Bramencompote met granaatappelNu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier. Kun of wil je geen bramen plukken dan kun je hier natuurlijk ook diepvries of gekochte bramen voor gebruiken. Test dan even hoe zoet of zuur die zijn, zodat je eventueel de hoeveelheid suiker er op kunt afstemmen

Verschil compote en jam?

Wist je trouwens dat compote en jam niet zo heel veel van elkaar verschillen. Het grootste verschil is dat je voor compote gewone suiker gebruikt, in plaats van geleisuiker. Ook is hij vaak wat grover van structuur. Maar net als met jam kun je compote ook op heel veel verschillende manier gebruiken.

scones  camembert uit de oven

Ik gebruikte deze bramencompote bijvoorbeeld voor op verse bramenscones (zie recept) maar ook als topping op een gebakken camembert uit de oven (zie recept). Allemaal met slechts een paar ingrediënten om de lekkerste bramencompote mee te maken.

Bramencompote – 2 kleine potjes
350g bramen
2 el rietsuiker
35g granaatappelsap (ongeveer een halve granaatappel)
rasp van 1 citroen
1 kaneelstokje

Bereidingstijd: 15 minuten

compote bramen

Bramencompote

Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng. Zet op het vuur en breng aan de kook. Laat dan tien minuten zachtjes doorkoken. Zorg dat je potjes schoon en gesteriliseerd zijn. Dit kan door ze in kokend water tien minuten uit te koken en daarna goed te laten drogen.

Giet (voorzichtig!) de bramencompote in de potjes en laat afkoelen. Je zult zien dat de compote dan nog iets dikker wordt. Heerlijk niet alleen op de eerder genoemde bramenscones maar bijvoorbeeld ook door een schepje door je yoghurt of havermout te doen.

Gepubliceerd op 9 augustus 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2022
pompoen en pastinaak uit de oven
 
Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool

Het gemak van een traybake is wat mij betreft onovertroffen. Je gooit alles op een bakplaat, lekkere dressing erover en de oven doet zijn werk.
25 januari 2022
maaltijdsalade met kip
 
Salade met gegrilde harissa & sinaasappelkip

Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
21 januari 2022
kip cashew met rijst
 
Weekmenu 2022 – week 3

Na een week zon is de januari maand weer koud en nat. Maar het biedt ook weer volop kans om onder te duiken in winterse maaltijden.
21 januari 2022
koffiecake met botercreme
 
Koffiecake met Amarula botercrème

Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
14 januari 2022
vega burger
 
Weekmenu 2022 – week 2

Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!
14 januari 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.