Pasta met zalm en spinazie



Geen idee wat je nu weer moet maken met verse zalm? Deze pasta met zalm en spinazie maakt van een doordeweekse maaltijd een feestje. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens zó gemaakt. Want zeg nou zelf, wie wil er na een drukke (werk) dag niet in 15 minuten aan tafel zitten? Met dit recept kan dat. Beloofd!

Let er op dat als je pasta met zalm en spinazie maakt, je de zalm ook zo vers mogelijk is. Ik koop mijn zalm bij voorkeur bij de visboer. Gebruik ik die niet op de dag zelf, vries hem dan meteen naar aankoop in. Je kunt natuurlijk ook diepvrieszalm gebruiken als je dat wilt. Laat die dan tijdig ontdooien. Diepvrieszalm zul je ook minder lang mee hoeven te laten warmen dan verse zalm. Voor de rest blijft het recept hetzelfde.

pasta zalm

Voor vier personen heb je nodig

  • 2el neutrale olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 250g ricotta
  • 100ml visbouillon
  • 125g zongedroogde tomaatjes, grof gesneden
  • 200g baby spinazie
  • sap van ½  citroen (meer als je dat lekker vindt)
  • 40g kappertjes, afgespoeld
  • 350g linguini
  • versgemalen zwarte peper & zout, naar smaak
  • 75ml kookvocht van de pasta
  • 400g verse zalm, in blokjes gesneden

Bereidingstijd: 15 minuten

Pasta met zalm & spinazie

Dit is een lekker snel pastarecept, want in een kwartiertje ben je klaar. Start door een grote pan met genoeg water en zout aan de kook te brengen. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Bewaar, voor je de linguini afgiet, wat kookvocht. In de tijd dat de pasta kookt verhit je in een grote hapjespan de olie. Fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten zachtjes aan. Voeg de spinazie toe en laat op hoog vuur slinken.

Snel pastarecept met zalm

Voor de romige saus met ricotta voeg je de ricotta en visbouillon aan de spinazie toe. Roer die los tot een saus. Nu de tomaatjes erbij en laat alles 5 minuten goed warm worden. Dan wat van het kookvocht van de pasta en de kappertjes erbij en even goed mengen. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper.

Als alles perfect op smaak is voeg je de verse zalmblokjes toe. Die hoeven maar een paar minuten mee te warmen. Serveer de uitgelekte pasta met de zalm en spinazie in romige saus. Lekker meteen aan tafel!

Gepubliceerd op 7 juli 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.