Mexicaanse tacobootjes met groente & champignons



Een super snelle vegetarische Mexicaanse maaltijd, geserveerd in tacobootjes, die in een kwartier op tafel staat.  En soms zit de helft van het lekker eten ook in de manier waarop je je eten presenteert. Deze tacobootjes zijn niet alleen heel lekker gevuld, ze eten ook honderd keer makkelijker dan tacoschelpen. Laat iedereen zijn favoriete topping voor erop kiezen voor extra pret.

Kortom, met dit recept voor een Mexicaanse (vegetarische) maaltijd heb je én het plezier van samen lekker eten én je zit in een kwartier aan tafel. Zo makkelijk kan het soms zijn.

Mexicaanse maaltijd, voor vier personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2el olie
  • 250g champignons in kwarten
  • 1 zak verse Mexicaanse roerbakgroente (400g, AH)
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • gemalen zwarte peper
  • 1 stazak Mexicaanse groenteschotel á 500g (HAK)
  • 1 stazak zwarte bonen á 225g (HAK)
  • 1 pak Santa Maria taco tubs, bereid zoals op de verpakking staat

voor erbij

  • 1 avocado
  • 125ml zure room
  • zakje geraspte kaas, naar keuze

verder nodig: oven op 125C
Bereidingstijd: 15 minuten (incl 10 minuten oventijd)

Mexicaanse taco

Mexicaanse tacobootjes

In de voorverwarmde oven gaan de tacobootjes, die je daar 10 minuten in opwarmt. In die tijd zet je op het vuur een hapjespan met de olie en fruit je 2-3 minuten de ui en knoflook aan. Dan de champignons erbij, vuur iets hoger, en bak die 5 minuten aan. Bestrooi met gerookt paprikapoeder en peper. Nu mag de roerbakgroente erbij, die je ook 5 minuten meebakt. Tot slot de zak groenteschotel en de bonen uit blik (met saus). Laat dit pruttelen tot alles door en door warm is.

Zet een kom met de groenteschotel op tafel en bakjes met zure room, avocado en geraspte kaas. Zo kan iedereen zijn eigen bootje vullen en garneren met de toppings die ze lekker vinden.

Samenwerking met HAK

Dit recept bedacht ik in februari 2020, gewoon omdat ik de stazakken van HAK altijd super fijn vind. En toen kwam in maart het Coronavirus. Omdat ik via Instagram stories kinderkooklessen ging geven vroeg HAK mij of we niet samen een recept via een InstaLive zouden kunnen koken. Iets dat makkelijk te maken is, samen met je kinderen.

We zijn gaan kijken naar een recept dat daar geschikt voor is en dat werd deze. Vandaar dat dit recept nu – om zo transparant mogelijk te zijn – het kenmerk samenwerking heeft gekregen.

Gepubliceerd op 21 maart 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.