Kipshoarma uit Feast van Sabrina Ghayour



Uit Feast van Sabrina Ghayour maakte ik deze super snelle en heerlijke kipshoarma. Serveer als makkelijke maaltijd met flatbread en sausjes.

Het is een lekker anders dan anders shoarmagerecht. Je kunt het in zijn geheel voorbereiden. Laat je kip lekker lang laten marineren door die de avond ervoor al in de marinade te leggen. Op de dag zelf zit je dan in nog geen kwartier aan tafel. Daar kan geen bezorgservice tegenop.

Kipshoarma voor 4 personen

  • 600g kippendijen, zonder bot/vel1tl kurkuma
    1tl kaneel
  • 1tl korianderpoeder
  • 1tl gemalen komijn
  • ½ tl cayenne (het originele recept gebruikt 1tl)
  • 2tl knoflookpoeder (het originele recept gebruikt 4 tenen verse knoflook)
  • 2el olijfolie
  • 4el Griekse yoghurt
  • rasp van 1 citroen (goed boenen)
  • zout & peper

voor erbij

  • Flatbreads (ik gebruikte Libanese flatbreads, maar verse pita kan ook)
  • Griekse yoghurt, ongeveer 4 volle eetlepels
  • tomaat, in plakjes
  • snackkomkommers, in kwarten
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 4el augurkenblokjes (of snijd augurkjes in blokjes)
  • 2el verse munt, fijngehakt (het originele recept gebruikt verse koriander)

broodje kipshoarma

Kipshoarma uit Feast

Meng alle kruiden met de yoghurt, olie, citroenrasp, zout en peper en marineer hier de kippendijen in. Ik heb de kip al in reepjes gesneden. In het originele recept worden ze in zijn geheel erin gelegd en gemarineerd. Marineren kan zolang je wilt, maar minimaal een half uur. Je kunt dus ook rustig alles de avond ervoor al klaar zetten en bewaren in de koelkast.

Zelfgemaakte kipshoarma

Verhit een koekenpan met iets olie en bak hierin, 10-12 minuten, de kip aan. Besmeer een flatbread met Griekse yoghurt. Leg daarop tomaat, komkommer, ui, augurk en tot slot de kip. Rol op en bestrooi met munt en nog beetje yoghurt. Lekker met de handen opeten nu!

Gepubliceerd op 21 december 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.