Appelkaneel wafels



Hoe heerlijk om wakker te worden met verse appelkaneelwafels. Deze wafels kun je ook heel goed invriezen. Dan heb je altijd een lekker ontbijt in de vriezer!

Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is ze, nadat ze zijn afkoeld, individueel te verpakken. Leg in de vriezer, ze blijven daar zeker een paar weken goed. Op de ochtend dat je zin hebt in een verse wafel stop je de bevroren wafel zó in de broodrooster. Een paar minuten later springt je weer verse appelkaneelwafel vanzelf omhoog!

Een goed begin van de dag dacht ik zo!

Voor ongeveer 16 appelkaneelwafels

  • 250g bloem
  • 45g aardappelzetmeel (of maizena)
  • 30g lichtbruine basterdsuiker
  • 1el bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 1 ½ tl kaneel
  • 150g geraspte appel (ongeveer 2 kleine Elstars, gewassen en met schil)
  • 2 eieren, eiwit apart
  • 100ml zonnebloemolie
  • 300ml halfvolle melk

verder nodig: wafelijzer

wafels met appel

Appelkaneelwafels

Voor het beslag van de appelkaneelwafels meng je in een kom de bloem, aardappelzetmeel, suiker, bakpoeder, zout en kaneel. Voeg de geraspte appel toe en meng goed door. In een maatbeker de zonnebloemolie, melk en eidooiers mengen. Klop in een aparte kom de eiwitten tot ze goed stijf zijn. Meng olie/melk/eimengsel door de droge ingrediënten. Als laatste de eiwitten erdoor heen spatelen.

Verse wafels

Verhit het wafelijzer en schep met een juslepel wafelbeslag erin. Niet te vol, anders loopt het er aan de zijkanten uit. Bak de wafels 4 minuten. Haal ze er dan uit en laat op een rooster even afkoelen. Daardoor worden ze ook lekker knapperig. Eigenlijk zijn ze zonder iets erop/erover al lekker, maar eventueel kun je nog wat maple syrup of poedersuiker erbij serveren.

Wafels invriezen

Zoals ik in het begin als zei; wafels laten zich geweldig invriezen. Voor je ze invriest laat je ze helemaal afkoelen. Doe in een diepvrieszakje – niet teveel tegelijk – en vries in. Als je ze wilt eten haal je ze uit de vriezer en maak je ze warm in een broodrooster. Hoe ideaal is dat.

Gepubliceerd op 15 maart 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.