Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, daar gaat het om in het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Hoef jij alleen nog maar te bedenken hoeveel gerechten je gaat maken.
Het grote voordeel van een weekmenu is namelijk dat je in één keer voor de hele week boodschappen doet of bestelt. Bijkomstigheid daarvan is niet alleen dat je gericht boodschappen doet en dus geld bespaart. Maar ook dat je aan het einde van de week amper eten hoeft weg te gooien. En minder verspilling is niet alleen god voor je portemonnee. Fijne week!
Smulpaapje weekmenu – week 4
Dit staat er deze week op het (week)menu:3
- Lasagne alla bolognese
- Broccoli stamppot
- Pasta met zalm en spinazie
- Mexicaanse bonen met kip
- Flammkuchen met spruitjes en peer
- Camembert uit de oven
maandag – Lasagne alle bolognese
Deze lasagne bolognese kun je perfect al voorbereiden, zodat hij vandaag alleen nog maar in de oven hoeft. Lekker én makkelijk. Daar houden we van.
dinsdag – Broccolistamppot
Een snelle stamppot met lekker wat broccoli, geitenkaas en geroosterde pijnboompitjes. Zo zit je in no time lekker aan tafel.
woensdag – Pasta met zalm en spinazie
Een lekker snel pastarecept met verse zalm en spinazie. Comfortfood én gezond. Voor groot en klein!
donderdag –Mexicaanse bonen met kip
De oorsprong van dit gerecht was een hapje voor Borreltijd. De maaltijd blijkt minstens zo lekker!
vrijdag – Flammkuchen met spruitjes en peer
Bestel je normaal op vrijdag wel eens pizza? Maak dan voor de verandering eens deze Flammkuchen. Die is bijna net zo snel op tafel als de bezorger een pizza kan brengen.
weekendtip – Camembert uit de oven
Hoog tijd om weer eens een borrelhapje in het weekmenu te zetten. En wat voor eentje! Gebakken camembert uit de oven. Niet normaal zo lekker!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 wortel
1 stengel bleekselderij
2 tenen knoflook
1 takje verse rozemarijn
2 blaadjes laurier
1 ui
500g gehakt, ik gebruikte rundergehakt
200ml witte wijn
2el tomatenpuree
300ml passata
100ml melk.
100g Parmezaanse kaas, geraspt (ik gebruikte 2 zakjes Appetina mozzarella/Cheddar geraspt)
olijfolie
100g boter
80g bloem
1liter melk
snuf nootmuskaat
1 doosje verse pastavellen
dinsdag
1kg kruimige aardappels
1kg broccoli
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten
15g verse bieslook
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie
woensdag
2el neutrale olie
1 ui
2 tenen knoflook
250g ricotta
100ml visbouillon
125g zongedroogde tomaatjes
200g baby spinazie
sap van ½ citroen
40g kappertjes
350g linguini
400g verse zalm
donderdag
1 ui
½ rode chilipeper
1 teen knoflook
1el olie
4 kippendijen
1 paprika
½ – 1 tl gerookt paprikapoeder
optioneel: chiliflakes naar smaak voor meer pit
1 blikje mais (300g), uitgelekt
1 blik chilibonen (400g)
voor erbij: gekookte rijst, naar keuze
vrijdag
1 rol vers flammkuchen deeg (tante Fanny)
2el roomkaas met mierikswortel (of gebruik crème fraiche)
1 peer
500g spruitjes
1tl oregano
½ tl uienpoeder
½ tl knoflookpoeder
1el olijfolie
1 citroen
1el perenazijn (via Foodelicious, of gebruik een andere fruitige azijn)
50g plakjes pancetta (of gebruik 100g spekreepjes)
Weekendtip
1 goede kwaliteit camembert van 250 gram (ik gebruikte Le Rustique)
2 tenen knoflook
3 takjes verse tijm
100 gram ongezouten pecannoten
100 gram ongezouten pistachenoten
½ el zonnebloemolie
1 ½ el maple syrup
2 tl rietsuiker
¼ tl gemalen kaneel
½ tl fijn keukenzout
¼ tl chilipoeder
bramencompote – zelfgemaakt
Gepubliceerd op 16 oktober 2020