Appelkaneel wafels



Hoe heerlijk om wakker te worden met verse appelkaneelwafels. Deze wafels kun je ook heel goed invriezen. Dan heb je altijd een lekker ontbijt in de vriezer!

Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is ze, nadat ze zijn afkoeld, individueel te verpakken. Leg in de vriezer, ze blijven daar zeker een paar weken goed. Op de ochtend dat je zin hebt in een verse wafel stop je de bevroren wafel zó in de broodrooster. Een paar minuten later springt je weer verse appelkaneelwafel vanzelf omhoog!

Een goed begin van de dag dacht ik zo!

Voor ongeveer 16 appelkaneelwafels

  • 250g bloem
  • 45g aardappelzetmeel (of maizena)
  • 30g lichtbruine basterdsuiker
  • 1el bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 1 ½ tl kaneel
  • 150g geraspte appel (ongeveer 2 kleine Elstars, gewassen en met schil)
  • 2 eieren, eiwit apart
  • 100ml zonnebloemolie
  • 300ml halfvolle melk

verder nodig: wafelijzer

wafels met appel

Appelkaneelwafels

Voor het beslag van de appelkaneelwafels meng je in een kom de bloem, aardappelzetmeel, suiker, bakpoeder, zout en kaneel. Voeg de geraspte appel toe en meng goed door. In een maatbeker de zonnebloemolie, melk en eidooiers mengen. Klop in een aparte kom de eiwitten tot ze goed stijf zijn. Meng olie/melk/eimengsel door de droge ingrediënten. Als laatste de eiwitten erdoor heen spatelen.

Verse wafels

Verhit het wafelijzer en schep met een juslepel wafelbeslag erin. Niet te vol, anders loopt het er aan de zijkanten uit. Bak de wafels 4 minuten. Haal ze er dan uit en laat op een rooster even afkoelen. Daardoor worden ze ook lekker knapperig. Eigenlijk zijn ze zonder iets erop/erover al lekker, maar eventueel kun je nog wat maple syrup of poedersuiker erbij serveren.

Wafels invriezen

Zoals ik in het begin als zei; wafels laten zich geweldig invriezen. Voor je ze invriest laat je ze helemaal afkoelen. Doe in een diepvrieszakje – niet teveel tegelijk – en vries in. Als je ze wilt eten haal je ze uit de vriezer en maak je ze warm in een broodrooster. Hoe ideaal is dat.

Gepubliceerd op 15 maart 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
11 april 2023
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!