Kipshoarma uit Feast van Sabrina Ghayour

Uit Feast van Sabrina Ghayour maakte ik deze super snelle en heerlijke kipshoarma. Serveer als makkelijke maaltijd met flatbread en sausjes.
Het is een lekker anders dan anders shoarmagerecht. Je kunt het in zijn geheel voorbereiden. Laat je kip lekker lang laten marineren door die de avond ervoor al in de marinade te leggen. Op de dag zelf zit je dan in nog geen kwartier aan tafel. Daar kan geen bezorgservice tegenop.
Kipshoarma voor 4 personen
- 600g kippendijen, zonder bot/vel1tl kurkuma
1tl kaneel - 1tl korianderpoeder
- 1tl gemalen komijn
- ½ tl cayenne (het originele recept gebruikt 1tl)
- 2tl knoflookpoeder (het originele recept gebruikt 4 tenen verse knoflook)
- 2el olijfolie
- 4el Griekse yoghurt
- rasp van 1 citroen (goed boenen)
- zout & peper
voor erbij
- Flatbreads (ik gebruikte Libanese flatbreads, maar verse pita kan ook)
- Griekse yoghurt, ongeveer 4 volle eetlepels
- tomaat, in plakjes
- snackkomkommers, in kwarten
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 4el augurkenblokjes (of snijd augurkjes in blokjes)
- 2el verse munt, fijngehakt (het originele recept gebruikt verse koriander)
Kipshoarma uit Feast
Meng alle kruiden met de yoghurt, olie, citroenrasp, zout en peper en marineer hier de kippendijen in. Ik heb de kip al in reepjes gesneden. In het originele recept worden ze in zijn geheel erin gelegd en gemarineerd. Marineren kan zolang je wilt, maar minimaal een half uur. Je kunt dus ook rustig alles de avond ervoor al klaar zetten en bewaren in de koelkast.
Zelfgemaakte kipshoarma
Verhit een koekenpan met iets olie en bak hierin, 10-12 minuten, de kip aan. Besmeer een flatbread met Griekse yoghurt. Leg daarop tomaat, komkommer, ui, augurk en tot slot de kip. Rol op en bestrooi met munt en nog beetje yoghurt. Lekker met de handen opeten nu!
Gepubliceerd op 21 december 2017