Bramencompote met granaatappel



Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier. Kun of wil je geen bramen plukken dan kun je hier natuurlijk ook diepvries of gekochte bramen voor gebruiken. Test dan even hoe zoet of zuur die zijn, zodat je eventueel de hoeveelheid suiker er op kunt afstemmen

Verschil compote en jam?

Wist je trouwens dat compote en jam niet zo heel veel van elkaar verschillen. Het grootste verschil is dat je voor compote gewone suiker gebruikt, in plaats van geleisuiker. Ook is hij vaak wat grover van structuur. Maar net als met jam kun je compote ook op heel veel verschillende manier gebruiken.

scones  camembert uit de oven

Ik gebruikte deze bramencompote bijvoorbeeld voor op verse bramenscones (zie recept) maar ook als topping op een gebakken camembert uit de oven (zie recept). Allemaal met slechts een paar ingrediënten om de lekkerste bramencompote mee te maken.

Bramencompote – 2 kleine potjes
350g bramen
2 el rietsuiker
35g granaatappelsap (ongeveer een halve granaatappel)
rasp van 1 citroen
1 kaneelstokje

Bereidingstijd: 15 minuten

compote bramen

Bramencompote

Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng. Zet op het vuur en breng aan de kook. Laat dan tien minuten zachtjes doorkoken. Zorg dat je potjes schoon en gesteriliseerd zijn. Dit kan door ze in kokend water tien minuten uit te koken en daarna goed te laten drogen.

Giet (voorzichtig!) de bramencompote in de potjes en laat afkoelen. Je zult zien dat de compote dan nog iets dikker wordt. Heerlijk niet alleen op de eerder genoemde bramenscones maar bijvoorbeeld ook door een schepje door je yoghurt of havermout te doen.

Gepubliceerd op 9 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.