Wonton noodlesoep



Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van. Ik vind dit een van de lekkerste soepen die er is. Als ik in de buurt van een Chinatown ben is dit steevast de soep die ik bestel.

Maar deze wonton noodlesoep kun je ook heel prima thuis maken. Het enige werk zijn eigenlijk het maken van de wonton dumplings. Maar als je dat samen met bijvoorbeeld je kind(eren) doet, maak je er een feestje in de keuken van. Probeer maar!

Voor 4 grote kommen wonton noodlesoep

  • 2 liter kippenbouillon
  • 4 mini paksoi
  • 2 lentuitjes, fijngehakt
  • 250g varkens- of kippengehakt
  • 1el sojasaus
  • 1tl rijstazijn
  • ½ tl sesamolie
  • 1tl maïzena
  • wonton velletjes, ontdooid (uit de vriezer bij de toko)
  • 1el maïzena opgelost in een ¼ kopje water
  • 1 verpakking Udon noodles (toko)

Wontons zelf maken

Zelf wontons maken is wel wat werk, dus begin daar als eerste mee. Ontdooi de wonton velletjes voor je begint, dat duurt wel even. In de tussentijd maak je, voor de vulling van je wontons, het gehakt op smaak met de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en maizena. Kruid tenslotte met nog wat zout en peper.

Leg steeds een theelepel in het midden van een ontdooid wontonvelletjes. Haal het verste puntje nu naar je toe en vouw als een driehoekje dicht. Plak vast met wat opgeloste maïzena. Druk nog rondom het gehakt, zodat alle lucht eruit is en vouw de uiterste punten naar binnen. Plak weer vast met de opgeloste maïzena. Je moet goed gesloten pakketjes hebben.

Herhaal tot al het gehakt op is. Leg ze niet teveel op elkaar, maar naast elkaar, zodat ze niet vastplakken. Dek als je klaar bent af met een iets vochtige, schone theedoek.

soep met noodles

Noodlesoep met wontons

Ik heb voor de bouillon, volstrekt tegen mijn eigen principes in, kippenbouillon bij de toko gekocht. Die bleek veel smaakvoller dan de standaard bouillonblokjes uit de supermarkt. Het lekkerste is natuurlijk zelf getrokken kippenbouillon,. Maar laten we eerlijk zijn; daar heb je niet altijd tijd voor of zin in. Dus maak bouillon zoals je wilt en/of uitkomt. Daarin verhit je de gehalveerde paksoi, hele lenteui en de noodles.

Haal de paksoi, lenteui en noodles als die gaar zijn eruit en doe alvast in grote kommen. Breng de bouillon aan de kook en verwarm daar beetje bij beetje de wontons in. Laat de bouillon niet te hard koken, want dan knappen je wontons open voor ze gaar zijn. Als de wontons boven komen drijven zijn ze 9 van de 10 keer gaar. Controleer dat even voordat je ze er allemaal uithaalt, het gehakt moet wel gaar zijn.

Dien de soep op in grote komen met in iedere kom wat paksoi, noodles en flink wat dumplings. Grote lepels erbij, zodat je alles er goed uit kunt lepelen. Super gezond, maar vooral héél erg lekker!

Gepubliceerd op 20 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.