Mexicaanse tacobootjes met groente & champignons



Een super snelle vegetarische Mexicaanse maaltijd, geserveerd in tacobootjes, die in een kwartier op tafel staat.  En soms zit de helft van het lekker eten ook in de manier waarop je je eten presenteert. Deze tacobootjes zijn niet alleen heel lekker gevuld, ze eten ook honderd keer makkelijker dan tacoschelpen. Laat iedereen zijn favoriete topping voor erop kiezen voor extra pret.

Kortom, met dit recept voor een Mexicaanse (vegetarische) maaltijd heb je én het plezier van samen lekker eten én je zit in een kwartier aan tafel. Zo makkelijk kan het soms zijn.

Mexicaanse maaltijd, voor vier personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2el olie
  • 250g champignons in kwarten
  • 1 zak verse Mexicaanse roerbakgroente (400g, AH)
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • gemalen zwarte peper
  • 1 stazak Mexicaanse groenteschotel á 500g (HAK)
  • 1 stazak zwarte bonen á 225g (HAK)
  • 1 pak Santa Maria taco tubs, bereid zoals op de verpakking staat

voor erbij

  • 1 avocado
  • 125ml zure room
  • zakje geraspte kaas, naar keuze

verder nodig: oven op 125C
Bereidingstijd: 15 minuten (incl 10 minuten oventijd)

Mexicaanse taco

Mexicaanse tacobootjes

In de voorverwarmde oven gaan de tacobootjes, die je daar 10 minuten in opwarmt. In die tijd zet je op het vuur een hapjespan met de olie en fruit je 2-3 minuten de ui en knoflook aan. Dan de champignons erbij, vuur iets hoger, en bak die 5 minuten aan. Bestrooi met gerookt paprikapoeder en peper. Nu mag de roerbakgroente erbij, die je ook 5 minuten meebakt. Tot slot de zak groenteschotel en de bonen uit blik (met saus). Laat dit pruttelen tot alles door en door warm is.

Zet een kom met de groenteschotel op tafel en bakjes met zure room, avocado en geraspte kaas. Zo kan iedereen zijn eigen bootje vullen en garneren met de toppings die ze lekker vinden.

Samenwerking met HAK

Dit recept bedacht ik in februari 2020, gewoon omdat ik de stazakken van HAK altijd super fijn vind. En toen kwam in maart het Coronavirus. Omdat ik via Instagram stories kinderkooklessen ging geven vroeg HAK mij of we niet samen een recept via een InstaLive zouden kunnen koken. Iets dat makkelijk te maken is, samen met je kinderen.

We zijn gaan kijken naar een recept dat daar geschikt voor is en dat werd deze. Vandaar dat dit recept nu – om zo transparant mogelijk te zijn – het kenmerk samenwerking heeft gekregen.

Gepubliceerd op 21 maart 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.