Pastasaus met pompoen & tomaat



Zo’n heerlijk herfstige pastasaus, met pompoen en tomaat. En wat nog fijner is van deze pastasaus? De oven doet het werk!

Een variant van deze pastasaus aten we bij vrienden van ons. En hoewel de meerderheid van mijn gezin niet van pompoen houdt ging deze pastasaus zonder mopperen helemaal op.

Thuis dus aan de slag met mijn versie er van, waar ook nog wat venkel en paprika door ging. Een bomvolle groentesaus dus, waarbij de oven het werk doet. Hoe makkelijk en lekker wil je het hebben?

Pastassaus voor 4 personen

  • 400g pompoenblokjes
  • 4 grote vleestomaten, groene kroontje eruit gesneden
  • 1 puntpaprika, zonder zaadlijst, in grove stukken
  • 1 venkel, in grove stukken
  • 2tl gedroogde rozemarijn
  • 2teentjes knoflook
  • 1el olijfolie
  • zout en peper
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Verder nodig: bakplaat, voorzien van aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) – staafmixer of blender

pompoen pastasaus

Pastasaus met pompoen & tomaat

Voor de pastasaus leg je alle groenten op de bakplaat. En leg de tomaten ernaast. Bestrooi alles met rozemarijn, zout en peper en druppel de olijfolie erover heen. Hussel even goed door en zet de bakplaat dan 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Aan jou de keuze

Ik zette er ook nog een schaal met drumsticks bij, die ik in dezelfde tijd als de pastasaus liet gaar grillen. Halverwege even omdraaien. Het vlees valt dan aan het eind van het bot en kun je, als de pastasaus klaar is, door de saus doen. Of er serveer ze apart erbij en laat de kinderen lekker kluiven. Wil je een vegetarisch gerecht, dan laat je dit deel gewoon weg.

Pastasaus uit de oven

Hussel halverwege de oventijd de groente nog even een keer goed door elkaar. Controleer na 25 minuten of de pompoen goed gaar is. Afhankelijk daarvan laat je het nog even staan, of kun je de bakplaat eruit halen. Doe alle groente in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer. Je kunt dit zo fijn of zo grof doen als je zelf wilt. Ik vind iets textuur eigenlijk wel lekker. Serveer met al dente gekookte pasta en natuurlijk wat geraspte Parmezaanse kaas.

Gepubliceerd op 20 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!