Kipshoarma uit Feast van Sabrina Ghayour



Uit Feast van Sabrina Ghayour maakte ik deze super snelle en heerlijke kipshoarma. Serveer als makkelijke maaltijd met flatbread en sausjes.

Het is een lekker anders dan anders shoarmagerecht. Je kunt het in zijn geheel voorbereiden. Laat je kip lekker lang laten marineren door die de avond ervoor al in de marinade te leggen. Op de dag zelf zit je dan in nog geen kwartier aan tafel. Daar kan geen bezorgservice tegenop.

Kipshoarma voor 4 personen

  • 600g kippendijen, zonder bot/vel1tl kurkuma
    1tl kaneel
  • 1tl korianderpoeder
  • 1tl gemalen komijn
  • ½ tl cayenne (het originele recept gebruikt 1tl)
  • 2tl knoflookpoeder (het originele recept gebruikt 4 tenen verse knoflook)
  • 2el olijfolie
  • 4el Griekse yoghurt
  • rasp van 1 citroen (goed boenen)
  • zout & peper

voor erbij

  • Flatbreads (ik gebruikte Libanese flatbreads, maar verse pita kan ook)
  • Griekse yoghurt, ongeveer 4 volle eetlepels
  • tomaat, in plakjes
  • snackkomkommers, in kwarten
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 4el augurkenblokjes (of snijd augurkjes in blokjes)
  • 2el verse munt, fijngehakt (het originele recept gebruikt verse koriander)

broodje kipshoarma

Kipshoarma uit Feast

Meng alle kruiden met de yoghurt, olie, citroenrasp, zout en peper en marineer hier de kippendijen in. Ik heb de kip al in reepjes gesneden. In het originele recept worden ze in zijn geheel erin gelegd en gemarineerd. Marineren kan zolang je wilt, maar minimaal een half uur. Je kunt dus ook rustig alles de avond ervoor al klaar zetten en bewaren in de koelkast.

Zelfgemaakte kipshoarma

Verhit een koekenpan met iets olie en bak hierin, 10-12 minuten, de kip aan. Besmeer een flatbread met Griekse yoghurt. Leg daarop tomaat, komkommer, ui, augurk en tot slot de kip. Rol op en bestrooi met munt en nog beetje yoghurt. Lekker met de handen opeten nu!

Gepubliceerd op 21 december 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.