Bramencompote met granaatappel



Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier. Kun of wil je geen bramen plukken dan kun je hier natuurlijk ook diepvries of gekochte bramen voor gebruiken. Test dan even hoe zoet of zuur die zijn, zodat je eventueel de hoeveelheid suiker er op kunt afstemmen

Verschil compote en jam?

Wist je trouwens dat compote en jam niet zo heel veel van elkaar verschillen. Het grootste verschil is dat je voor compote gewone suiker gebruikt, in plaats van geleisuiker. Ook is hij vaak wat grover van structuur. Maar net als met jam kun je compote ook op heel veel verschillende manier gebruiken.

scones  camembert uit de oven

Ik gebruikte deze bramencompote bijvoorbeeld voor op verse bramenscones (zie recept) maar ook als topping op een gebakken camembert uit de oven (zie recept). Allemaal met slechts een paar ingrediënten om de lekkerste bramencompote mee te maken.

Bramencompote – 2 kleine potjes
350g bramen
2 el rietsuiker
35g granaatappelsap (ongeveer een halve granaatappel)
rasp van 1 citroen
1 kaneelstokje

Bereidingstijd: 15 minuten

compote bramen

Bramencompote

Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng. Zet op het vuur en breng aan de kook. Laat dan tien minuten zachtjes doorkoken. Zorg dat je potjes schoon en gesteriliseerd zijn. Dit kan door ze in kokend water tien minuten uit te koken en daarna goed te laten drogen.

Giet (voorzichtig!) de bramencompote in de potjes en laat afkoelen. Je zult zien dat de compote dan nog iets dikker wordt. Heerlijk niet alleen op de eerder genoemde bramenscones maar bijvoorbeeld ook door een schepje door je yoghurt of havermout te doen.

Gepubliceerd op 9 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.