag op de site.
22 juni 2022
cover Insane
 
Insane van Vanja van der Leeden

Insane biedt meer dan gezonde recepten. Want als je iets aan Vanja over kunt laten is het , naast lekkere gerechten, een gezonde dosis zelfspot.
18 juni 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij RTL Boulevard

Ik mocht vanavond voor RTL Boulevard wat vertellen over de trends qua drankjes deze zomer. Hoe leuk is dat?!