Pastasaus met pompoen & tomaat



Zo’n heerlijk herfstige pastasaus, met pompoen en tomaat. En wat nog fijner is van deze pastasaus? De oven doet het werk!

Een variant van deze pastasaus aten we bij vrienden van ons. En hoewel de meerderheid van mijn gezin niet van pompoen houdt ging deze pastasaus zonder mopperen helemaal op.

Thuis dus aan de slag met mijn versie er van, waar ook nog wat venkel en paprika door ging. Een bomvolle groentesaus dus, waarbij de oven het werk doet. Hoe makkelijk en lekker wil je het hebben?

Pastassaus voor 4 personen

  • 400g pompoenblokjes
  • 4 grote vleestomaten, groene kroontje eruit gesneden
  • 1 puntpaprika, zonder zaadlijst, in grove stukken
  • 1 venkel, in grove stukken
  • 2tl gedroogde rozemarijn
  • 2teentjes knoflook
  • 1el olijfolie
  • zout en peper
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Verder nodig: bakplaat, voorzien van aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) – staafmixer of blender

pompoen pastasaus

Pastasaus met pompoen & tomaat

Voor de pastasaus leg je alle groenten op de bakplaat. En leg de tomaten ernaast. Bestrooi alles met rozemarijn, zout en peper en druppel de olijfolie erover heen. Hussel even goed door en zet de bakplaat dan 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Aan jou de keuze

Ik zette er ook nog een schaal met drumsticks bij, die ik in dezelfde tijd als de pastasaus liet gaar grillen. Halverwege even omdraaien. Het vlees valt dan aan het eind van het bot en kun je, als de pastasaus klaar is, door de saus doen. Of er serveer ze apart erbij en laat de kinderen lekker kluiven. Wil je een vegetarisch gerecht, dan laat je dit deel gewoon weg.

Pastasaus uit de oven

Hussel halverwege de oventijd de groente nog even een keer goed door elkaar. Controleer na 25 minuten of de pompoen goed gaar is. Afhankelijk daarvan laat je het nog even staan, of kun je de bakplaat eruit halen. Doe alle groente in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer. Je kunt dit zo fijn of zo grof doen als je zelf wilt. Ik vind iets textuur eigenlijk wel lekker. Serveer met al dente gekookte pasta en natuurlijk wat geraspte Parmezaanse kaas.

Gepubliceerd op 20 november 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.