Pasta met zalm en spinazie



Geen idee wat je nu weer moet maken met verse zalm? Deze pasta met zalm en spinazie maakt van een doordeweekse maaltijd een feestje. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens zó gemaakt. Want zeg nou zelf, wie wil er na een drukke (werk) dag niet in 15 minuten aan tafel zitten? Met dit recept kan dat. Beloofd!

Let er op dat als je pasta met zalm en spinazie maakt, je de zalm ook zo vers mogelijk is. Ik koop mijn zalm bij voorkeur bij de visboer. Gebruik ik die niet op de dag zelf, vries hem dan meteen naar aankoop in. Je kunt natuurlijk ook diepvrieszalm gebruiken als je dat wilt. Laat die dan tijdig ontdooien. Diepvrieszalm zul je ook minder lang mee hoeven te laten warmen dan verse zalm. Voor de rest blijft het recept hetzelfde.

pasta zalm

Voor vier personen heb je nodig

  • 2el neutrale olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 250g ricotta
  • 100ml visbouillon
  • 125g zongedroogde tomaatjes, grof gesneden
  • 200g baby spinazie
  • sap van ½  citroen (meer als je dat lekker vindt)
  • 40g kappertjes, afgespoeld
  • 350g linguini
  • versgemalen zwarte peper & zout, naar smaak
  • 75ml kookvocht van de pasta
  • 400g verse zalm, in blokjes gesneden

Bereidingstijd: 15 minuten

Pasta met zalm & spinazie

Dit is een lekker snel pastarecept, want in een kwartiertje ben je klaar. Start door een grote pan met genoeg water en zout aan de kook te brengen. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Bewaar, voor je de linguini afgiet, wat kookvocht. In de tijd dat de pasta kookt verhit je in een grote hapjespan de olie. Fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten zachtjes aan. Voeg de spinazie toe en laat op hoog vuur slinken.

Snel pastarecept met zalm

Voor de romige saus met ricotta voeg je de ricotta en visbouillon aan de spinazie toe. Roer die los tot een saus. Nu de tomaatjes erbij en laat alles 5 minuten goed warm worden. Dan wat van het kookvocht van de pasta en de kappertjes erbij en even goed mengen. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper.

Als alles perfect op smaak is voeg je de verse zalmblokjes toe. Die hoeven maar een paar minuten mee te warmen. Serveer de uitgelekte pasta met de zalm en spinazie in romige saus. Lekker meteen aan tafel!

Gepubliceerd op 7 juli 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!