Bramencompote met granaatappelNu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier. Kun of wil je geen bramen plukken dan kun je hier natuurlijk ook diepvries of gekochte bramen voor gebruiken. Test dan even hoe zoet of zuur die zijn, zodat je eventueel de hoeveelheid suiker er op kunt afstemmen

Verschil compote en jam?

Wist je trouwens dat compote en jam niet zo heel veel van elkaar verschillen. Het grootste verschil is dat je voor compote gewone suiker gebruikt, in plaats van geleisuiker. Ook is hij vaak wat grover van structuur. Maar net als met jam kun je compote ook op heel veel verschillende manier gebruiken.

scones  camembert uit de oven

Ik gebruikte deze bramencompote bijvoorbeeld voor op verse bramenscones (zie recept) maar ook als topping op een gebakken camembert uit de oven (zie recept). Allemaal met slechts een paar ingrediënten om de lekkerste bramencompote mee te maken.

Bramencompote – 2 kleine potjes
350g bramen
2 el rietsuiker
35g granaatappelsap (ongeveer een halve granaatappel)
rasp van 1 citroen
1 kaneelstokje

Bereidingstijd: 15 minuten

compote bramen

Bramencompote

Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng. Zet op het vuur en breng aan de kook. Laat dan tien minuten zachtjes doorkoken. Zorg dat je potjes schoon en gesteriliseerd zijn. Dit kan door ze in kokend water tien minuten uit te koken en daarna goed te laten drogen.

Giet (voorzichtig!) de bramencompote in de potjes en laat afkoelen. Je zult zien dat de compote dan nog iets dikker wordt. Heerlijk niet alleen op de eerder genoemde bramenscones maar bijvoorbeeld ook door een schepje door je yoghurt of havermout te doen.

Gepubliceerd op 9 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.