Mexicaanse tacobootjes met groente & champignons



Een super snelle vegetarische Mexicaanse maaltijd, geserveerd in tacobootjes, die in een kwartier op tafel staat.  En soms zit de helft van het lekker eten ook in de manier waarop je je eten presenteert. Deze tacobootjes zijn niet alleen heel lekker gevuld, ze eten ook honderd keer makkelijker dan tacoschelpen. Laat iedereen zijn favoriete topping voor erop kiezen voor extra pret.

Kortom, met dit recept voor een Mexicaanse (vegetarische) maaltijd heb je én het plezier van samen lekker eten én je zit in een kwartier aan tafel. Zo makkelijk kan het soms zijn.

Mexicaanse maaltijd, voor vier personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2el olie
  • 250g champignons in kwarten
  • 1 zak verse Mexicaanse roerbakgroente (400g, AH)
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • gemalen zwarte peper
  • 1 stazak Mexicaanse groenteschotel á 500g (HAK)
  • 1 stazak zwarte bonen á 225g (HAK)
  • 1 pak Santa Maria taco tubs, bereid zoals op de verpakking staat

voor erbij

  • 1 avocado
  • 125ml zure room
  • zakje geraspte kaas, naar keuze

verder nodig: oven op 125C
Bereidingstijd: 15 minuten (incl 10 minuten oventijd)

Mexicaanse taco

Mexicaanse tacobootjes

In de voorverwarmde oven gaan de tacobootjes, die je daar 10 minuten in opwarmt. In die tijd zet je op het vuur een hapjespan met de olie en fruit je 2-3 minuten de ui en knoflook aan. Dan de champignons erbij, vuur iets hoger, en bak die 5 minuten aan. Bestrooi met gerookt paprikapoeder en peper. Nu mag de roerbakgroente erbij, die je ook 5 minuten meebakt. Tot slot de zak groenteschotel en de bonen uit blik (met saus). Laat dit pruttelen tot alles door en door warm is.

Zet een kom met de groenteschotel op tafel en bakjes met zure room, avocado en geraspte kaas. Zo kan iedereen zijn eigen bootje vullen en garneren met de toppings die ze lekker vinden.

Samenwerking met HAK

Dit recept bedacht ik in februari 2020, gewoon omdat ik de stazakken van HAK altijd super fijn vind. En toen kwam in maart het Coronavirus. Omdat ik via Instagram stories kinderkooklessen ging geven vroeg HAK mij of we niet samen een recept via een InstaLive zouden kunnen koken. Iets dat makkelijk te maken is, samen met je kinderen.

We zijn gaan kijken naar een recept dat daar geschikt voor is en dat werd deze. Vandaar dat dit recept nu – om zo transparant mogelijk te zijn – het kenmerk samenwerking heeft gekregen.

Gepubliceerd op 21 maart 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.