Kipshoarma uit Feast van Sabrina Ghayour



Uit Feast van Sabrina Ghayour maakte ik deze super snelle en heerlijke kipshoarma. Serveer als makkelijke maaltijd met flatbread en sausjes.

Het is een lekker anders dan anders shoarmagerecht. Je kunt het in zijn geheel voorbereiden. Laat je kip lekker lang laten marineren door die de avond ervoor al in de marinade te leggen. Op de dag zelf zit je dan in nog geen kwartier aan tafel. Daar kan geen bezorgservice tegenop.

Kipshoarma voor 4 personen

  • 600g kippendijen, zonder bot/vel1tl kurkuma
    1tl kaneel
  • 1tl korianderpoeder
  • 1tl gemalen komijn
  • ½ tl cayenne (het originele recept gebruikt 1tl)
  • 2tl knoflookpoeder (het originele recept gebruikt 4 tenen verse knoflook)
  • 2el olijfolie
  • 4el Griekse yoghurt
  • rasp van 1 citroen (goed boenen)
  • zout & peper

voor erbij

  • Flatbreads (ik gebruikte Libanese flatbreads, maar verse pita kan ook)
  • Griekse yoghurt, ongeveer 4 volle eetlepels
  • tomaat, in plakjes
  • snackkomkommers, in kwarten
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 4el augurkenblokjes (of snijd augurkjes in blokjes)
  • 2el verse munt, fijngehakt (het originele recept gebruikt verse koriander)

broodje kipshoarma

Kipshoarma uit Feast

Meng alle kruiden met de yoghurt, olie, citroenrasp, zout en peper en marineer hier de kippendijen in. Ik heb de kip al in reepjes gesneden. In het originele recept worden ze in zijn geheel erin gelegd en gemarineerd. Marineren kan zolang je wilt, maar minimaal een half uur. Je kunt dus ook rustig alles de avond ervoor al klaar zetten en bewaren in de koelkast.

Zelfgemaakte kipshoarma

Verhit een koekenpan met iets olie en bak hierin, 10-12 minuten, de kip aan. Besmeer een flatbread met Griekse yoghurt. Leg daarop tomaat, komkommer, ui, augurk en tot slot de kip. Rol op en bestrooi met munt en nog beetje yoghurt. Lekker met de handen opeten nu!

Gepubliceerd op 21 december 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!