Mexicaanse bonen met kip



Deze Mexicaanse maaltijd met bonen en kip begon als borrelhapje. Want dat ik van creatief koken hou is op zich geen verrassing.

Ik vind het moment van de dag waarop je iets eet minder belangrijk dan dat je lékker eet. Zo ontstond deze Mexicaanse bonenschotel met kip terwijl ik voor mijn nieuwe borrelboek een hapje aan het maken was.

De vulling bleek van dat hapje bleek namelijk zó lekker dat het ook prima te gebruiken is als onderdeel van een  Mexicaanse avondmaaltijd. En zo lees je hier nu wat je daar voor nodig hebt.

Mexicaanse bonen met kip voor vier personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ rode chilipeper, fijngesneden (voor een milde variant laat je ‘n weg)
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1el olie
  • 4 kippendijen (zonder bot), in blokjes
  • 1 paprika, in blokjes
  • ½ – 1 tl gerookt paprikapoeder
  • optioneel: chiliflakes naar smaak voor meer pit
  • 1 blikje mais (300g), uitgelekt
  • 1 blik chilibonen (400g), niet laten uitlekken!
  • zout & peper

voor erbij: gekookte rijst, naar keuze

Mexicaanse bonenmaaltijd

Makkelijke Mexicaanse bonenschotel

Voor je Mexicaanse bonen met kip begin je bij de basis. Fruit de ui, peper en knoflook in een pan met warme olie een minuut of vijf aan. Voeg dan de paprika en kippendijen toe en bak op medium vuur 5-8 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder (en chiliflakes, als je ze gebruikt).

Voeg de uitgelekte mais en de chilibonen, met saus, toe aan de kip en breng op smaak met zout en peper. Serveer met gekookte rijst en als je wilt met wat nacho’s en guacemole.

 

Gepubliceerd op 24 april 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.