Appelkaneel wafels

Hoe heerlijk om wakker te worden met verse appelkaneelwafels. Deze wafels kun je ook heel goed invriezen. Dan heb je altijd een lekker ontbijt in de vriezer!
Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is ze, nadat ze zijn afkoeld, individueel te verpakken. Leg in de vriezer, ze blijven daar zeker een paar weken goed. Op de ochtend dat je zin hebt in een verse wafel stop je de bevroren wafel zó in de broodrooster. Een paar minuten later springt je weer verse appelkaneelwafel vanzelf omhoog!
Een goed begin van de dag dacht ik zo!
Voor ongeveer 16 appelkaneelwafels
- 250g bloem
- 45g aardappelzetmeel (of maizena)
- 30g lichtbruine basterdsuiker
- 1el bakpoeder
- ¼ tl zout
- 1 ½ tl kaneel
- 150g geraspte appel (ongeveer 2 kleine Elstars, gewassen en met schil)
- 2 eieren, eiwit apart
- 100ml zonnebloemolie
- 300ml halfvolle melk
verder nodig: wafelijzer
Appelkaneelwafels
Voor het beslag van de appelkaneelwafels meng je in een kom de bloem, aardappelzetmeel, suiker, bakpoeder, zout en kaneel. Voeg de geraspte appel toe en meng goed door. In een maatbeker de zonnebloemolie, melk en eidooiers mengen. Klop in een aparte kom de eiwitten tot ze goed stijf zijn. Meng olie/melk/eimengsel door de droge ingrediënten. Als laatste de eiwitten erdoor heen spatelen.
Verse wafels
Verhit het wafelijzer en schep met een juslepel wafelbeslag erin. Niet te vol, anders loopt het er aan de zijkanten uit. Bak de wafels 4 minuten. Haal ze er dan uit en laat op een rooster even afkoelen. Daardoor worden ze ook lekker knapperig. Eigenlijk zijn ze zonder iets erop/erover al lekker, maar eventueel kun je nog wat maple syrup of poedersuiker erbij serveren.
Wafels invriezen
Zoals ik in het begin als zei; wafels laten zich geweldig invriezen. Voor je ze invriest laat je ze helemaal afkoelen. Doe in een diepvrieszakje – niet teveel tegelijk – en vries in. Als je ze wilt eten haal je ze uit de vriezer en maak je ze warm in een broodrooster. Hoe ideaal is dat.
Gepubliceerd op 15 maart 2017