Pasta met zalm en spinazie



Geen idee wat je nu weer moet maken met verse zalm? Deze pasta met zalm en spinazie maakt van een doordeweekse maaltijd een feestje. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens zó gemaakt. Want zeg nou zelf, wie wil er na een drukke (werk) dag niet in 15 minuten aan tafel zitten? Met dit recept kan dat. Beloofd!

Let er op dat als je pasta met zalm en spinazie maakt, je de zalm ook zo vers mogelijk is. Ik koop mijn zalm bij voorkeur bij de visboer. Gebruik ik die niet op de dag zelf, vries hem dan meteen naar aankoop in. Je kunt natuurlijk ook diepvrieszalm gebruiken als je dat wilt. Laat die dan tijdig ontdooien. Diepvrieszalm zul je ook minder lang mee hoeven te laten warmen dan verse zalm. Voor de rest blijft het recept hetzelfde.

pasta zalm

Voor vier personen heb je nodig

  • 2el neutrale olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 250g ricotta
  • 100ml visbouillon
  • 125g zongedroogde tomaatjes, grof gesneden
  • 200g baby spinazie
  • sap van ½  citroen (meer als je dat lekker vindt)
  • 40g kappertjes, afgespoeld
  • 350g linguini
  • versgemalen zwarte peper & zout, naar smaak
  • 75ml kookvocht van de pasta
  • 400g verse zalm, in blokjes gesneden

Bereidingstijd: 15 minuten

Pasta met zalm & spinazie

Dit is een lekker snel pastarecept, want in een kwartiertje ben je klaar. Start door een grote pan met genoeg water en zout aan de kook te brengen. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Bewaar, voor je de linguini afgiet, wat kookvocht. In de tijd dat de pasta kookt verhit je in een grote hapjespan de olie. Fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten zachtjes aan. Voeg de spinazie toe en laat op hoog vuur slinken.

Snel pastarecept met zalm

Voor de romige saus met ricotta voeg je de ricotta en visbouillon aan de spinazie toe. Roer die los tot een saus. Nu de tomaatjes erbij en laat alles 5 minuten goed warm worden. Dan wat van het kookvocht van de pasta en de kappertjes erbij en even goed mengen. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper.

Als alles perfect op smaak is voeg je de verse zalmblokjes toe. Die hoeven maar een paar minuten mee te warmen. Serveer de uitgelekte pasta met de zalm en spinazie in romige saus. Lekker meteen aan tafel!

Gepubliceerd op 7 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.