Appelkaneel wafels



Hoe heerlijk om wakker te worden met verse appelkaneelwafels. Deze wafels kun je ook heel goed invriezen. Dan heb je altijd een lekker ontbijt in de vriezer!

Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is ze, nadat ze zijn afkoeld, individueel te verpakken. Leg in de vriezer, ze blijven daar zeker een paar weken goed. Op de ochtend dat je zin hebt in een verse wafel stop je de bevroren wafel zó in de broodrooster. Een paar minuten later springt je weer verse appelkaneelwafel vanzelf omhoog!

Een goed begin van de dag dacht ik zo!

Voor ongeveer 16 appelkaneelwafels

  • 250g bloem
  • 45g aardappelzetmeel (of maizena)
  • 30g lichtbruine basterdsuiker
  • 1el bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 1 ½ tl kaneel
  • 150g geraspte appel (ongeveer 2 kleine Elstars, gewassen en met schil)
  • 2 eieren, eiwit apart
  • 100ml zonnebloemolie
  • 300ml halfvolle melk

verder nodig: wafelijzer

wafels met appel

Appelkaneelwafels

Voor het beslag van de appelkaneelwafels meng je in een kom de bloem, aardappelzetmeel, suiker, bakpoeder, zout en kaneel. Voeg de geraspte appel toe en meng goed door. In een maatbeker de zonnebloemolie, melk en eidooiers mengen. Klop in een aparte kom de eiwitten tot ze goed stijf zijn. Meng olie/melk/eimengsel door de droge ingrediënten. Als laatste de eiwitten erdoor heen spatelen.

Verse wafels

Verhit het wafelijzer en schep met een juslepel wafelbeslag erin. Niet te vol, anders loopt het er aan de zijkanten uit. Bak de wafels 4 minuten. Haal ze er dan uit en laat op een rooster even afkoelen. Daardoor worden ze ook lekker knapperig. Eigenlijk zijn ze zonder iets erop/erover al lekker, maar eventueel kun je nog wat maple syrup of poedersuiker erbij serveren.

Wafels invriezen

Zoals ik in het begin als zei; wafels laten zich geweldig invriezen. Voor je ze invriest laat je ze helemaal afkoelen. Doe in een diepvrieszakje – niet teveel tegelijk – en vries in. Als je ze wilt eten haal je ze uit de vriezer en maak je ze warm in een broodrooster. Hoe ideaal is dat.

Gepubliceerd op 15 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.