Kipshoarma uit Feast van Sabrina Ghayour



Uit Feast van Sabrina Ghayour maakte ik deze super snelle en heerlijke kipshoarma. Serveer als makkelijke maaltijd met flatbread en sausjes.

Het is een lekker anders dan anders shoarmagerecht. Je kunt het in zijn geheel voorbereiden. Laat je kip lekker lang laten marineren door die de avond ervoor al in de marinade te leggen. Op de dag zelf zit je dan in nog geen kwartier aan tafel. Daar kan geen bezorgservice tegenop.

Kipshoarma voor 4 personen

  • 600g kippendijen, zonder bot/vel1tl kurkuma
    1tl kaneel
  • 1tl korianderpoeder
  • 1tl gemalen komijn
  • ½ tl cayenne (het originele recept gebruikt 1tl)
  • 2tl knoflookpoeder (het originele recept gebruikt 4 tenen verse knoflook)
  • 2el olijfolie
  • 4el Griekse yoghurt
  • rasp van 1 citroen (goed boenen)
  • zout & peper

voor erbij

  • Flatbreads (ik gebruikte Libanese flatbreads, maar verse pita kan ook)
  • Griekse yoghurt, ongeveer 4 volle eetlepels
  • tomaat, in plakjes
  • snackkomkommers, in kwarten
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 4el augurkenblokjes (of snijd augurkjes in blokjes)
  • 2el verse munt, fijngehakt (het originele recept gebruikt verse koriander)

broodje kipshoarma

Kipshoarma uit Feast

Meng alle kruiden met de yoghurt, olie, citroenrasp, zout en peper en marineer hier de kippendijen in. Ik heb de kip al in reepjes gesneden. In het originele recept worden ze in zijn geheel erin gelegd en gemarineerd. Marineren kan zolang je wilt, maar minimaal een half uur. Je kunt dus ook rustig alles de avond ervoor al klaar zetten en bewaren in de koelkast.

Zelfgemaakte kipshoarma

Verhit een koekenpan met iets olie en bak hierin, 10-12 minuten, de kip aan. Besmeer een flatbread met Griekse yoghurt. Leg daarop tomaat, komkommer, ui, augurk en tot slot de kip. Rol op en bestrooi met munt en nog beetje yoghurt. Lekker met de handen opeten nu!

Gepubliceerd op 21 december 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.