Smulpaapje weekmenu – week 43



Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, daar gaat het om in het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Hoef jij alleen nog maar te bedenken hoeveel gerechten je gaat maken.

Het grote voordeel van een weekmenu is namelijk dat je in één keer voor de hele week boodschappen doet of bestelt. Bijkomstigheid daarvan is niet alleen dat je gericht boodschappen doet en dus geld bespaart. Maar ook dat je aan het einde van de week amper eten hoeft weg te gooien. En minder verspilling is niet alleen god voor je portemonnee. Fijne week!

Smulpaapje weekmenu – week 4

Dit staat er deze week op het (week)menu:3

  1. Lasagne alla bolognese
  2. Broccoli stamppot
  3. Pasta met zalm en spinazie
  4. Mexicaanse bonen met kip
  5. Flammkuchen met spruitjes en peer
  6. Camembert uit de oven

maandag – Lasagne alle bolognese

lekkerste lasagne

Deze lasagne bolognese kun je perfect al voorbereiden, zodat hij vandaag alleen nog maar in de oven hoeft. Lekker én makkelijk. Daar houden we van.

dinsdag – Broccolistamppot

Een snelle stamppot met lekker wat broccoli, geitenkaas en geroosterde pijnboompitjes. Zo zit je in no time lekker aan tafel.

woensdag – Pasta met zalm en spinazie

pasta zalm

Een lekker snel pastarecept met verse zalm en spinazie. Comfortfood én gezond. Voor groot en klein!

donderdag –Mexicaanse bonen met kip

Mexicaanse bonenmaaltijd

De oorsprong van dit gerecht was een hapje voor Borreltijd. De maaltijd blijkt minstens zo lekker!

vrijdag – Flammkuchen met spruitjes en peer

flammkuchen spruitjes

Bestel je normaal op vrijdag wel eens pizza? Maak dan voor de verandering eens deze Flammkuchen. Die is bijna net zo snel op tafel als de bezorger een pizza kan brengen.

weekendtip – Camembert uit de oven

gebakken camembert

Hoog tijd om weer eens een borrelhapje in het weekmenu te zetten. En wat voor eentje! Gebakken camembert uit de oven. Niet normaal zo lekker!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 wortel
1 stengel bleekselderij
2 tenen knoflook
1 takje verse rozemarijn
2 blaadjes laurier
1 ui
500g gehakt, ik gebruikte rundergehakt
200ml witte wijn
2el tomatenpuree
300ml passata
100ml melk.
100g Parmezaanse kaas, geraspt (ik gebruikte 2 zakjes Appetina mozzarella/Cheddar geraspt)
olijfolie
100g boter
80g bloem
1liter melk
snuf nootmuskaat
1 doosje verse pastavellen

dinsdag
1kg kruimige aardappels
1kg broccoli
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten
15g verse bieslook
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie

woensdag
2el neutrale olie
1 ui
2 tenen knoflook
250g ricotta
100ml visbouillon
125g zongedroogde tomaatjes
200g baby spinazie
sap van ½  citroen
40g kappertjes
350g linguini
400g verse zalm

donderdag
1 ui
½ rode chilipeper
1 teen knoflook
1el olie
4 kippendijen
1 paprika
½ – 1 tl gerookt paprikapoeder
optioneel: chiliflakes naar smaak voor meer pit
1 blikje mais (300g), uitgelekt
1 blik chilibonen (400g)
voor erbij: gekookte rijst, naar keuze

vrijdag
1 rol vers flammkuchen deeg (tante Fanny)
2el roomkaas met mierikswortel (of gebruik crème fraiche)
1 peer
500g spruitjes
1tl oregano
½ tl uienpoeder
½ tl knoflookpoeder
1el olijfolie
1 citroen
1el perenazijn (via Foodelicious, of gebruik een andere fruitige azijn)
50g plakjes pancetta (of gebruik 100g spekreepjes)

Weekendtip
1 goede kwaliteit camembert van 250 gram (ik gebruikte Le Rustique)
2 tenen knoflook
3 takjes verse tijm
100 gram ongezouten pecannoten
100 gram ongezouten pistachenoten
½ el zonnebloemolie
1 ½ el maple syrup
2 tl rietsuiker
¼ tl gemalen kaneel
½ tl fijn keukenzout
¼ tl chilipoeder
bramencompote – zelfgemaakt 

Gepubliceerd op 16 oktober 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!