Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier. Kun of wil je geen bramen plukken dan kun je hier natuurlijk ook diepvries of gekochte bramen voor gebruiken. Test dan even hoe zoet of zuur die zijn, zodat je eventueel de hoeveelheid suiker er op kunt afstemmen
Verschil compote en jam?
Wist je trouwens dat compote en jam niet zo heel veel van elkaar verschillen. Het grootste verschil is dat je voor compote gewone suiker gebruikt, in plaats van geleisuiker. Ook is hij vaak wat grover van structuur. Maar net als met jam kun je compote ook op heel veel verschillende manier gebruiken.
Ik gebruikte deze bramencompote bijvoorbeeld voor op verse bramenscones (zie recept) maar ook als topping op een gebakken camembert uit de oven (zie recept). Allemaal met slechts een paar ingrediënten om de lekkerste bramencompote mee te maken.
Bramencompote – 2 kleine potjes
350g bramen
2 el rietsuiker
35g granaatappelsap (ongeveer een halve granaatappel)
rasp van 1 citroen
1 kaneelstokje
Bereidingstijd: 15 minuten
Bramencompote
Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng. Zet op het vuur en breng aan de kook. Laat dan tien minuten zachtjes doorkoken. Zorg dat je potjes schoon en gesteriliseerd zijn. Dit kan door ze in kokend water tien minuten uit te koken en daarna goed te laten drogen.
Giet (voorzichtig!) de bramencompote in de potjes en laat afkoelen. Je zult zien dat de compote dan nog iets dikker wordt. Heerlijk niet alleen op de eerder genoemde bramenscones maar bijvoorbeeld ook door een schepje door je yoghurt of havermout te doen.
Gepubliceerd op 9 augustus 2020