Pastasaus met pompoen & tomaat



Zo’n heerlijk herfstige pastasaus, met pompoen en tomaat. En wat nog fijner is van deze pastasaus? De oven doet het werk!

Een variant van deze pastasaus aten we bij vrienden van ons. En hoewel de meerderheid van mijn gezin niet van pompoen houdt ging deze pastasaus zonder mopperen helemaal op.

Thuis dus aan de slag met mijn versie er van, waar ook nog wat venkel en paprika door ging. Een bomvolle groentesaus dus, waarbij de oven het werk doet. Hoe makkelijk en lekker wil je het hebben?

Pastassaus voor 4 personen

  • 400g pompoenblokjes
  • 4 grote vleestomaten, groene kroontje eruit gesneden
  • 1 puntpaprika, zonder zaadlijst, in grove stukken
  • 1 venkel, in grove stukken
  • 2tl gedroogde rozemarijn
  • 2teentjes knoflook
  • 1el olijfolie
  • zout en peper
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Verder nodig: bakplaat, voorzien van aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) – staafmixer of blender

pompoen pastasaus

Pastasaus met pompoen & tomaat

Voor de pastasaus leg je alle groenten op de bakplaat. En leg de tomaten ernaast. Bestrooi alles met rozemarijn, zout en peper en druppel de olijfolie erover heen. Hussel even goed door en zet de bakplaat dan 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Aan jou de keuze

Ik zette er ook nog een schaal met drumsticks bij, die ik in dezelfde tijd als de pastasaus liet gaar grillen. Halverwege even omdraaien. Het vlees valt dan aan het eind van het bot en kun je, als de pastasaus klaar is, door de saus doen. Of er serveer ze apart erbij en laat de kinderen lekker kluiven. Wil je een vegetarisch gerecht, dan laat je dit deel gewoon weg.

Pastasaus uit de oven

Hussel halverwege de oventijd de groente nog even een keer goed door elkaar. Controleer na 25 minuten of de pompoen goed gaar is. Afhankelijk daarvan laat je het nog even staan, of kun je de bakplaat eruit halen. Doe alle groente in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer. Je kunt dit zo fijn of zo grof doen als je zelf wilt. Ik vind iets textuur eigenlijk wel lekker. Serveer met al dente gekookte pasta en natuurlijk wat geraspte Parmezaanse kaas.

Gepubliceerd op 20 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.