Pasta met zalm en spinazie



Geen idee wat je nu weer moet maken met verse zalm? Deze pasta met zalm en spinazie maakt van een doordeweekse maaltijd een feestje. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens zó gemaakt. Want zeg nou zelf, wie wil er na een drukke (werk) dag niet in 15 minuten aan tafel zitten? Met dit recept kan dat. Beloofd!

Let er op dat als je pasta met zalm en spinazie maakt, je de zalm ook zo vers mogelijk is. Ik koop mijn zalm bij voorkeur bij de visboer. Gebruik ik die niet op de dag zelf, vries hem dan meteen naar aankoop in. Je kunt natuurlijk ook diepvrieszalm gebruiken als je dat wilt. Laat die dan tijdig ontdooien. Diepvrieszalm zul je ook minder lang mee hoeven te laten warmen dan verse zalm. Voor de rest blijft het recept hetzelfde.

pasta zalm

Voor vier personen heb je nodig

  • 2el neutrale olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 250g ricotta
  • 100ml visbouillon
  • 125g zongedroogde tomaatjes, grof gesneden
  • 200g baby spinazie
  • sap van ½  citroen (meer als je dat lekker vindt)
  • 40g kappertjes, afgespoeld
  • 350g linguini
  • versgemalen zwarte peper & zout, naar smaak
  • 75ml kookvocht van de pasta
  • 400g verse zalm, in blokjes gesneden

Bereidingstijd: 15 minuten

Pasta met zalm & spinazie

Dit is een lekker snel pastarecept, want in een kwartiertje ben je klaar. Start door een grote pan met genoeg water en zout aan de kook te brengen. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Bewaar, voor je de linguini afgiet, wat kookvocht. In de tijd dat de pasta kookt verhit je in een grote hapjespan de olie. Fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten zachtjes aan. Voeg de spinazie toe en laat op hoog vuur slinken.

Snel pastarecept met zalm

Voor de romige saus met ricotta voeg je de ricotta en visbouillon aan de spinazie toe. Roer die los tot een saus. Nu de tomaatjes erbij en laat alles 5 minuten goed warm worden. Dan wat van het kookvocht van de pasta en de kappertjes erbij en even goed mengen. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper.

Als alles perfect op smaak is voeg je de verse zalmblokjes toe. Die hoeven maar een paar minuten mee te warmen. Serveer de uitgelekte pasta met de zalm en spinazie in romige saus. Lekker meteen aan tafel!

Gepubliceerd op 7 juli 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 oktober 2020
eierkoeken van speculaas
 
Speculaas eierkoeken

Maak samen met je (klein)kind(eren) zelf speculaas eierkoeken met dit super simpele recept. Een lekkere Sinterklaas traktatie, zonder teveel suiker.
26 oktober 2020
stoofschotel kip en venkel
 
Stoofschotel met kip & venkel

Deze kipstoofschotel wordt op smaak gebracht met venkel, paprika, tomaat én sinaasappel. Zo heb je een stoofschotel met kip nog nooit gegeten.
26 oktober 2020
linzensoep
 
Linzensoep met knolselderij

Linzen zijn zo verdraaid veelzijdig dat ik ze altijd in huis heb. Nu leverde het een verrassende soep met linzen en knolselderij op. In een half uurtje op tafel!
25 oktober 2020
pumkinspice granola
 
Pumpkin spice granola

Met deze pumkin spice granola kom je de herfst wel door! De granola maak je in de oven, zo wordt je granola extra knapperig.
24 oktober 2020
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
24 oktober 2020
stoofschotel hert
 
Wildstoofschotel met hert en tomaat

Een verrassende Italiaanse stoofschotel met hert en tomaat, die je gewoon thuis in je Nederlandse keuken maakt.