Pasta met zalm en spinazie



Geen idee wat je nu weer moet maken met verse zalm? Deze pasta met zalm en spinazie maakt van een doordeweekse maaltijd een feestje. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens zó gemaakt. Want zeg nou zelf, wie wil er na een drukke (werk) dag niet in 15 minuten aan tafel zitten? Met dit recept kan dat. Beloofd!

Let er op dat als je pasta met zalm en spinazie maakt, je de zalm ook zo vers mogelijk is. Ik koop mijn zalm bij voorkeur bij de visboer. Gebruik ik die niet op de dag zelf, vries hem dan meteen naar aankoop in. Je kunt natuurlijk ook diepvrieszalm gebruiken als je dat wilt. Laat die dan tijdig ontdooien. Diepvrieszalm zul je ook minder lang mee hoeven te laten warmen dan verse zalm. Voor de rest blijft het recept hetzelfde.

pasta zalm

Voor vier personen heb je nodig

  • 2el neutrale olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 250g ricotta
  • 100ml visbouillon
  • 125g zongedroogde tomaatjes, grof gesneden
  • 200g baby spinazie
  • sap van ½  citroen (meer als je dat lekker vindt)
  • 40g kappertjes, afgespoeld
  • 350g linguini
  • versgemalen zwarte peper & zout, naar smaak
  • 75ml kookvocht van de pasta
  • 400g verse zalm, in blokjes gesneden

Bereidingstijd: 15 minuten

Pasta met zalm & spinazie

Dit is een lekker snel pastarecept, want in een kwartiertje ben je klaar. Start door een grote pan met genoeg water en zout aan de kook te brengen. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Bewaar, voor je de linguini afgiet, wat kookvocht. In de tijd dat de pasta kookt verhit je in een grote hapjespan de olie. Fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten zachtjes aan. Voeg de spinazie toe en laat op hoog vuur slinken.

Snel pastarecept met zalm

Voor de romige saus met ricotta voeg je de ricotta en visbouillon aan de spinazie toe. Roer die los tot een saus. Nu de tomaatjes erbij en laat alles 5 minuten goed warm worden. Dan wat van het kookvocht van de pasta en de kappertjes erbij en even goed mengen. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper.

Als alles perfect op smaak is voeg je de verse zalmblokjes toe. Die hoeven maar een paar minuten mee te warmen. Serveer de uitgelekte pasta met de zalm en spinazie in romige saus. Lekker meteen aan tafel!

Gepubliceerd op 7 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.