Mexicaanse bonen met kip

Deze Mexicaanse maaltijd met bonen en kip begon als borrelhapje. Want dat ik van creatief koken hou is op zich geen verrassing.
Ik vind het moment van de dag waarop je iets eet minder belangrijk dan dat je lékker eet. Zo ontstond deze Mexicaanse bonenschotel met kip terwijl ik voor mijn nieuwe borrelboek een hapje aan het maken was.
De vulling bleek van dat hapje bleek namelijk zó lekker dat het ook prima te gebruiken is als onderdeel van een Mexicaanse avondmaaltijd. En zo lees je hier nu wat je daar voor nodig hebt.
Mexicaanse bonen met kip voor vier personen
- 1 ui, gesnipperd
- ½ rode chilipeper, fijngesneden (voor een milde variant laat je ‘n weg)
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1el olie
- 4 kippendijen (zonder bot), in blokjes
- 1 paprika, in blokjes
- ½ – 1 tl gerookt paprikapoeder
- optioneel: chiliflakes naar smaak voor meer pit
- 1 blikje mais (300g), uitgelekt
- 1 blik chilibonen (400g), niet laten uitlekken!
- zout & peper
voor erbij: gekookte rijst, naar keuze
Makkelijke Mexicaanse bonenschotel
Voor je Mexicaanse bonen met kip begin je bij de basis. Fruit de ui, peper en knoflook in een pan met warme olie een minuut of vijf aan. Voeg dan de paprika en kippendijen toe en bak op medium vuur 5-8 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder (en chiliflakes, als je ze gebruikt).
Voeg de uitgelekte mais en de chilibonen, met saus, toe aan de kip en breng op smaak met zout en peper. Serveer met gekookte rijst en als je wilt met wat nacho’s en guacemole.
Gepubliceerd op 24 april 2019