Appelkaneel wafels



Hoe heerlijk om wakker te worden met verse appelkaneelwafels. Deze wafels kun je ook heel goed invriezen. Dan heb je altijd een lekker ontbijt in de vriezer!

Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is ze, nadat ze zijn afkoeld, individueel te verpakken. Leg in de vriezer, ze blijven daar zeker een paar weken goed. Op de ochtend dat je zin hebt in een verse wafel stop je de bevroren wafel zó in de broodrooster. Een paar minuten later springt je weer verse appelkaneelwafel vanzelf omhoog!

Een goed begin van de dag dacht ik zo!

Voor ongeveer 16 appelkaneelwafels

  • 250g bloem
  • 45g aardappelzetmeel (of maizena)
  • 30g lichtbruine basterdsuiker
  • 1el bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 1 ½ tl kaneel
  • 150g geraspte appel (ongeveer 2 kleine Elstars, gewassen en met schil)
  • 2 eieren, eiwit apart
  • 100ml zonnebloemolie
  • 300ml halfvolle melk

verder nodig: wafelijzer

wafels met appel

Appelkaneelwafels

Voor het beslag van de appelkaneelwafels meng je in een kom de bloem, aardappelzetmeel, suiker, bakpoeder, zout en kaneel. Voeg de geraspte appel toe en meng goed door. In een maatbeker de zonnebloemolie, melk en eidooiers mengen. Klop in een aparte kom de eiwitten tot ze goed stijf zijn. Meng olie/melk/eimengsel door de droge ingrediënten. Als laatste de eiwitten erdoor heen spatelen.

Verse wafels

Verhit het wafelijzer en schep met een juslepel wafelbeslag erin. Niet te vol, anders loopt het er aan de zijkanten uit. Bak de wafels 4 minuten. Haal ze er dan uit en laat op een rooster even afkoelen. Daardoor worden ze ook lekker knapperig. Eigenlijk zijn ze zonder iets erop/erover al lekker, maar eventueel kun je nog wat maple syrup of poedersuiker erbij serveren.

Wafels invriezen

Zoals ik in het begin als zei; wafels laten zich geweldig invriezen. Voor je ze invriest laat je ze helemaal afkoelen. Doe in een diepvrieszakje – niet teveel tegelijk – en vries in. Als je ze wilt eten haal je ze uit de vriezer en maak je ze warm in een broodrooster. Hoe ideaal is dat.

Gepubliceerd op 15 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.